Jag niger och bockar för.....

Publicerad 2014-12-18 10:16:00 i Allmänt,

Jag niger och bockar för Södertälje SFK, som helt klart är Sveriges Bästa Tävlingsklubb i fiske. Idag den 18 December är det 50 år sedan klubben bildades med en interimstyrelse bestående av pappa Gunnar Andersson, Bengt-Olof Johansson, Kurt Pettersson, Eliard Johansson och Ivar Södergran. Klubben har idag cirka 130 stycken medlemmar och är direktansluten till Sportfiskarna. Jag är även tacksamhet att jag då 1964 började fiska och tävla, vilket har berikat mitt liv.Hade innan dess varit med pappa ut på Måsnaren och pimplat och en tävling på SJ:s  KM på Mälaren vid Slandön.Om jag inte hade denna värk i kroppen skulle jag fiska ännu mer, och jag tar varje tillfälle att prova olika mediciner,sjukgymnastik,alternativa behandlingar och hälsokost, så kanske en dag.... Här är järnvägsbron innan det byggdes någon motorväg.
 
Jag har fått listor av Bengt-Ole Boman som har hand om statistiken i Södertälje SFK, de innehåller ALLA MEDALJER FRÅN DM OCH SM. Det finns registrerat i alla grenar pimpel,mete( traditionellt o internationellt),kustfiske,havsfiske, och mormyska. Här nedan är gamla klaffbron över kanalen.
 
Nu ska ni få höra, dessa medaljer gäller individuella och lagmedaljer och sträcker sig från staretn 1965-2014, men de  första registrerade är från 1967. DM i Pimpel 350 guld, 270 silver och 245 brons och SM i pimpel 37 guld, 30 silver och 11 brons. Sammanlagt 943 medaljer i pimpel.Nedanför Torpa Pensionat i Torpaviken, det var en mormor till en klasskamrat till mig, som drev pensionatet i många år. Själv så bodde hon i ett hus närmare Havsbadet, med sin familj.
DM i Mete 550 guld,326 silver,248 brons och SM i Mete 51 guld, 49 silver och 33 brons.Sammanlagt 1257 medaljer i traditionellt och internationellt mete.
DM i Kustfiske 235 guld, 160 silver, 152 brons och SM i Kustfiske 52 guld, 49 silver och 35 brons. Sammanlagt 683 medaljer.
DM i Havsfiske 7 guld,21 silver, 15 brons och SM i Havsfiske 1 guld, 2 silver och 1 brons.Sammanlagt 47 medaljer.
DM i Mormyska 21 guld, 35 silver, 20 brons och SM i Mormyska 2 guld, 4 silver och 1 brons. sammanlagt 83 medaljer.
Stort Tack till Ole som försett mig med dessa listor och sammanlagt så är det 2970 medaljer!!! Då har vi inte räknat med alla medaljer från Nordiska Mästerskap, och jag är  osäker men det  finns nog några medaljer från VM också. SÅ GRATTIS SÖDERTÄLJE SFK; SVERIGES BÄSTA TÄVLINGSKLUBB I FISKE! Det känns bra att jag bidragit med 43 stycken medaljer under mina 24 år i klubben och av dem är 14 stycken från något av alla SM. Tävlade ju inom grenarna pimpel, traditionellt mete och kustfiske. Klubbmärket har Kurt "Abborrpelle" Petterson ritat.
 Det kan bli lite trångt i slussen när stora fartyg kommer från Östersjön och skall in i Mälaren. Ni vet väl att Södertälje och Södertörn är Sveriges tredje största ö, efter Gotland och Öland. Ovanför är huset jag växte upp i Södertälje Södra, det ligger mittemot perrongerna vid station som numera heter Södertälje Hamn.
 
 Bristol ett vackert hus som varit hotell och nöjesplats i stan och sedan är det Mälarhamnen med Astra Senecas huvudkontor och Scania talar väl för sig själv.
 
Nu tar jag ett välbehövligt uppehåll här, måste sköta om mig efter allt som hänt denna höst.Vill Ni läsa mer om Södertälje SFK så gå in på deras hemsida www.sodertaljesfk.se    En riktig GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
 
 

Kommentarer

Postat av: Rosie Thörne

Publicerad 2014-12-18 19:05:25

Till Er som tidigare läst inlägget så har jag lagt till lite i texten, ha det gott.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela