Sportlovsfiske Borlänge Sfk......

Publicerad 2016-03-02 22:26:59 i Allmänt,

Varje onsdag på Sportlovet har Borlänge SFK arrangerat pimpelfiske, så länge som jag kommer ihåg, och vi flyttade hit 1991. Det här året tänkte jag ta med mitt barnbarn Dennis för första gången. Han har bara varit med ut på pimpel några gånger tidigare. Jag brukar ju jobba med och dela ut startkort och gå runt ute på sjön för att hjälpa till där det behövs.Så tidigare har det inte passat och det rätta intresset har inte funnits hos grabben. 
Upp tidigt för att hämta Dennis som bor i Falun, sen hem och packa ur bilen och ta med fiskekontar och borr. Dennis skulle få låna sin pappa Stefans gamla kont och några av mina spön. Kom till sjön före 10 och då hade redan Jonas och Dan borrat upp många hål.
 
Tävlingen är mellan 11-13 så tävlande började snart komma för att hämta startkort och påsar. Många barn, med föräldrar och mor och farföräldrar som varit med flera år i rad dök  upp och även en del nya ansikten.
Lång väntan innan starten och det blåste riktigt kallt, så Dennis får gå och sätta sig i bilen en stund.
Det kommer inte lika många barn som det brukar men till slut så väger i alla fall 18 stycken in fisk. En del har då redan gett upp och åkt hem.Här är lite bilder på det spridda startfältet på sjön.
Dennis fick 4 stycken i andra hålet, men började frysa om fötterna, han hade glömt sina stövlar hemma och var nu blöt om fötterna. Inget bra så vi åkte hem till mig och på med flera par strumpor och sen fick han låna ett par läderstövlar av mig. Sen går vi ut på sjön igen och han börjar få fisk igen och fick till slut upp 11 stycken som vägde 198 gram, trots att vi missat halva tävlingen.
Det finns fyra klasser flickor 0-10 år,flickor 11 år och uppåt, pojkar 0-10 år , pojkar 11 år och uppåt. All fisk räknas och alla som fått fisk får medalj och de som vinner får även en pokal. Högsta vikten idag hade Evelina Hampus med 600 gram.Här är dagens resultat:
 
Flickor 0-10 år
1 Madeleine Liss   90 gram   2 Miranda Örnefors  60 gram
 
Pojkar 0-10 år
1 William Berggren 250 gram  2 Rolf-Gustav Hjelten 86 gram  
3 Elias Nordqvist 46 gram  4 Ludvig Waller  40 gram
5 Elias Waller 12 gram
 
Flickor från 11 år
1 Evelina Hampus 600 gram  2 Linnea Nykvist 230 gram  3 Lovisa Örnefors 48 gram
4 Ammanda Waller 12 gram
 
Pojkar från 11 år
1 Elias Nilsson 546 gram  2 Adam Liss 364 gram  3 Andreas Liss 272 gram
4 Gunnar Ny 224 gram  5 Dennis Bäcke-Thim 198 gram  6 William Fakt 180 gram
7 Elias Ström 10 gram
 
Här är dagens yngsta segrare William Berggren och Madeleine Liss, som båda har välkända pappor som tävlingsfiskar och själva tagit många segrar.
Dennis var både stolt och glad över sin medalj och efter tävlingen åkte vi till Falun och hämtade lillasyster Tuva 4 år, som kanske kan få följa med nästa år. Nu ska vi mysa några dagar och i morgon blir det pulka och lekparken, och gofika förstås.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela