Bara en plats kvar.......

Publicerad 2016-02-14 15:00:00 i Allmänt,

Bara en plats kvar på hotellet i Falun som Knut Linnande hyrt i år, inför Borlängemästerskapet och Falumästerskapet i mars. Han har ju sedan i början av 2000-talet arrangerat resor just till dessa tävlingar här i Dalarna. Knutte bor ju i järnvägsknuten Alvesta och har samlat ihop fiskekompisar ifrån Skåne, Småland och Västergötland för att komma upp till oss.Bussen avgår från Knutte och stannar på flera ställen utmed vägen för att ta upp kompisar.De senaste åren när SM gått norröver så har det varit svårt för många söderöver att åka så långt och då har våra tävlingar varit populära.
Knut har hämtat pris i sina hemtrakter.
Det här är när Knutte firar 10-årsjubileum och Borlänge SFK gratulerar.
 
 
På bussen brukar man hålla igång och även ha lotterier med fina priser. Både lördag och söndag så har man egna "kulor" med fina prispengar.Här hämtas ett lottpris av en glad vinnare, som tävlingsfiskat i många år.
 
Några gånger har vi varit tvugna att ställa in tävlingarna på grund av dåliga isar, men  årets problem har varit hotell. Knutte och jag har ju kontakt under året, och jag försöker hjälpa till så gott jag kan med info om hotell och mycket annat. De har ju i många år bott på Borlänge Värdshus, där de fått bra service. Middag fredagkväll, tidig frukost lördag och söndag, middag och efterätt med prisutdelning på lördagkväll och rummen kvar och middag på söndagen innan hemresan.
2010 sålde dåvarande ägarna Kalle och Roland hotellet och ett år provade man ett annat hotell här i Borlänge. Inför förra årets resa var det stora problem för Knut att få allt att stämma på Värdshuset, så jag fick åka dit och medla lite innan de kom. Redan i sommras så upptäckte jag ett stort problem, hotellet hade blivit flyktingförläggning. Så alla möjligheter att hyra där försvann. Antagligen var det på gång redan förra våren, därav de problem som var då.
 
Jag brukar ju vara med på middagen och prisutdelningen på lördagkvällen och även min syster Monika har varit med flera år. Förra året var även ordförande Jonas, Dan, Hans och Erik med.
Här har Knut fått en liten uppmuntring för hans arrangemang och allt vad det innebär.
 
I år har de valt att bo i Falun då söndagens tävling går där. Det har varit stora svårigheter för Knut att kunna boka hotell till ett rimligt pris. De stora hotellkedjorna var varken billiga eller samarbetsvilliga, men till slut så hittade han det här hotellet som hyr in en kock och skaffar rättigheter och de har varit väldigt tillmötesgående. Så hela hotellet finns för ER , "Knuttes gäng"och jag hälsar Alla Hjärtligt Välkomna till Borlängemästerskapet 12/3 och Falumästerskapet 13/3.Jag brukar ju få namnlistan på alla som kommer och så även i år. Många kända namn och en del nya, ingen nämnd och ingen glömd.
 
Ni förstår nog att Knut som den eldsjäl han är, gör ett kanonjobb med all planering att få ihop namn till resan och hotell.En del åker i egna bilar, men roligt att de kan bo på samma ställe. Nu är det ju bara en plats kvar på hotellet i Falun och det finns plats kvar i bussen också. Så vill du vara med ta kontakt med Knut eller skriv en kommentar här så förmedlar jag kontakten. Väl mött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela