Nostalgi året 1959......

Publicerad 2014-08-06 11:25:41 i Allmänt,

Igår på kvällen såg jag ett program på TV 2 som handlade om året 1959, och mina tankar gick tillbaka till den tiden. Vi bodde i Järnvägsbygget i Nykvarn utanför Södertälje och pappa jobbade i samma hus och ute på järnvägsspåren. Vi hade skaffat TV året innan och det var ju bara svartvit som gällde och jag kommer ihåg några barnprogram som jag brukade titta på. Det var Andy Pandy och Humle och Dumle.
Min 5-årsdag tillbringade vi på sjön Yngern i vår båt, la till vid en berghäll där jag kunde bada min lilla docka som jag fått av storasyster Monika. Det är en babydocka som är cirka 8 cm lång och jag har den kvar och den är som ny. Det var mycket getingar den sommaren och när vi var hos mormor i Strängnäs så blev jag stucken i halsen när vi var och badade. Som tur var så gick det bra, men jag minns det som igår.
Det året åkte vi in till Ateljé Gutestam på Nygatan i Södertälje för fotografering av oss syskon, Monika, Kenth och jag.
Natten när Ingo mötte Floyd så satt vi hela familjen uppe hos några grannar i samma hus och lyssnade på radion. Det var spännande och vilket liv det blev när han vann. Vi var också uppe i Stockholm på stadion och såg ett lopp när Dan Wern sprang. Den här kvällen så lyckades han inte vinna, men varje gång han sprang förbi där vi satt, så stod jag upp och hejade. Våra bekanta från Finspång hade flyttat upp till Stockholm och frun var med barn, en " sladdis" var på gång. Då hade visst jag sagt -"Men gamla människan" , lite pinsamt för mina föräldrar för de hade inte ens diskuterat det.Ja nog finns det mycket minnen kvar från barndomen och jag minns även dofter och platser vi varit på. Det kan nog bli lite fiskesnack i morgon, skönt att det är svalare ute och det har både regnat och åskat här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela