Fortsättning på året 2013....

Publicerad 2014-03-10 11:30:00 i Allmänt,

Nästa tävlingar efter SM var Borlänge och Falumästerskapen på Ösjön och Runn vid Roxnäs udde. Min syster Monika hade kommit upp på torsdagen för mamma skulle få flytta till ett äldreboende tvärs över gatan där hon nu vistades. Sen var helgen vigd för fiske, så på lördagen på Ösjön så gick jag till samma ställe där jag året innan vunnit och Monika och Kicki från Stäket hängde på. Det var dåligt med fisket den här dagen, på Ösjön gäller det ju att borra dem i skallen då kan man bli sittandes en timme och dra. Efter en stund skingrades vi men jag blev kvar och fick några bra hål och på slutet lite stora också. In i land och gick före kön för att hjälpa till vid invägningen där det haltade lite. Det gick bra den här dagen jag vann och övriga segrare kan ni se här.
Hem för att duscha och fixa till lite sen åkte Monika och jag på middag till Borlänge Värdshus där Knut och gänget som vanligt bodde. Fick hjälpa till lite vid deras prisutdelning, det är alltid lika roligt att träffa alla och kommer en annan gång berätta mer om Knutte och hans många resor till dessa mästerskap. Söndagen var det dags igen till Falun och med en ny startplats inne i Roxnäsviken. Monika och jag gick tillsammans men inte så långt, fick en del i början men sista timmen var det att leta och gå i gamla hål. Jag brukar nästan alltid använda en av Kurres krokar (Södertäljekroken) och den funkade den här helgen också och även Kajs Hugo/volfram som är otroligt snabb, eller Hedenskogs pirken. Jag får vara nöjd kom tvåa i Falun och syrran vann sin klass, äldre damveteran. Här är övriga segrare och totalsegrare i cupen.
I veckan efter blev det ambulans in till Falun då hjärtat inte ville fungera så bra och blev kvar någon dag och de flesta proverna var bra. Monika och jag hade tackat nej till Jämtlandsfiske under påsken för vi skulle röja i mammas lägenhet och det gjorde vi också. Men de godtog inte en månads uppsägning så en del problem flyttades fram. Systra mi kom upp och vi kunde vara med på en del tävlingar här runt omkring, Bysjön i Grangärde, Hyen i Hofors och Venjan. Venjan firade 50 år och hade bara en klass, som för oss blev en besvikelse, tror att det bara var tre damer som fick pris. Efter påsken så var det presskonferens angående SM i pimpel 2014 vid Haganäs, Ösjön. Bernt Johansson, Jonas Gustafsson och jag tillsammans med chefen och Anna från Visit Södra Dalarna, Falun, och en tjej från Haganäs. Vi halkade ut på sjön med borrar och lådor, med fotografer och tjejerna hack i häl. Det var Borlänge Tidning och Dalademokraten och vi berättade om arrangemanget, sedan blev det kaffe och wienerbröd. Planeringen börjar ta form för att fortsätta under hösten, med många möten i Falun och Borlänge, jagande av sponsorer, hemsidan, minnespriser, klistermärken och ja gud vet allt. Nu vet ni ju hur det gick med all is och pimpel häromkring i år, kanske var bra att sjöarna fick vila ett år.
På dalarnas DM i traditionellt mete så kom jag trea och vi fick guld i laget så i Augusti bär det av till Tranås för SM. SM i traditionellt mete 2013 gick i Söderhamn och Monika och jag hade hyrt stuga vid Stenö camping för vi tänkte sola på fredagen. Det var bara det att solen fanns inte i sikte. Lördagens individuella tävling började bra trodde jag ja. Tyckte att jag fått en bra lott på min sträcka på Kajen nedanför bron på samma sida som macken. Men det trasslade, jag missade fisk, tappade krok och flöten, så det var inte min dag. Monika hade kommit med som första reserv då "någon" inte kommit eller meddelat varför, och fått en bra plats med mycket fisk i början. Tyvärr så hade hon en kvinna på sidan om sig som bara metade in på hennes plats och störde hennes fiske. Trots att t.o.m. funktionärer sa till så slutade hon inte med det. Efter tävlingen tyckte flera av våra fiskekamrater att hon skulle lämna in protest men den avslogs? På söndagen var det dags för lagtävlingen och efter bara en halvtimme så öppnar sig himlen och regnet börjar vräka ner. Jag hann inte få på mig regnbyxor innan jag var helt blöt, stövlarna låg i bilen och till råga på allt elände så börjar det åska. Nu började det bli otäckt, så efter ett tag avbryts tävlingen och vi är flera som söker skydd intill en mur. Det är första gången som jag varit med om att en tävling avbryts, men allt för säkerheten. Man var ju redan blöt trots regnjackan och väntan blir lång, men till slut så blåser de igång tävlingen. Nu börjar braxen nappa lite bättre men jag lyckas inte få någon större. Väl i mål så kunde jag byta om till torra kläder och stövlarna kändes lite "malplacerade" då solen kom fram och värmde vid prisutdelningen. Kommer inte ihåg vilken plats vårt lag med Lena Olaison, Ellen Johnsson och Rosie Englund kom på. Men min systers lag fick i alla fall silver, vi stannade en natt till i stugan och åkte hemåt på måndagen och någon solresa blev det inte som vi tänkt.
Den här sommaren blir jag med katt för Niklas och hans tjej skaffar en hund och det tål inte katten som var där först och inte vill leka. Jag hade ju passat Chilla tidigare, då Niklas bott flera somrar på Cypern för att utbilda sig till bartender hos Grabbarna Grus och jobbat därnere. Så katten och jag trivs bra, yehh. Så mycket mer fiske har jag inte att berätta om just nu, tar lite mer om Nyköpings pir och Norrtäljemetet en annan gång. Min bror och svägerska är och hälsar på mamma efter midsommar och samma kväll får min svägerska en hjärnblödning. Tyvärr återhämtar hon sig inte utan dog i början av september. Så större delen av den sommaren tillbringade även han på olika sjukhus för att vara hos henne. Kenth min bror bjöd i alla fall med Monika och mig till Thailand i två veckor senare på hösten och det var nog precis vad vi behövde alla tre. Det var den bästa resa jag varit med om, såå skönt med denna värme både i luften och vattnet. Berättar mer om det en annan gång. Nu skall jag snart åka på Hot Stone-massage, precis vad jag behöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela