Fars dag......

Publicerad 2014-11-09 12:21:46 i Allmänt,

Min pappa Gunnar har varit död i över 20 år. Han dog i cancer i gallgången, när han väl kom till doktorn så tog det bara 3 veckor innan han dog. Men han fick pimpla in i det sista. Helgen vid Lucia var mamma och han upp till Ullången, Edsbyn. Där vann de varsin klass och sedan kom de ner till oss i Borlänge, och då fick jag de båda pepparkaksbockar de fått i pris. De satte jag upp i köksfönstret i huset där vi bodde på Rosengatan.
De sov kvar och pappa berättade att när han kissade så var det samma färg som apelsiner. Tjatade på honom att han måste gå till doktorn och jag tror att han redan då hade en tid i julveckan eftersom han även varit så trött sista tiden. Dagen efter bar det iväg till Hyttsjön upp mot Rättvik och lördagen efter var det tävlingar vid Aspen Fagersta och på söndagen på Lillturingen utanför Nykvarn. När han var till doktorn så fick han remiss direkt upp till Södertälje sjukhus och han kom aldrig mer hem igen. Han dog den 13 Januari 1994, efter en operation på Huddinge sjukhus. Jag åkte ner till Södertälje trettonhelgen och då fick mamma och vi syskon träffa hans doktor och få veta att han inte hade långt kvar, men de skulle operera honom. Trots det kom det som en chock för oss när han dog efter den lyckade operationen. Jag hann inte ner , utan samma tid som tåget skulle gå så dör han. Saknar dig så mycket pappa.
Här är vi på väg till Gevsjöströmmen på vår första semester i Gevsjön.
Här är pappa och hans familj runt 1926, pappa längst ner till höger. Pappa växte upp utanför Gnesta, där farfar jobbade som kusk. Tore Karlsson och hans bror Kalle spelade tillsammans med pappa och hans bror Harry i samma fotbollslag, Vårdinge IF. Som 17-åring började han spela saxofon i Harry Lundbergs och senare i Charltens och Ragges.
1939 började han jobba vid Järnvägen och blev kvar där tills han gick i pension 1984, så det blev 45 år. Sista 15 åren jobbade han med byte av slipers, norr om Stockholm i alla riktningar. När han gick i pension så var han så trött på husvagnslivet så han sålde husvagnen och köpte en liten båt och trailer, som de hade och kuskade land och rike runt med.
I mitten av 40-talet så bodde han och jobbade i Åkers Styckebruk där han hade hand om Revyn och skrev alla sketcher och sånger och det var där som han träffade mamma. Bilden nedanför är ifrån Klocka vid Ånnsjön, efter en dag på sjön.
Hans stora passion var ju fisket där han tävlat i pimpel, mete, spinn, kust, och havsfiske. Han var med och bildade Södertälje Sportfiskeklubb och satt som ordförande fram till och med 1981.Här är det Ivar Hedenskog och pappa Gunnar som skålar en påsk när vi var uppe i Borlänge och tävlade.
Så skål till alla Er som är Pappa !

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela