Lååång Fredag....

Publicerad 2016-03-25 23:37:00 i Allmänt,

Ja, det blev en lååång fredag så här på långfredagen. Vaknade på soffan i gårkväll med en duns efter flygfärden till Blåkulla. Hade missat de bästa tv-programmen. Så i morse när jag vaknat och ätit frukost så  kröp jag ner i sängen igen och kollade jag Black Widows på TV3 play.
 
 
Sedan var det dags att ta reda på kaninskin som ligger i diverse bad. Några som skulle tvättas och sköljas innan tork. De tre fina vita skinnen som jag hämtade nu i veckan skulle det tas bort hinnor och fett på, sköljas och sedan ner tillbaka i alunbadet. Det är många procedurer för att bereda dem och det jobbigaste är att gnugga och dra dem mjuka.Då skall de även fettas in så att de inte spricker. Ja, mycke äre, innan sista handen jobbat klart. Den stora utmaningen framöver är att sy handskar.
 Naglarna blev påskfina igår, något måste man ju hitta på när det inte blir något fiske. Resten av dagen har jag ägnat mig åt av att laga mat för i morgon så kommer sönerna med deras respektive,barnens farmor och barnbarnen på påsklunch.Det blir lite småplock och annat gott och för första gången har jag köpt lammstek.Tänkte att jag skulle vara bekväm och laga till den i lergryta, vilken jag aldrig brukar använda. Den stod två timmar i ugnen och var fortfarande seg, så jag kokade den i ytterligare tre timmar. Så nu är den mör, men det var den värsta djävla fårskalle jag mött, haha.Hela tiden var jag ivrigt iaktagen av katten som inte lämnade köket.
 
Sen skulle jag bara vila middag lite och vaknar av att Stefan, äldste sonen ringer. Shit klockan redan halv åtta så bäst att kliva upp för att kolla på Let Dance och sen blev det mer tv och här sitter jag nu och skriver. Såg rykten om höga vikter på Sporrsjön i Jämtland, på 34 kilo i herrklassen och över 26 kilo i damklassen. Väntar spänt på resultatlistan.
 
Ja, långtråkigt på långfredagen har det inte varit men många tankar till Er som suttit på sjön och pimplat. Förkylningen är bättre och jag är riktigt laddad inför Storhamra på måndag, kanske ses där.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela