Hammerdal,fortsättning.....

Publicerad 2015-05-03 12:29:00 i Allmänt,

Vi åkte upp på söndagen den 29 Mars och hem på tisdagen den 7 April. En fantastisk och intensiv vecka med roligt fiske med stora abborrar och en del mörtfiske.Från måndag till måndag var det 12 stycken tävlingar och Monika och jag var med på 10 stycken av dem.
Jag hade väl inga större framgångar och den högsta vikten för veckan var på Sporrsjön med dryygt 4 kilo.Då jag fick stora abborrar på 1-2 dm djup. Dessa abborrar frös jag in och tog hem till mig och katten Chilla, så vi fick oss några riktigt goda middagar.
 
Det var på den sjön som Monika satt och drog mört på 4 meters djup och vann på över 9 kilo och fick namnet "Mörtkärringen" av en fiskeprofil från Norrtälje, hihi. Bara roligt att även hon har fått uppleva känslan av att "hiva" mört.
På torsdagen började tävlingarna på riktigt och många fiskare hade kommit upp för att tävla. På förmiddagen så var det tävling på Hammerdalssjön och det var jobbigt före ut på sjön. Jag och Monika gick ändå dit jag vann sist vi var uppe och började längre ut eftersom det var lägre vatten i år. I tredje hålet fick jag flera stora abborrar och vi letade vidare längre ut. Det var inget större flyt i fisket och på slutet drog vi oss närmare starten där vi fick både mört och abborrar, det räckte inte till något pris. Bäste herre blev Jesper Dyberg och bästa dam Merja och de fick förutom penningpris varsin stor frukt och diverse-bricka.
På kvällen stod vi över Raftsjön och sprättade min 60-årspresent från Knutte en päronkonjak, som jag bjöd runt på när resten kommit hem från fisket. Vi satt stadigt när vi öppnade den och vi hann även med att sova middag, innan övriga kom tillbaka.Visst ja, jag var ju en sväng till Blåkulla också.
Fisket fortsatte med två tävlingar om dagen och det var uppe vid Strömsund och runt Hammerdal. Cupen bestod av 3 kvällstävlingar där man räknade ihop de högsta vikterna. För spänningens skull lades inga resultat ut efter tävlingarna och det blev en spännande sluttävling på söndagen på Gåxsjön, där många hade chansen i de olika klasserna. På förmiddagen hade det varit en "bytävling" på samma sjö vid Kakuåsen och den tävlingen kommer jag berätta mer om i morgon. Många av resultaten kan ni läsa på www.ulriksforsarna.se
Veckans vinnare och Sjöbodas Mästare är helt klart Jesper Dyberg som tog många titlar och skalper under dessa dagar. Här ovan höjer han pokalen som delas ut varje kväll på Sjöboda och som vandrade runt bland de som segrat i tävlingarna. Till nästa år så står fler på kö att få komma och bo på Sjöboda och Åke,Sven och Britt  får pussla ihop oss i rummen efter bästa förmåga.
Hehe det fanns de som tyckte att jag liknade denna ängel, kanske det, men jag kan vara ganska giftig ibland.
På måndagen fyllde Björn från Södertälje år och den dagen vilade Monika och jag ifrån fisket på Borgvattnet och på tisdagförmiddag bar det av hemmåt, nu på betydligt bättre och snöfria vägar. Någon kortlek hann vi aldrig använda under veckan men skrattmusklerna och armar och ben fick sig en riktig genomkörare vilket var perfekt inför SM i Norsjö som gick helgen efter. Bara hem och tvätta kläder och packa en ny väska.
Tidigt i morgon så är månen full, så passa på att ladda era smycken, stenar, krokar, drag och annat i fönstren i natt. Återkommer som sagt i morgon med fisket vid Kakuåsen, Gåxsjön, påskens höjdpunkt för många. Nu blir Hockey-VM, heja Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela