Töväder......

Publicerad 2016-02-07 13:53:00 i Allmänt,

Igår så var det Dalarnas DM-serie 3 på sjön Skramsen utanför Dala-Järna. En sjö som jag inte hört talas om tidigare. Det hade snöat lite kvällen innan och var runt +-0 när Niklas kom och hämtade upp mig.
På vägen upp blev det varmare och varmare och började regna och så fortsatte dagen, med kraftig blåst och en hel del regn.
Jag började utanför en ö, inte så långt ifrån starten. Jag har ju varit förkyld och knappt varit utanför dörren de två senaste veckorna. Så det gällde att ta det lugnt, men när det väl blir tävling så är det ju svårt att ta det lugnt. Började bra med 8 stycken i första hålet, men inget runt omkring. Men kämpade på och fick några här och där, och även i gamla hål. Efter två timmar så gick jag tillbaka där jag började och fick fler i mitt första hål. Sen gjorde jag en stor runda bort mot ett sund men fick bara några enstaka abborrar, så jag drog mig närmare starten igen.
Med tre nyanser av blått på naglarna och Hugo var namnet för dagen ända tills reven gick av och pirken åkte ner i fickan och Ivar fick kliva in sista halvtimmen. Det mesta jävlades denna dag, med trassel och rev som åkte ner under rullen och man blev helt galen. Men till slut så kämpade jag upp 1754 gram och vann min klass. Men jag tror att jag var ensam i min klass och då är det ju enkelt, men inte lika roligt.
 
Övriga segrare var Anna Liss Ydj, Linda-Maria Lundin D, Ingrid Järnberg Ädv, Erik Södergårds H, Per Göransson HV, och Börje Järnberg Ähv.Men många kända namn i toppen på de olika herrklasserna. Många höga vikter denna dag och allra bäst var Erik på 7,3 kilo. Den bästa isen som jag varit på i vinter cirka 3 dm. Just nu så är det +5 grader i Borlänge och blankis med mycket vatten på Runn. Det här är en bild från Runn där det idag är många aktiviteter, då det är Runn Winter Week.
Idag har även Borlänge SFK och Falubygdens SFK KM på Runn vid Sandviksviken. Men min kropp säger ifrån, helt ledbruten efter borrandet igår och värk i nacke, axlar och rygg. Men det känns bra med en etta till från DM igår, så nu har jag 2-1-1 och stora DM  och lag kvar om två veckor. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela