Intensiv fiskehelg.....

Publicerad 2016-08-29 12:55:00 i Allmänt,

Lördagen 27 augusti var det dags för DM i Traditionellt Mete i Saxviken, Mora och Ovansiljan SFK stod som arrangör. Från vår klubb är det inte så många som brukar vara med på det så jag hade räknat med att få åka själv. När jag  berrättade det för Gun-Britt, så sa hon att hon kunde följa med. Hon har ju inte varit med i Sportfiskarna på några år, så hon ringde ner och fixade ny licens. Sedan lovade hon att bjuda på lunch innan vi skulle åka och jag tänkte köra och jag gjorde kaffe och smörgåsar som matsäck.
 
Det var en god soppa och varmt bröd och ett glas vitt, dock inget vin, sen blev det glass till efterrätt. Sen bar det iväg mot Mora, och det tar ungefär 1,5 timme om man håller hastigheten.....
 
Väl framme i Mora uppstod ett litet problem med vårt lag, då vi nu var 5 från Borlänge, plus Monika och Yvonne från Grängesfirren. Monika är ju medlem hos oss då hon var med i vårt lag på pimpel-sm. När Yvonne kom så frågade jag hur de tänkt göra med lag och hon säger att hon, Monika och Ellen skall ha ett lag. Tack för det, där försvann vår lagmedlem sedan tidigare. Så då var det jag, Lena och Rosie Englund kvar. Då tog vi in Gun-Britt som fjärde kvinna, så jag köpte lagkort och vi gjorde klart allt.......Efter det blev det visst ett jäkla liv, vilket jag fick veta senare och försökte reda ut på söndagen, men, men.....
När jag tog min lott så sa man att det var en bra plats med mycket braxen, men vädret var för fint och tävling lite för tidigt. Saxviken såg bra ut och jag provade allt från 6 och 7 metersspö och kastspö med bottenmete. När det var 45 minuter kvar gav jag upp och flyttade till kajen innanför fontänen, då jag inte hade haft ett enda napp. Där hade några fått braxen, mört, abborre och löja, så ett nytt hopp tändes.
Riggade upp 4 och 6 metersspö, såg några löjor som vakade och provade på olika djup och även kastspö. Men denna dag inte ett liv.....Jag blev FiskFri!
 
När det var 5 minuter kvar, så får en man några platser bort en stor braxen och straxt efteråt så drar Göte upp en  braxen där kroken släppt när den kom in i håven. Vilken lycka, den och de han fått tidigare räckte till silver.
 
Lite skämmigt att komma till laget för mig och vara utan fisk. Vi var fyra som denna dag nollade och tre  som inte ens lämnade in sitt kort, och många besvikna med låga vikter. Ungefär så här brukar DM se ut, man ska ha tur att få de där stora. Lena Olaison kom trea och får åka till Bollnäs nästa år, så hon var glad.
 
För oss andra så får vi blicka framåt och Gun-Britt och jag kom överens om på hemvägen att åka till Falun på söndagen på 2 X 3 timmars tävling, skriver om det en annan dag.
Vi hade i alla fall tur med vädret på lördagen, denna selfi  från Mora är felvänd. Här nedan kommer segrarna från DM och Saxviken, Mora. Tack för att Stig är snabb ut med resultaten och 63 stycken kom till start, det var bra.
 
Yngre herrjunior   Sammy Danielsson      36 gram
Äldre herrjunior    Linus Larsson                0 gram
 
Dam                   Marie Olsson            2506 gram
Damveteran        Ellen Jonsson           2989 gram
Äldre DV             Eivor Olsson            1500 gram
 
Herr                   Anders Bäcklund       3169 gram
Herrveteran        Börje Andersson        2915 gram
Äldre HV            Morgan Nilsson         8240 gram   Dagens högsta vikt
 
Lagtävlingen:
 
Herr                   Linghed                    5788 gram    Dagens högsta vikt
Herrveteran        Grängrsfirren             5194 gram
Dam                  Fjällkroken                2821 gram
Damveteran       Grängesfirren            4362 gram   
 
           
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela