Sportlovsfiske.....

Publicerad 2014-02-26 17:46:00 i Allmänt,

Mitt första minne av sportlovsfiske är ifrån Södertälje Amatörfiskeklubb som arrangerade den typen av fiske i mitten av 60-talet. Vi fick åka buss ut till sjön och efter fisket blev det korvgrillning, och prisutdelning med varupriser, oftast någon pirk eller drag. Jag var för det mesta ensam tjej och killarna var ganska kaxiga på ditresan för att sedan bli stumma då jag slagit de flesta. Vi arrangerade även sportlovsfiske i Södertälje SFK och nu sedan jag flyttade upp till Borlänge så har jag när jag kunnat varit med. När Niklas var mindre så var han också med och tävlade, han gillade inte när andra fick hjälp och han själv fick klara sig själv. Men han lärde sig mycket av det och insåg att det här inte var någon "riktig" tävling. Idag hade vi tack vare några kalla dagar och nätter förra veckan sportlovsfiske vid båthamnen i Ösjön. Isen hade kollats av flera i veckan och på morgonen gjorde Jonas Gustafsson och Dan Ersbjörs en sista koll med många avruskningar, markerade större vindhål och borrade upp massor av hål.
Det kom 21 stycken tappra barn och ungdomar i åldrarna 3- 15 år, både flickor och pojkar. Det blåste riktigt kallt och en del åkte hem tidigare bland annat den enda flickan över 11 år. Vi kunde trots allt dela ut 3 stycken pokaler i klasserna flickor 0-10 år, pojkar 0-10 år och pojkar 11-16 år och alla fick även medaljer. Vi var många med från vår klubb som hjälpte till ute på sjön och vid invägning och prisutdelning. Jonas delade ut pokalerna och Sylvia Nilsson som förresten har 7 stycken Svenska Mästerskap i bagaget hängde på medaljer. Före prisutdelningen bjöds det på varm saft och bulle. Representanter ifrån kommun kom ut och kollade om det blev någon tävling, men då isen var hal och full av vatten så åkte de igen, glada ändå att vi kunde genomföra sportlovsfisket. Jag vill å klubbens vägnar tacka alla som hjälpte till och alla duktiga pimpelfiskare som vågade sig ut idag.
Lycklig segrarinna i yngre flickklassen.
Segrare i yngre pojkar unga herr Liss och i äldre pojkar Bjurström junior
De yngsta deltagarna unga herr Berggren och unga fröken Liss. Isen var idag väldigt mör och cirka 10- 14 cm och utanför viken var det mörk is som inte såg så rolig ut. Det var nog första och enda tävlingen på Ösjön detta år, tävlingsledningen får återkomma om det går att genomföra Borlänge Mästerskap i pimpel om drygt en vecka, men det ser jäkligt mörkt ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela