Pirktävling på sjön Ejen.....

Publicerad 2015-03-14 19:26:24 i Allmänt,

Idag var det pirktävlingen på sjön Ejen som ligger mellan Leksand och Dala Floda. Dan Ersbjörs vid ratten och Jonas Gustavsson och Erik Södergårds hämtar upp mig vid 8.45 och sen bär det iväg mot Ejen. En "bytävling" där de har varupriser och bästa herr, dam får 1000:- och bästa herrjunior och damjunior får 500:-.
Vi blev lite full i skratt när vi såg skyltarna in till tävlingen och funderade på om man bara skulle få använda pirkar.....och inga mormyskor eller tafs? Det här är en rolig tävling som jag varit på två gånger tidigare. Det är bara en klass, men man skriver på korten med dam, herrjunior och damjunior.
En mysig tävling där man parkerar utmed vägen och starten är nere vid ett sommarstugeområde. Alla brukar få pris och denna dag ska det bli många gramstrider då fisket är trögt. Isen är bra cirka 30- 40 cm och blankis och lätt att gå. Idag går jag längre än jag brukar men fisken står inte så tätt och de flesta är små. All fisk räknas och en del har fått små gäddor. Kommer väl någonstans i mitten av startfältet på mina 705 gram och fick en svart huvtröja så jag är nöjd.
 
 
 
Dan och Jonas är bland de sista i land och Jonas hittade fisken precis i slutet av tävlingen och fick 74 stycken i sista hålet. Blir dock slagen med nästan 90 gram och blir tvåa, men bäst i bilen.
Spännande att få höra och se hur det gått på Nordiska Mästerskapen idag, enligt rykten så var det väldigt trögfiskat. De släpper väl inga resultat innan banketten och prisutdelningen, håller alla tummar. Många tankar fanns hos dem idag och själv så lackade jag naglarna i flaggfärgerna och önskade att man varit på plats. Nya chanser på SM i Norsjö att ta sig vidare till nästa års Nordiska, man kan ju i alla fall drömma. Vore ju trevligt att få åka till Finland igen........
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela