Sylvia Nilsson den mest framgångsrika i Borlänge SFK....

Publicerad 2015-01-19 21:21:55 i Allmänt,

Här har vi  Sylvia Nilsson den mest framgångsrika av alla genom tiderna i Borlänge Sportfiskeklubb.
Hon har vunnit 7 stycken Svenska Mästerskap individuellt och har 13 stycken lagmedaljer i guld. Hon började tävla tillsamman med sin man Börje och det var tidigt  60-tal. Då var hon tvåbarnsmamma och de var även med uppe på SM i pimpel när det gick i Hede 1962. Där blev Sven Bergkvist Svensk Mästare och Sylvia kom trea i damklassen. Hon och två andra damer hade alla tre stycken fiskar men de andras vägde mer. På den tiden räknade man ju poäng vid tävlingarna. I pris fick hon en kagge med hjortronsylt.
Sylvia är idag 82 år och skulle vara med i vårt Äldre Damveteran på vårt SM här på Ösjön, men på grund av sin värk i nacke och framförallt ryggen så har hon nu fått tacka nej. Sitt första Mästerskap vann hon 1966 på Vristluven, Tibro och då var hon gravid och väntade sonen Johan. Han har även tävlat mycket och deras förste son Tomas vann SM i pimpel i Äldre herrjuniorrer 1972.
När hon vann i Norsjö 2009 så hade hon den korta Mora Nova- borren och det var ju mycket snö och tjock is, så hon borrade inte så många hål. Utan hon gick i gamla hål och fick mycket fisk och kunde sitta själv nästan hela tävlingen. Hennes man Börje kom fram och såg att hon fått många, men då körde Sylvia iväg honom så hon kunde fortsätta fiska själv. När hon sedan kom in till invägningen så sa alla att det var den tyngsta påsen av alla som tidigare vägt in. Totalt av alla tävlande så var det bara 11 stycken herrar och en äldre herrveteran som hade mer fisk än Sylvia den här dagen. Starkt gjort och när hon kom hem till dalarna igen så skrev tidningarna här att hon borde ingå i Fiskets Hall of Flame.
Både Sylvia och Börje har ju förutom alla medaljer på SM, för även Börje har ju flera SM medaljer i lag och de två har alltid funnits bland de översta namnen på pimpeltävlingar runt om i landet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 64 år och bor i Borlänge,har tre vuxna söner och två barnbarn.Jag har alltid tyckt om att vara i naturen,och att fiska.Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren.Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela