Mete i Kungsör.....

Publicerad 2014-09-03 11:08:14 i Allmänt,

1967 var vi första gången till Kungsör på mete, vi metade/tävlade där Arbogaån rinner ut i Mälaren. Vi åkte från Södertälje där jag bodde då och bästa fisket var på hösten. Jag följde med ända in på 70-talet och en gång kom min kille och hans föräldrar och kollade när jag fiskade. Det brukade vara gott om stor löja och vikter runt 7-9 kilo var inget omöjligt. Den mest populära platsen var kajen, men även upp ovanför broarna i Arbogaån där man kunde få braxen. Vid den här tiden var det inga lottade platser eller lottad utgång, utan var och en fick välja sin plats. Det kunde bli rusning bort mot kajen och vi fick gå över landsvägsbron då starten var mitt emot kajen. På det här urklippet är jag 13 år och vann min klass på 286 gram, vi var bara två stycken. Det var inte så gott om fisk den här dagen 10 september 1967 och segraren i herrklassen Sune hade 3666 gram och hans mamma Ingeborg hade dagens högsta vikt på 4075 gram och vann damklassen.
Jag kommer ihåg en annan tävling då jag hade betydligt mer i vikt, det kändes som man hade en löja ner i påsen och nästa på väg in. Den dagen hade jag ett knallrosa nästan lysande nagellack och en farbror som gick runt och tittade sa att det måste var nagellacket som gjorde att jag fick så mycket fisk, då de på sidan om inte fick så mycket. En Tore-historia från Kungsör var när vi var bland de sista iväg från tävlingen och ingen hade hämtat ut en lottvinst. Tore brukade alltid köpa lotter och hittade i fickan en lott med samma färg som den vinst som var kvar. Han hämtade den sen ville han att vi skulle åka iväg fort. I bilen berättade han att det inte var samma serie på hans vinstlott utan en han hade haft i fickan. Hur som helst så hade nog den rätte vinnaren redan åkt hem.
Igår var jag med på SM-möte i Falun, så nu rullar allt igång igen och vi kan inte ha samma otur med dåliga isar igen. Senast något SM blev inställt var ju i Enköping 1989, så 1990 hade vi ju två SM den vintern, ett i Enköping och det för 1990 här i Borlänge/Falun. Lagtävlingen gick då på lördagen på Vikasjön och det individuella blev flyttat från Runn till Ösjön. Just för att Runn som är så stor inte lagt ordentligt och sedan dess så har vi kommit ut på Runn i alla år, förutom förra året som var ett mycket speciellt år för de flesta tävlingspimplare. Här ovan ser ni det nya datumet 7/2-8/2 2015, för 2014 års pimpel -SM. Så se till att boka om hotell till nästa år och håll ögonen öppna på hemsidan SM- pimpel, det finns länk här bredvid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela