SM i Norsjö.....

Publicerad 2015-03-26 22:44:55 i Allmänt,

Nu finns startlistorna till SM i Pimpel 2015 ute på Norsjö SFK:s sida. www.norsjosfk.se
Det ser ut som Sveriges elit kommer att vara på plats för att göra upp om medaljerna. Men övervägande av de startande är tävlare från norra Sverige och jag vet att många inte gillar  ett öppet SM.
Det är betydligt färre deltagare än vad vi hade i Falun och Borlänge, det är 402 stycken i de individuella klasserna och 80 stycken lag. I Herrklassen är det 131 ,HV 103, ÄHV 49, D 35, DV 37, ÄDV 16,YDJ 4,YHJ 10,
ÄDJ 4 och ÄHJ 13.
I lagtävlingen så är det följande antal startande H 32, HV 18, ÄHV 7, D 10, DV 5, ÄDV 3, YHJ 2 och ÄHJ 3.
 
Det är ju nya åldergränser och flera av de äldre veteranerna har fått gå ner en klass, till veteranklassen, som på damsidan nu är den med flest deltagare. Det är endast 16 stycken äldre damveteraner och även i äldre herrveteran så har antalet startande minskat.Tyvärr så är det inte heller så många juniorer med och de flesta är ifrån norra Sverige.
Vi får hoppas att nästa års SM som skall gå i Lycksele lockar fler startande, nu när många distrikt i år har kunnat genomföra sina DM. Hur som helst så blir det att kämpa på, för ett SM är Alltid ett SM, även om det är långt att åka, eller öppet. Vi får väl även önska att fler klubbar söderut vågar söka arrangemanget och att man då har en reservplan/reservklubb som kan träda in och hjälpa till om det inte finns isar. 
Vi hejar även på vårt Svenska Landslag som gör upp i isfiske/mormyska på VM i Kupio Finland, denna helg.
Det ska bli spännande att följa, och det finns chans att se livesändning därifrån, kolla på www.pimpelsport.se
där finns en länk utlagd till den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela