Mina tips inför SM i Pimpel 2014....

Publicerad 2015-02-04 00:04:00 i Allmänt,

Jaha, då ska jag försöka förmedla det jag för ett år sedan lovade...Med en fullmåne nu i natt och för övrigt svårt att sova så ska jag tala om krokar,pirkar och platser för fisket.Hehe natten till idag hade jag fått en bandspelare som skulle spela in om jag snarkade, hade andningsuppehåll och hur min syreupptagningsförmåga fungerade. Vet att farsan drog många timmerstockar och väckte sig själv och syrran har haft diverse masker och maskiner i sin ägo. Att brorsan snarkade när vi var till Thailand förra hösten och att jag själv snarkar når man inmundigat en del alkoholhaltiga drycker.Nu blev jag instruerad i hur dessa "maskiner" fungerade och som jag idag har lämnat tillbaka
Hehe, med en katt på bröstet som kurrar och "snackar" med mig, så ska det bli intressant om sömnlabb i Avesta hör av sig eller om de kan urskilja kurrandet och mina eventuella snarkningar.
Februari månads fullmåne kallas Snömåne, och det tror faan det så mycket snö som vi fått sista dagarna. Nu verkar det dock som om det stannat av och kan bli skapligt väder till helgen.
Mina egna tips är limkrok med starka färger i gult, orange, rött eller garnkrokar med mörkt garn eller chenille med diverse huggprickar på skänklarna.
Krokarna som jag själv kommer att använda är i nämnd ordning Kurres Bolander, eller andra av Kurres favoriter, Urbans special till mig med mörkt garn och gröna prickar eller den med rött garn och grönt glitter som nu kallas Törnrosa, eller Hellströms garnkrok med öga på.Alla dessa krokar finns nog att köpa på plats.
Man kan även fresta med lite lyspinkies eller fjädermygglarver. Men Ni ska veta att våra funktionärer kommer att vara utrustade med kikare för att om möjligt kunna konstatera om någon sorts av mäskning kommer att ske.
Det mesta fisket som kommer att ge resultat kommer att ske mellan 1-3 meters djup. Det kan vara trögt fiske men det kan även vara lite av "ösfiske", men jag tippar att högsta vikten blir runt 9.985 gram.
Pirkstorlek skulle jag rekomendera 35-45 m.m. beroende på det djup man fiskar på.Sälv kommer jag att använda Hedenskog K/S, M/S eller Kajs Hugo Wolfram M/S eller M/S med fjäll.På lördag vet vi vilket som var bäst.Krokstorleken som jag kommer att använda är14-16.
Vart ska man gå då?
Ja om jag bara visste? Jag har inte själv fiskat så mycket på den individuella sidan, men vet att det kan vara bra vid Jungfruholmarna, Björnöarna, Fernviken, Staberg, Risö, och nedanför Karlslund.....Så på lördageftermiddag vet vi var det var bäst fiske. Själv vet jag inte vart jag ska gå, utan det avgörs av dagsläget och föret för dagen. hur som helst det viktigaste är: TRO PÅ DIG SJÄLV OCH DINA EGNA BESLUT!
 
På Ösjön gäller samma rekomendationer för krok och pirk  som för Runn, och det är omöjligt att säga och tipsa om ett bra ställe då det varierar från år till år på Borlängemästerskapen var vinnaren varit. Finns ju bra fiske vid Storsund. Uvbergsviken, sundet ner mot Prästtjärn, sundet vid Nordanö och mellan alla öar runt prickar så vem vet......Jo på söndageftermiddag vet vi....kanske inte hinner tala så mycket mer nu innan SM 2014...Så Skitfiske till Er Alla!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela