Runndagar 9-10 Augusti 2014.......

Publicerad 2014-08-25 12:23:26 i Allmänt,

Andra helgen i Augusti hölls även detta år Runndagarna, som är en helg full av aktiviteter runt om Runn och Ösjön. Det största arrangemanget är POKERRUNN, med 52 stycken "racerbåtar", som hämtar upp kort från de olika stopp som är utmed en bana.
En presentation av alla båtar görs på den stora flatan utanför Roxnäsudde i Runn och sedan åker de in till slussen i Falun och Falu båtklubb där start och mål är under kraftledningen. Första etappen går sedan ner till Borlänges båtklubb i södra Runn, sedan åker man in i Ösjön via Storsund för nästa stopp vid Ornäs båtklubb, där vi brukar ha starten på våra Borlängemästerskap i pimpel. Därefter åker de ner i södra Ösjön för att sedan åka vidare ut i Runn igen och ner mot inloppet till Lillälven i Torsång. Efter det "tuffar" de vidare mot Stabergs båtklubb där de har ett lunchuppehåll. Tredje kortet hämtas sedan upp vid Bjärmsnäs som ligger tvärs över hela sjön. Därefter åker de ner i Vikaviken och in i Vikasjön för att hämta fjärde kortet vid Strands båtklubb. Sista etappen går sedan tillbaka ut i Runn och tillbaka till starten, där får man sista kortet och den som har den bästa "handen" vinner. På kvällen ligger båtarna vid bryggan vid Främby Udde, och där finns möjlighet att se dem på nära håll. Jag lovar de hörs när de kommer, många andra båtar ute den här soliga dagen och jag hade turen att komma till Ornäs precis innan starten.
Det var även Ångbåtens Dag så Ove och hans familj körde lite turer på Ösjön och jag tänkte åka med på sista turen för att sedan åka in till Främbyviken i Falun på Tjejmetet, som jag berättat om. Två andra ångbåtar låg vid bryggan vid Ornässtugan, och innan avfärd passade jag på att ta en kladdkaka alá Ornäsbjörken på fiket.
När det var dags för avgång så klättrade kaptens fru Marina, hennes syster och jag upp på taket och jag filmade lite. Vi tuffade ut ur viken och bort mot Tomasö och vidare ner mot Storsund där vi vänder åter mot Ornässtugan och passerar Lindö, där Carl von Linné planterat lindar när han var i trakterna och härjade, sedan åter till bryggan.
Man kan läsa mer om Ångbåten Domnarfvet i länk här bredvid på sidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela