Från början.......

Publicerad 2014-11-01 10:34:18 i Allmänt,

När jag var liten och vi bodde i Strängnäs, Finspång och Nykvarn så har pappa alltid haft egen båt och varit ute och fiskat själv, med kompisar eller med oss i familjen. 1961 flyttade vi efter att ha bott på tolfte våningen i ett av höghusen i Brunnsäng, till Södertälje Södra. Pappa jobbade vid järnvägen och hade fått en tjänstebostad mitt emot perrongerna vid station. Några gånger hade han deltagit i SM i Pimpel och 1963 var han ner till Bengtsfors, tillsammans med kompisar ifrån Södertälje Amatörfiskeklubb. Den klubben och styrelsen bestod mest av äldre män som inte var så tävlingsinriktade. De hade även egna klubbvatten genom kommunen med en del ädelfiske. Den 18 december 1964, träffades några av "tävlarna från amatörerna" och bestämde att de skulle starta en klubb med namnet Södertälje Sportfiskeklubb. Med i gänget var pappa Gunnar Andersson, Kurt Pettersson, Eliard Johansson, Erik "EPA" Johansson, Bengt-Olov Johansson och Ivar Södergran, och de bildade en interim-styrelse. De flesta styrelsemöten kommer i många år att hållas hemma hos oss, och då gällde det att hålla sig undan. Vår familj bestod av, Gunnar 43 år, mamma Birgitta 38 år, syster Monika 18 år, bror Kenth 15 år och jag själv Rosi 10 år.
De här bilderna är ifrån 1964 och en av våra många semesterresor till Gevsjön. Vi besöker bonden Talin som bodde tvärs över hela Gevsjön i närheten av utloppet till Gevsjöströmmen. Med på gruppbilden är även Inga-Lena, min kompis som jag bodde hos ibland på sommaren. Monika som fortfarande bodde hemma var inte med, då hon jobbade. Tyvärr så har jag inget foto på henne heller och jag har ännu inte hämtat fler foton från mammas album.
Det här är mina KM- medaljer och Vällingemästerskap som jag så småningom kommer att berätta om, från mina 24 år som medlem i klubben. I år firar klubben 50 år och ni kan läsa mer på www.sodertaljesfk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela