1967.....

Publicerad 2014-11-04 18:58:59 i Allmänt,

Under året 1967 satte fisket och tävlandet fart. Jag hade fått en egen skopborr med lite smalare skär och förlängningsbar. Man kunde trycka in en "knapp" och ställa in den efter rätt längd. Södertälje SFK fick arrendera eget vatten i sjön Vällingen vid Eknäs, Agdala och en del vid Vackstanäs. Det blev mycket utforskande av detta vatten vid ledighet och tror nog att vi fortfarande hade KM på den sjön. Nu fanns det 4 stycken klasser herr, dam, pojkjunior och flickjunior. Jag vann KM bland oss flickor och fick nu min första medalj. Det är en fiskargubbe som sitter på en kont med pimpelspö i handen, en isskopa som ligger bredvid och en nerslagen isbill.Tyvärr kommer jag inte ihåg några andra resultat och mamma som sparat alla anteckningar hade ännu inte börjat anteckna något. DM i pimpel gick det här året på sjön Orlången och där kom jag tvåa efter klubbkamraten Christina Magnusson. Då delades det bara ut två medaljer på DM, silver till segraren och brons till tvåan. Christina är syster till Gunilla, som är gift med Bengt som satt i vår styrelse, och hennes pappa var ordförande i Södertälje Amatörfiskeklubb. Jag har tidigare berättat om SM i pimpel som skulle gå på Hjälmaren med start utanför Örebro. Christina blev sjuk och pappa skjutsade mig till Örebro eftersom bussen redan åkt. Jag fick bo med Ingrid Lundmark och Eira Wahlgren. Pappa hade sagt att jag skulle leta fisk ute på flatorna , vilket jag gjorde. Man hade inga kartor på den tiden och jag gick ensam hela dagen utan att ha ett enda napp. De som vann satt vid starten och plockade lite småabborrar, men det var inga höga vikter. Det var många som blev utan fisk denna dag. Svensk mästare i herrklassen blev Olle Broddmar från Torsåker och damklassen vanns av Irené Lundin Stockholms Pimpelfiskare.
Här är vi som tävlade för Södertälje SFK 1967, Gunnar Samuelsson, Tore Karlsson, jag Rosi Andersson och Kurt Pettersson. Det här året hade vi även börjat åka upp till Dalarna för att tävla och med i bilen fanns förutom mamma, pappa, jag även pappas ungdomskamrat Tore Karlsson. Det har varit några hektiska dagar så idag har jag haft en vilodag, därav detta sena inlägg. Hörs i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela