Sveriges Bästa Pimpelklubb.....

Publicerad 2014-02-14 18:24:00 i Allmänt,

Ja, det kan man ju diskutera fram och tillbaka vilken klubb det skulle vara, och man kan räkna på så otroligt många sätt. Jag vet att Nora- Gyttorp utnämnt sig själva som Sveriges bästa pimpelklubb. Om vi ser till de som vunnit SM i herrklassen, så har vi fyra stycken som vunnit två gånger. Det är Kaj Jonsson Kisa, Heikki Voutilainen Södertälje, Jörgen Storm Ovansiljan och Olle Eriksson Nora-Gyttorp. Om man sedan skall räkna herrar i olika klubbar som vunnit SM så faller Kaj Jonsson bort då han inte har några klubbkamrater som vunnit. Då har vi fyra klubbar som ligger i topp och det är Nora-Gyttorp 3, Borlänge 4, Södertälje 4 och Ovansiljan 4 stycken.
Skall man sedan lägga till damklass så har Nora-Gyttorp 1, Borlänge 1, Södertälje 2 och Ovansiljan 3 stycken. tittar man på Herrveteran så är Nora-Gyttorp bäst på 4 stycken och de övriga noll. Damveteran så har Södertälje 1, Borlänge 3 och Nora-Gyttorp 4 stycken. I Äldre herrveteran så har ingen av klubbarna någon Svensk Mästare och i Äldre Damveteran så har Södertälje 1, Nora-Gyttorp 1 och Borlänge 5 stycken. Vad som inte fanns med i den lista som jag kollat var att Greta Hedenskog vann i damklassen 1958 och vet ni om att förra årets Svenska Mästarinna i Äldre damveteranklassen Lillemor Arvidsson är Ivar och Greta Hedenskogs dotter.
Då går vi vidare till juniorer i början så fanns ju bara en klass där, så jag börjar med killarna Borlänge 1,Nora-Gyttorp 1,Ovansiljan 1 och Södertälje 2 stycken. Tjejer Borlänge 1 och Södertälje 3 stycken. Nu till Yngre herrjuniorer Nora-Gyttorp 1 och Borlänge 2 stycken. Yngre damjuniorer Ovansiljan 1, Södertälje 2 och Nora-Gyttorp 3 stycken.
Hur ska man nu sammanfatta allt det här? Jag räknar ihop Svenska Mästare i pimpel i individuella klasserna och kommer fram till att Ovansiljan har 9 stycken, Södertälje har 15 stycken, Nora-Gyttorp har 18 stycken och det har även Borlänge. Jaha och hur skiljer man på dessa två klubbar? Då går jag på namnen och då visar det sig att Siv Hård i Nora-Gyttorp har 5 stycken SM-tecken och Sylvia Nilsson har 6 stycken SM-tecken. Men som sagt man kan räkna på många olika sätt.
Tänk om man skulle räkna in alla SM-medaljer, eller alla som vunnit SM i lag och samtliga medaljer där. Sen kan man räkna in alla olika grenar, mormyska, traditionellt mete, internationellt mete, kustfiske, havsfiske och flugfiske. Man kan räkna med Nordiska Mästerskap och VM. Jag kan väl vara lite snäll så här på Alla Hjärtans Dag, och det är bara att kontstatera att hur man än räknar så är dessa klubbar bland de bästa i Sverige och jag nämner dem i den ordning när de bildades Borlänge SFK 1958, Södertälje SFK 1964, Nora-Gyttorp1971? och Ovansiljan1980. Det känns lite kul ändå att jag hjälpt Södertälje SFK med två medaljer och det har även min systerdotter Åsa Forsell-Johansson gjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela