Dalarnas DM i Pimpel....

Publicerad 2016-02-23 20:01:00 i Allmänt,

Lördagmorgon och dags för Dalarnas DM i pimpel och lag samt DM-serie 4 på sjön Björken i Grangärde. Märker redan när jag kliver utanför dörren hur det blåser. Iväg och hämtar upp sonen Niklas och sen iväg mot Grangärde. Väl framme så har många redan kommit, så vi går direkt och köper startkort, innan vi fikar.
Där finns min lagkompis Lena Olaison som inte tror att hon kan komma ut på sjön idag. Problem med ryggen och brukar gå med rullator, samt besvärad av den kraftiga vinden.
Ganska snöigt vid invägningen, trots att de stod där det var lite lä.
 
Jag hade skrivit lappar till alla i vår klubb som skall åka på SM i Lycksele, för vi skall betala in hotell och bussresa till  vår kassör i klubben. Sen skickar han in alla pengar till Stig som fixat allt. Bra då slipper vi krångla på plats.
 
Kollar även runt om fler av mina lagkompisar är på plats, men de lyser med sin frånvaro. Så innan vi går ut så bildar vi ett nygammalt lag i DV, bestående av Lillemor Arvidsson, Viveka Jernberg, Ellen Jonsson och Rosie Thörne. Går förbi bilen med Lena och Gardar som beslutar att åka hem igen.
 
Då var det stora problemet vart skulle man gå idag då? Har nog inte varit på sjön sedan 2012. Då det var DM här senast och då vann jag, men den senaste tidens förkylning i kroppen så visste jag inte om jag skulle orka gå lika långt. men väl ute på sjön så kändes det bra. Gick förbi flera starka namn i herrklassen och herrveteran, men fortsatte. Började bakom den lilla ön på nordöstra delen av sjön, och fick fisk i första hålet. Men trögt fiske med en här och en där och däremmellan många bomhål.Tidigt börjar folk röra på sig så det verkar som det är trögt överallt.
 
Efter ett tag börjar det snöa småspik, och blåsten hade också tilltagit. Som tur var hade jag en tunn dunjacka i konten som jag tog på mig, och det nyinköpta ullunderstället satt inte i vägen. Det var en bra investering, för när jag väl var hemma igen så var jag inte lika kall och frusen som jag brukar vara.
 
Efter halva tiden beslutar jag att gå ut på flatan utanför ön och leta fisk, vi fick bra där sist jag var med.Gjorde nog 20 hål och fick bara en abborre, men en bonus på cirka 2 hg. Ingenting runt omkring så jag drog mig tillbaka mot ön igen och fick lite i gamla och nya hål. Avslutade ute vid pricken utanför ön med en hel del fisk, men här var storleken lite mindre. Skönt när det väl var över och många hade redan innan slutskottet gått iland.
Lång väntan innan prisutdelningen börjar och kompisarna börjar se ut som vandrande snögubbar och många har redan åkt hem. En grym dag för oss tokiga tävlingsfiskare.Förutom DM så kom Mikael Engvall tvåa i herrklassen och frugan Lotta vann damklassen. Här nedan är medaljörerna i de olika klasserna.
Herr
1   Jonas Gustafsson    Borlänge Sfk        5856 gr  Dagens högsta vikt
2   Stefan Gren             Ovansiljans Sfk    4848 gr
3   Viktor Nilsson          Grängesfirren        4768 gr  
 
Herrveteran
1   Anders Homman       Leksandsfirren     4386 gr
2   Lars Gullstrand         Linghed               4070 gr
3   S-O Holmberg          Smedjebacken     3902 gr
 
Äldre Herrveteran
1   Lars Wadlund           Leksandsfirren     2866 gr
2   Rainer Funestig        Grängesfirren       2718 gr
3   John Arvidesson       Borlänge Sfk       2336 gr
 
Dam
1   Jessica Wilhelmsson Skinnkroken       2624 gr
2   Eva Mörlin                Grängesfirren      2122 gr
3   Linda-Maria Lundin    Falubygdens Sfk 1886 gr
 
Damveteran
1   Yvonne Wallin          Grängesfirren      5166 gr    Dagens näst högsta vikt
2   Anna-Lena Björkman Linghed              2080 gr
3   Rosie Thörne            Borlänge Sfk       1706 gr
 
Äldre Damveteran
1   Viveka Jernberg        Borlänge Sfk      1510 gr
2   Lillemor Arvidsson     Borlänge Sfk      1482 gr
3   Kristina Asp              Falubygdens Sfk1020 gr
 
Yngre Herrjunior
1   Emil Lundgren          Grängesfirren        354 gr
 
Äldre Herrjunior
1   Erik Bjurström          Borlänge Sfk      1784 gr
2   Marcus Persson       Ovansiljans Sfk  1046 gr
 
Yngre Damjunior
1   Anna Liss                Falubygdens Sfk   544 gr
2   Matilda Jacobsson   Falubygdens Sfk   460 gr
3   Sandra Blixt             Falubygdens Sfk   148 gr
 
Det var det....lagresultat kommer en annan dag.Nedan lite bilder på snömän och tappra tävlande, sedan följde en snöig väg hem. Allt har sin tid.
Tur att Bosse har en stark nacke när alla lagkompisar åkt hem....Grattis!
Helt slut men lycklig att vara hemma igen efter en tuff dag på sjön, och det roligaste idag var att Niklas fick bra med fisk.Han följde sin egen plan som han haft från början när han studerat kartan, och fick lite goda råd av Mr 100%, som var på ett annat ställe på sjön.Det räckte inte ända fram men en nionde plats av 43 startande är helt okey Tjjoohoo!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela