Nyårsnappet på Ösjön......

Publicerad 2015-01-01 17:39:15 i Allmänt,

Då var det dags för min pimpelpremiär som även blev första tävlingen för säsongen, Nyårsnappet på Ösjön. jag hämtade sonen Niklas och sen bar det iväg. På morgonen hade jag gjort en "skogsmulle" eller vad man ska kalla det, och den kommer att utvecklas lite till inför SM i pimpel 2014.
Då var det dags för utgång och man var ju "peppad" och det var lätt att gå, bara ett litet snölager och lite halt i de plogade banorna som fanns lite överallt. Gick betydligt längre än jag tänkt och stannade bakom "Konsumön" och naturligtvis genomsvettig så ombytet i lådan satt bra. Det var en fin dag med några plusgrader, men sen blåste det så det gällde att hålla reda på handskarna.
Efter två timmars letande efter fisk och inte ett napp, trots att jag borrat över ytor där jag tidigare fått bra med fisk så var jag fortfarande fiskfri. På udden vid Vita huset satt ett gäng som fick lite fisk men icke jag, utan jag gick ut till grundet där det satt flera som fick fisk. Men det skulle ta ett bra tag innan jag fick min första. Lyckades till slut få upp 20 stycken abborrar som vägde drygt 500 gram.
Niklas travade iväg långt bort mot Nordanö och fick fisk i början men gick därifrån och provade många olika platser. När jag kom iland så var han redan vid bilen, så premiären var väl inte så kul, men en erfarenhet rikare. Roligt i alla fall att han är tillbaka efter 11 års uppehåll.
Här har vi dagens segrare herrjuniorer Erik Bjurström, damer Linda-Maria Lundin, herrar Jonas Gustavsson, herrveteran Jörgen Andersson, och äldre herrveteran Lasse Ohlsson.
På bilden saknas Viveka Jernberg och vem vann damveteranklassen? Tror att det var jag, fick i alla fall tillbaka startavgiften, så dagen var trots allt lyckad. Var nog ensam i min klass, så då behöver man inte ta upp så mycket fisk, hehe. Men att de skulle räcka till en seger hade jag ingen aning om, kanske väljer en annan klass nästa gång. Nu så är i alla fall katten Chilla glad för fiskarna har precis puttrat klart på spisen och hon springer runt och sniffar.....
Här har vi tomtemor och tomtefar Anna-Lisa Zetterström och K-G Karlsson, som har fullt upp med korvkokning.
Då har säsongen startat och allt känns bra, i morgon nya uppdrag......

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela