Pälsmössa eller.....

Publicerad 2016-04-07 13:37:00 i Allmänt,

Stora klädproblem har jag haft, men tror att jag äntligen hittat rätt. Sedan några år tillbaka så har jag ju haft problem med svettningar, orken, återhämtning och mer värk. Medicinskt så har de inte hittat några fel, och det är inte "kärringproblem". har i veckan lämnat ännu fler prover, så vi får väl se om jag blir människa igen. Äter många kosttillskott och vitaminer och annat smått och gott. Tar det en annan gång.Så bli inte förvånade om ni ser mig på isen att jag byter om innan starten.
 
Jag har i alla fall skaffat ullunderställ med 100% ull, tidigare har det bara varit viss procent. Sen har jag ett flytunderställ, fleectröja och en Geoff Andersson-jacka. Blir det allt för blåsigt eller kallt så har jag med mig en tunn dunjacka att ta på. Även samma typ av "skalbyxor" har jag införskaffat och stövlarna är Igloo.
 
När jag som liten började fiska fick jag  canadabyxor som var kanonbra , ända tills jag växte ur dem. Som undertröja hade jag en med  "täckjackstyg" med bomullsfoder,  polotröja och när Helly Hansen kom hade man en sådan tröja innanför jackan. Jackan var en Heller (populär täckjacka på 60-talet) och en anorak utanpå.På fötterna var det graningekängor som gällde.På huvudet hade jag en stickad rosa hjälm  och sedan en hjälm av "låtsaspäls" och sedan kom ryssmössorna på 70-talet.
 
Ibland det bästa och skönaste jag haft var overallen som jag, Monica och systerdotter Åsa fick likadana av mamma o pappa. den höll i många år och på 80-talet så var det ju Nokiastövlar som kom. Kängorna på bilden köpte pappa inför SM 1982 på Mälaren, då jag skulle springa långt. Kravet var att ta medalj,då skulle jag slippa betala dem. Det blev guld och jag var överlycklig.Efter Nokisstövlarna så kom Powerstövlarna men de passade inte mina tjocka brevbärarvader,hehe.Min favoritmössa var skinnhjälmen, men nu vet jag inte var jag gjort av den och den är för varm och tät också.
 
Nu ska jag inför SM i pimpel 2016 lätta upp stämmningen lite och du kan välja att ej fortsätta att  kolla....
 
Om det inte är för kallt och blåsigt så är pannband det bästa och det har jag använt sedan 10-årsåldern.
 
Pälsmössa eller inte...... finns ju många olika varianter och för flera år sedan när fyndlådorna på auktioner bara kostade 25 spänn så köpte jag på mig lite lådor med diverse innehåll. Gissa om vi har det kul på våra tjejträffar och häxfester......
En persian...
Joe Coocker med tofsar i nacken.....
En bisam  eller....
Rödräv....
Blåräv eller varför inte en Ronja Rövardotter som jag köpte på 80-talet.
Eller ska man kriga och använda "medicinen" från en Jaguarmössa och Leopardkrage, Kragen fick jag som tonåring och har suttit på en mockajacka från första värlsdkriget som en  engelsk flygare hade. Men det är en annan story.
Eller blir det någon toppluva kanske....
 
Eller kanske med klubbmärken, eller text.....SM-Pilkki är från Nordiska Mästerskapet 1980  i Finland.
Hemstickad basker med Borlänge SFK:s klubbmärke.
Heja Djurgården.........
 
 
 
Kanske en hatt eller två....
En del av det som finns att välja mellan, vi får se vad det blir på skallen på  lördagmorgon.Skämt åsido så måste vi hålla humöret uppe.Det skall trots allt bli riktigt roligt att tävla igen på ett SM i pimpel och jag har laddat och pratat taktik hela veckan. Så nu jäklar..........
 
 

Kommentarer

Postat av: Lennart Larsson

Publicerad 2016-04-07 19:02:45

Bara du inte tar Djurgårdsmössan så är valet fritt. Sketfiske på SM

Svar: Tack, det är lugnt,det blir nog för varmt med mössa.
rosietalar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela