Stranden......

Publicerad 2016-11-19 06:42:03 i Allmänt,

Nästan varje dag åker vi till stranden och havet, där vi kan bada. Man blir som barn på nytt, och flyter som en kork i de höga vågorna.
Vi åker alltid till Mrs Umporn ett ställe utanför byn, som tar 12 minuter att åka till med en saläng(moppe med sidovagn). Det är en restaurang vid stranden som hyr ut solsängar för 5:- per dag. Vi brukar ta de mjuka tygsängarna istället för de vita plastsängarna som är för hårda för våra stela kroppar.
Vi brukar passa på att äta lunch där och en dag tog Kenth en taimassage och jag en oljemassage. Underbart att ligga och lyssna på vågorna samtidigt.
 
Det finns också kläder att köpa, klänningar , saronger, t-shirt,linnen m.m.Ett helt underbart ställe där man även kan välja att ligga under tak och solen tar ju ändå.
Det är roligt att ligga och titta på molnen och alla dessa olika formationer. Vi har sluppit regn och bara hört åskan på håll.
 
Fiskebåtar liknande den som låg vid piren brukar kajka fram och tillbaka längre ut på havet. En dag när det hade blåst mycket så kom det några thailändare och drog som en bur i sanden, vet inte om det var små krabbor eller snäckor de plockade.
Det har varit många blåsiga dagar med höga vågor och dyningar, så man får passa sig när man skulle i och ur spat. Idag lördag så regnar det så vi har varit och shopat i byn och på eftermiddagen så kommer de och städar huset. Då tänkte vi åka iväg och äta middag nere vid piren.
Stranden är flera mil lång.......så härligt.....och många restuaranger utmed den. Flera lyxvillor ligger också  vid stranden, men man får passera där på promenader.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela