SM-förberedelser......

Publicerad 2015-04-09 08:41:00 i Allmänt,

Inhandlat allt tänkbart inför resan upp till Norsjö, knutit om pirkar och bytt ut några gamla tafspirkar till Mankas välgjorda "Diamant". Knutit om tafsar till några finska special, förutom blå mormyskan som alltid finns på plats.
Stora krokar finns ju kvar sedan veckan i Jämtland, man vill ju inte tappa någon på en för liten krok, och Hugo och Ivar hänger kvar på mina  trekrokspön.
Tvättat alla fiskekläder  och ryggsäck sedan Jämtlandsresan, nu blir problemet vilka kläder som skall packas. Förmodar att det finns möjlighet att hänga upp och torka lite svettiga eller blöta kläder om det blir snö eller regn. Man får ju hoppas att vinden avtar och att vi får se solen även uppe i norr.
 
 
Jag tävlar ju båda dagarna och är så tacksam att jag fick förfrågan av Lotta att vara med i samma lag, vi åker ju alla fyra i samma buss och skall bo på Källan utanför Norsjö. I en utdöende sport så får man börja pussla om i lagen och när det är tillåtet så har jag sett i startlistor att fler och fler gör så, även bland herrarna. I år så var jag ensam dam som ställde upp på DM i pimpel, för Borlänge SFK. Det fanns en tid då vi var 4 stycken damlag från Borlänge SFK  i de olika klasserna. Men de flesta börjar bli äldre och får fler och fler krämpor, och vill inte åka upp när SM går norrut på jobbiga isar med ibland mycket snö.I Södertlje SFK hade vi 5 stycken damlag med på DM under flera år. Det kanske är dags att gå tillbaka till gamla regler och ta bort klubblagen i de små klasserna,( I år finns det inga damjuniorlag med). Då bildade de fyra första på DM ett lag till SM och det fanns en tid när man räknade de fyra högsta vikterna från varje distrikt på SM, som då bildade lag. Men det tar ju längre tid att räkna ut resultaten då och man kan ju inte som nu väga in tillsammans. Men på den tiden var ju tävlingen bara en dag och ännu tidigare hade vi gemensam middag och prisutdelning. Det var tider det.......
 
Största frågan i dagsläget är, hur får vi fler att bli intresserade,barn,ungdomar,damer och herrar. Hur skall de som nu börjar fiska fortsätta om man inte hjälper och stöttar dem, ger tips, samordnar resor och inte borrar ner dem när de letar upp fisken. Finns skräckexempel från några tävlingar i helgen där flera gamla "rävar" hade fel på ögonmåttet 5 meter och det var inte i Jämtland. Sen finns det andra exempel på "nya" fiskare som kommer till dukat bord och kanske allt för lätt når framgångar och då istället har svårt att ta en motgång och av den anledningen lägger av......
Tore sa till Monika när hon började fiska, det tar 40 år att lära sig, sen kan vi snacka fiske.
 
Det är på årets SM i pimpel i Norsjö, flest deltagare från norra delen av Sverige och kommer säkert bli lika nästa år när SM går i Lycksele, även om många distrikt har kunnat genomföra sina DM.Sen finns de vi andra som åker på alla SM när man blivit kvalificerad eller som nu på ett öppet SM, där även de flesta av Sveriges elit finns representerad.
 
Vi skall som sagt  åka med Norabussen och bo på spahotellet Källan, finns säkert möjlighet till lite bubbelbad för trötta muskler på lördagkväll. Skall bli trevligt och läs gärna Liljas blogg där han rankar herrklassen och möjliga vinnare. Själv så tror jag att det är dags för Jesper Dyberg som haft en bra sässong med 6 segrar nu under påskveckan i Jämtland. Bland damerna så blir nog Lotta svårslagen och övriga klasser så är det nog lite mer öppet. Men man vet aldrig....Jo på söndagkväll har vi svaren och alla om.....Det här med att ta rätt beslut.
Skitfiske till alla som skall tävla i helgen, vi syns på isen.
 
Ni kan läsa mer på www.norsjosfk.se
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela