1977......

Publicerad 2014-11-18 12:24:00 i Allmänt,

Under året 1977 tog Södertälje SFK:s 111 stycken medaljer på DM och SM, varav 37 stycken i guld. Av dessa medaljer har jag 2 stycken guld från DM i pimpel samt ett brons i lag på SM i pimpel.DM i pimpel gick på Erken, Rimbo och jag vann och pappa kom trea. Erken är/var en rolig sjö att pimpla på som jag varmt rekommenderar, och där brukar det hållas öppna tävlingar. Jag har varit på väg dit några gånger, men tyvärr har det krockat med någon annan tävling. På KM i pimpel så kom jag trea och vann gjorde Britt Nyström som även vann året innan. Första tävlingen hos oss var den 18 December på Mörtsjön i Björnlunda. Den sjön hittade pappa för länge sedan inför ett KM i SJ:s förening och jag kommer ihåg första tävlingen där. Det var 16 mars 1968 och jag hade turen att få igång abborrarna ordentligt, de var som tokiga. Fiskade på cirka en till två meters djup i klart vatten och solen sken så man såg dem. Jag fick ihop över 4 kilo och hade näst högsta vikten av alla och vann min klass, gissa om jag var lycklig. Sedan dess har många tävlingar arrangerats på sjön som är en av de sjöar där isen lägger tidigast.
SM i pimpel gick på Tolken utanför Ulricehamn och vi var många med ifrån Södertälje som åkte med Stockholmbussen eller åkte bil ner. På hemresan så var det feststämning eftersom Lasse Sundberg Enskede vann herrklassen och Mats Arnoldsson tvåa. Tyvärr kommer jag inte ihåg om eller vilka medaljer som gick till Södertälje, mer än att jag fick brons i lag och där var nog även Britt Nyström med. Säsongen började enligt mammas anteckningar den 28 November på Tolven i Hofors och slutade i Pilgrimstad den 24 April. Själv så tävlade jag inte lika mycket nu när jag hade familj och barn, gick även postkassörsutbildning, med jobb varannan lördag. RT fortsätter i morgon, tycker jag är duktig som orkat skriva varje dag.
Jag hade lite fel angående DM i pimpel, det gick på Långsjön, Rimbo. Vi gick längst bort och jag hade Kurres krok, en limkrok som var gul, orange med röda prickar på. Jag fick ett set med gula påslakan och örngott i pris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela