SM i Mormyska 2014......

Publicerad 2014-03-16 19:19:00 i Allmänt,

SM i mormyska blev ju flyttat ifrån Strängnäs där det går vågor på Mälaren sedan länge, till Kappsjön Malung. Efter lördagens två tävlingar var följande i ledningen D Josefin Hammargård, H Arto Jumisko, DV Gunilla Bäckius, HV Sture Linder och HJ Charles Wallberg. Det var inga höga vikter och skulle bli gramstrid i många klasser, av 96 stycken herrar så var bara 12 stycken över en sammanlagd vikt av 1 kilo. Tror nog att vädret var soligt men blåsigt dessa dagar och Kappsjön var enligt uppgift endast sänkt några decimeter, vilket gjorde fisket trögt. Många deltagare verkar ha brutit efter lördagens tävling. Det kan man kanske förstå då det räknas platssiffra i tävlingarna och alla tre deltävlingarna räknas samman. Så hade man missat en eller två så var det kanske inte så kul att fortsätta.
Så här kan en del mormyskor se ut och man får ju inte använda någon pirk som tyngd, tunna linor och lätta spön med känslig topp. Svenska Mästare i Mormyska 2014 och medaljörer blev D 1 Josefin Hammargård FK Ulriksforsarna platssiffra 7 med 1528 gram, 2 Gunilla Turdell 9, 3 Eva Mörlin 10. H 1 Arto Jumisko Södertälje SFK platssiffra 7 med 2603 gram, 2 Timo Jumisko 13, 3 Börre Omang 18. DV 1 Gunilla Bäckius Svegs SFK platssiffra 9 med 1079 gram, 2 Ulla-Britt Taflin 9 med 1061 gram, 3 Britten Thor 14. HV 1 Charles Fasth Lidköpings SFK platssiffra 17 med 1740 gram,2 Hans Borgström 22,3 Bernt Forsblom 22,5. HJ 1 Charles Wallberg SFK Ljusnan platssiffra 5 med 1891 gram, 2 Magnus Herou 14, 3 Jennifer Johansson 14.
Bloodworms eller fjädermygglarver är tillsammans med pinkies och maggot smågodis för fisken en sådan här dag. Själv så har jag inte tävlat i mormyska med mäskning, begränsat område och allt annat vad det innebär med markering av hål. Har ju provat på pimpeltävlingar då det varit trögt fiske men man kanske skulle prova att tävla nästa vinter. Det var starkt jobbat av damernas Josefin, herrarnas Arto, Gunilla i damveteran och Charles i herrjuniorer att behålla ledningen även denna dag.
Arto tampades med lillebror Timo som blev tvåa och de två gjorde ju en bra tävling förra helgen och kom med till nästa års VM i Mormyska.
Duktiga killar och Arto har ju vunnit SM i mormyska tidigare. Även starkt av Jennifer Johansson som var den enda damjunioren att slå sig in på en tredjeplats, kul för henne, och det var Gunilla Bäckius tredje SM -titel i mormyska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela