Skratta eller gråta?......

Publicerad 2014-02-11 10:04:58 i Allmänt,

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta över den "vinter" vi har. Man läser på väderrapporter om att kylan ska komma, men här i Borlänge var det länge sedan det var flera dygn i rad med minusgrader. Isarna är "snöisar" och liknar vårisar med mycket stöp, mjuka och det tär både underifrån och ovanifrån. När det väl hade blivit kallt så hade vi några helger med hård blåst som gjorde att isarna bröts upp. Sedan kom snön och förstörde och efter det blev det ordenligt kallt. Då förstår ju alla att snön låg och isolerade så att isen inte kunde växa.
Tror nog att "väderguden" skrattar inte bara åt oss pimpelfiskare utan även åt de flesta skridskoåkare. För första gången sedan Ornäsrännet en skridskotävling startade för 13 år sedan, så har man i år fått ställa in och även en tävling med hundspann. Man har inte kunnat ploga några skridskobanor på Ösjön och flera är stängda och oplogade på Runn. När SM-ledningen varit ute på isarna så har man inte vågat använda sig av snöskotrar utan gått runt. Den här veckan så är det Runn Winter Week i Falun och där har flera arrangemang flyttats fram till nästa helg. Så här ser det ut idag på Runn, Roxnäs ligger längre ut på bilden på vänster sida.
Nu gäller det att tänka positivt, ikväll så har klubbarna i Borlänge och Falun krismöte och information ut till SM-deltagarna kommer så fort som möjligt. Kontakt har de också med Sportfiskarna, Räddningstjänst och lokala fiskare förutom att de och många andra varit ute och kollat isarna på både Runn och Ösjön. Säkerheten går alltid först och många sömnlösa nätter för de ansvariga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela