Vilken kväll.....

Publicerad 2015-05-29 23:54:00 i Allmänt,

Då var det dags för KM 1 i Traditionellt mete i Torsång.Det kom inte så många till start, utan de som brukar meta och så jag då.
Efter lite överläggning så beslutas det att vi börjar 17.45 och fiskar till 21.00. Lottad utgång och jag får gå ut näst sist.Har redan vunnit på lotterier så det verkar gå åt skogen, med fisket.
Provar att gå ner straxt nedanför starten in mot Prästtjärn.Men gungfly och tuvor så jag backar.Går åt andra hållet och ner bortom Gammelgården,mycket vass,så det får bli 8- metersspöt.Får börja med att byta ut kroken som är alldeles för stor.
Får ingenting så jag går längre bort och provar i Lillälven,och får efter några förflyttningar en liten abborre. Det blåser väldigt så jag går tillbaka och tänker prova i Prästtjärn nedanför kyrkan där det är lite lugnare. Går förbi ett nygrävt ställe och hinner bara tänka tanken,förlåt.När jag råkar köra ned spötoppen i backen och  vips så är toppen av,Shit.
Upp med nytt spö och det  blir det nyinhandlade 6-metetsspöt, inget napp och funderar på att flytta igen, när jag märker att jag tappat bottenpluggen.Är nog inte välkommen här nära kyrkan.Bara att packa ihop allt och gå ut i Lillälven.Lyckas få 5 stycken små abborrar till,men det blåser kallt.Då går jag tillbaka till Gammelgården där jag började, där blåser det inte så mycket. 
Upp med 8-metersspöt för att kunna nå ut, har bara 6-meterslina som skulle funka så ut med det.Yes det nappar på en gång,sarven har kommit in.Det nappar bra men vid varje napp får jag skjuta ihop spöt och lägga ner det när jag tar av sarven. Montera upp spöt och ta i för att komma utanför vasskanten. Hinner inte förlänga reven när det nappar så bra.
Tappar några större sarvar, men roligt och svårt med motljus och fullt med brännässlor där jag lägger spöt.Sarven käkar mycket maggot, så det gäller att förse dem med nya.Tiden går fort och snart är det slut och dags att plocka ihop
Jag var nog ensam i damklassen och jag ställer upp i den då vi har vandringspris som inte gått ut.Så jag vann damklassen på 604 gram och det var högsta vikten av alla damer.Ellen vann damveteraner,Benny Bark herrveteraner,Jonas Gustavsson herr och tror att det var Gardar Olaison som var bäst av de äldre herrveteranena. Det var inga höga vikter övelag,men Jonas hade nog högsta vikten på över 4,6 kilo.Återstår två stycken Km och på torsdag börjar seriemetet.Ha en trevlig helg,nya äventyr i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela