Årsmöte,styrelseuppdrag och vargar....

Publicerad 2013-12-05 08:02:00 i Allmänt,

I kväll så har Borlänge SFK årsmöte, då ska vi "ragga" funktionärer till SM i pimpel 2014 och gå igenom vad som gäller inför SM. Jonas vår ordförande gör ett kanonjobb tillsammans med flera ifrån Falubygdens SFK, och jag är Jonas medhjälpare. Vi behöver fortfarande sponsorer så om ni eller någon annan vet någon så hojta till. Kontaktuppgifter för försäljare och sponsorer finns på www.pimpelsm2014.se
I Södertäljeklubben satt jag med i ungdomssektionen 1972 när den bildades, hjälpte till på sportlovsfiske om jag hade möjlighet.
I Borlänge Sportfiskeklubb har jag varit suppleant, kassör, ordförande, tävlingsledare, priskommitté, och ungdomssektion. Jag har hjälpt till på Runndagarna på Hellmansö med att låta barnen prova på mete .Klubben höll med spön, maggot och mäsk för att locka till sig fisken. Det var gratis båtresor ut till ön och vi hade även holländare där som man fick prata engelska/tyska/svenska med.
Sommaren efter att jag blev vald till ordförande hittade jag i Rådasjön, Värmland en träbit, för mig liknade den ett varghuvud. Den blev en perfekt ordförandeklubba som jag använde på våra möten, många undrade säkert vad sjutton jag hade i handen men ingen frågade.
1998 var jag upp ovanför Noppikoski och fiskade på en liten tjärn med gott om abborre,då kom en varg och sprang flera varv runt tjärnen. Den var stor och ståtlig med en underbar päls, den lyssnade inte eller reagerade  på visslingar eller tillrop, och var bara en 30 meter ifrån mig, mäktigt .Vargar har sedan dess visats sig i mina meditationer, drömmar, särskilt på min tid på Risäters Herrgård, Råda. 2001 gick jag en massageterapeututbildning, och fortsatte med lymfdräneringsmassage, hot stone massage och en 3-årsutbildning för en indianska.En tidig morgon såg en kurskamrat en varg som passerde ute på vägen.
Människan kommer allt mer närmare vargarnas områden och vargarna blir bara fler och fler,det är en otäck utveckling.Det finns mycket varg även i skogarna här utanför Borlänge,men jag som är utan hund möter nog hellre en varg än en björn...Snart väntas stormen "Sven",kanske bäst att hålla sig inne,ha det bra.
 
 

Kommentarer

Postat av: Rosie Thörne

Publicerad 2013-12-06 15:07:57

Den här 3-årsutbildning för indianskan Donna var bara en vecka varje sommar, i 3 år. Då lärde vi oss mycket om kvinnans alla åldrar, svetthydda en sorts bastu, ceremonier och lite av varje, kul och intressant var det.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela