KM 1 Internationellt Mete......

Publicerad 2015-05-10 10:49:19 i Allmänt,

Då var det dags för KM 1 som skulle gå av stapeln vid Truttjärn, Torsång och  man vaknade av en strålande sol.Vi var bara 10 stycken meddlemmar från Borlänge SFK på plats.Jonas och Tommy tävlade i elitklassen och övriga 8 i den begränsade klassen. Den begränsade klassen delades upp i två sektioner och lottades och Ellen fick en särskild handikapplats alldeles nedanför samlingsplatsen vid parkeringen i kurvan i sundet mellan Runn och Truttjärn.
Jonas och Tommy inspekterar sträckorna före lottningen. Det är ganska så blött och mycket gammal vass på området så de har lagt ut lastpallar som man kan sitta på. För man sitter ju still på sin lottade plats hela tävlingen.10 minuter före starten så ropar Jonas och då får man börja mäska och vid start och slut så tjoar han igen. Vi fiskade mellan 10-14 och det var fint väder och bara lite blåst under tävlingen.
Tävlingen börjar och det är mest mört och löjor som nappar, mot slutet av tävlingen så nappar fler och fler braxnar. Men inte för mig, jag tog inte med något kastspö och fiskade  mest med ett 6 meters spö och kom inte riktigt åt braxen, eller de större mörtarna. Kanske hade jag fel mäsk, så till nästa gång skall jag vara bättre utrustad, och nu vet jag mer hur en Internationell metartävling går till.KM 2 kommer att gå i September och jag kanske får åka till Orsa på träningsläger, för där finns ju så bra långbryggor som man kan vara på.
 
Flera par av tranor finns borta vid myren på morgonen och lite gungitgt är det på trallen där jag ska sitta. Tappar en del fisk untanför och stel som ett kassaskåp när man ska jaga fisk så till slut ger jag upp.Första gången som jag fiskar med ett keepnet och det gick över förväntan bra. Dödade inte en enda och kastade inte någon utanför heller. Efter vägningen kunde de snabbt simma vidare och de som inte mådde så bra blev säkert gäddmat. För det fanns gäddor i området som välvde upp ibland och jagade fisken.
Invägningen pågår några platser bort.Här kommer dagens resultat:
Elitklassen
1 Jonas Gustafsson  10.980 gram
2 Tommy Hjärtström   2.980 gram
 
Begränsad klass, Sektion A
1 Erik Bjurström         4590 gram
2 Kjell Hellström         4580 gram
3 Jan-Erik Edberg       1920 gram
4 Lars Collin               1060 gram
 
Begränsad klass, Sektion B
1 Frank Andersson       4940 gram
2 Hans Bjurström         4620 gram
3 Ellen Jonsson           2360 gram
4 Rosie Thörne            2060 gram
Här är dagens klassegrare Erik, Jonas och Frank, Grattis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela