Falubygdens Sportfiskeklubb......

Publicerad 2015-01-30 07:14:56 i Allmänt,

Falubygdens Sportfiskeklubb bildades den 27 Februari 1967 av ett gäng fiskeglada människor. Den förste ordförande som också var med och bildade klubben var Olof Hansson. En trevlig "farbror" som jag mycket väl kommer ihåg. Gardar Olaison var under många år kassör i klubben, men avgick för något år sedan, och under många år satt även Rolf Borgersen som ordförande.
Dagens ordförande är ju Per-Olof Liss som ni säkert vet vem det är, en kille som tävlade samtidigt med mig som junior. Sekreterare i klubben är  Lars Jansson som håller i alla anmälningar och startlistor till SM i pimpel 2014. På Falubygdens hemsida www.falubygdenssfk.blogspot.se lär Lars oss hur man varpar, han har även byggt om en båt för att kunna träna på sommaren. Kolla in dessa filmer och alla andra foton som Bernt tar vid varje tävling där han är närvarande, året om.
Här är Peo i mitten vid Trettondagsnappet vid Vikasjön i år, och Lars står längre bak till höger på bilden. Med på bilden är även vice ordförande Per Gref och kassör Anders Nilsson
Här har vi tävlingsledaren i klubben på vintern och SM:s pressombud Bernt Johansson som hämtat pris uppe vid Orsasjön en påsk. I bakgrunden står från höger Ingrid Lundmark, jag, mamma, syster Monika och "Laxen"  från Ovansiljan höll i prisutdelningen.
Falubygdens SFK arrangerar Falumästerskap både på vintern och sommararen, och årets mästerskap i pimpel går den 7 mars vid Roxnäs, Runn.
Man arrangerar onsdagstävlingar i pimpel varannan onsdag och torsdagsmete på sommaren. Två andra populära tävlingar är tjejmete och en 6-timmars metartävling, med 3-timmarspass på två olika ställen samma dag. Klubbmästerskapen i pimpel och mete består av tre stycken deltävlingar, sedan räknas de två bästa placeringarna.
Klubben har 3 stycken Svenska Mästare i Pimpel 1980 Rolf Nordström Herrveteran,1983 Marianne Borgersen Dam och 1989 Jan-Olov Lindgren Herr.
Här är Jan-Olov vid ett Gästrikemästerskap på Edsken, vid påsken 2011. Falubygdens SFK har tillsammans med Borlänge SFK arrangerat SM i Pimpel 1990. Då gick lagtävlingen på Vikasjön på lördagen och den individuella tävlingen på Ösjön på söndagen. Klubbarna stod också som arrangör av Nordiska Mästerskapen på Vikasjön 2012. Nu nästa helg så är det åter dags för klubbarna att arrangera SM i pimpel och som ni vet är 2014 års tävling som avgörs. Vi hade möte igår på Visit Södra Dalarna och till helgen skall Falun ut och ruska av det stora området på Runn. Så nästa helg Gott folk hälsas Alla Välkomna till Sveriges största pimpeltävling, Svenska Mästerskapen, dock med ett års fördröjning. Här nedan är några "tomtar" som jag knåpat ihop, skall bara putsas till lite mer.Väl mött nästa helg till årets folkfest för alla pimplare!
 
 

Kommentarer

Postat av: Lennart

Publicerad 2015-01-30 16:40:54

Hej Rosie!
Tror du att det behövs broddar på SM-tävlingarna?

Svar: Inte som det ser ut i dagsläget, skulle tyvärr komma mer snö i helgen och sedan bli kallare i veckan. Till nästa helg så verkar det bli - 8-10 grader, men de ändrar sig ju jämt. Den tidigare prognosen sa ju +- 0 och solsken. För egen del så finns mina broddar med i min låda inför varje tävling, man vet aldrig. Kommer säkert rapporter nu i veckan om förhållandena på is och snöläge. Så håll utkik!
rosietalar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 64 år och bor i Borlänge,har tre vuxna söner och två barnbarn.Jag har alltid tyckt om att vara i naturen,och att fiska.Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren.Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela