Musik-Ja tack!...

Publicerad 2013-12-07 10:08:00 i Allmänt,

Jag och mina syskon är uppvuxna med musik ,pappa  Gunnar spelade saxofon, gitarr, munspel och "tungstepp".
Som 17-åring var han med i ett "dansband" med kompisar ifrån Gnesta, han spelade saxofon och det blev mycket Benny Goodman m.fl. på deras spelningar, tror de kallade sig Ragges Svängband. I mitten av 40-talet bodde han i Åkers Styckebruk, jobbade som rallare och hade hand om Åkers Revy, skrev sånger och sketcher.Det var i Åker som mamma och pappa träffades. Pappa spelade gitarr och sjöng ofta på fester, skrev egna och ny text till andras låtar.
Som liten sjöng jag jämt, så till den milda grad att min kusin som spelade saxofon i ett dansband ville ha med mig som sångerska, men knappast en passande miljö för en 8-åring.Jag började spela blockflöjt, som sen blev gitarr och pappa köpte sen ett piano till mig. Slutade ta lektioner när jag fick byta fröken, då personkemin inte stämde. Har även sjungit i skolkörer under mellanstadiet, saknar sången idag och jag tar inte ens ton i duschen.
Under 80-talet när jag var ensamstående så bildade vi ett gäng som spelade och sjöng på privata fester, det var Mäggie på dragspel, Susanne på gitarr och jag på tamburin. Vi kallade oss "Böldbälgarna", eftersom Susanne haft en halsböld lite tidigare o Mäggie som var kanonduktig på dragspel. Vi blev inbjudna till en 40-årsfest som hemliga gäster, då bildade vi även "Bröingeflickorna", en parodi på Göingeflickorna . Susanne på gitarr, Mäggie på triangel/tamburin och jag spelade cittra. Det blev allt ifrån Kära Mor till Ovan där, Drömmen om Elin och mycket annat skoj. Vi skrev om texten på många låtar så de skulle passa just den fest vi var på.
Kommer ihåg en 50-talsfest som en kompis till oss hade, vi hade ett uppträdande och sen skulle en känd rockgrupp ifrån Södertälje spela. Vilka hamnade på scen då, jo vi förståss,
 
jag spelade tamburin och skulle upp och tävla på Löfsta, Mälaren utanför Södertälje. Kunde inte förstå att jag hade så ont i höften, när jag kollade så hade jag ett stort blåmärke som en fotboll, var väl lite bedövad kvällen innan, hihi. Pimplingen gick bra vann min klass, tur ska en tokig ha.
Jag tycker om att lyssna på allt ifrån klassisk musik till hårdrock, tänker inte nämna några favoriter. Det sägs ju att kroppen är uppbygd av strängar och att alla människor har en speciell ton, försök hitta Din. Tänker inte fördjupa mig i det nu och det enda jag spelar idag är " ceremonitrumma", som används på ceremonier/fester och vid trumresor som är en slags meditation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela