Tiden går.....

Publicerad 2017-04-22 16:06:00 i Allmänt,

Tiden går och snart dags att ta fram metspön. Ute är det väldigt blåsigt, måste vara kallt att meta. Nu i helgen premiär i Söderhamnsån, där får de nog vara vinterklädda och hålla i sina spön ordentligt.
Trysilcup i pimpel går också av stapeln denna helg och även sista tävlingen i pimpelsports mormyskacup. Det ska bli intressant att läsa resultaten.
Själv var jag ut en sväng till Ösjön, Ornässtugan och Uvbergsviken. Det blåste hårt och gick vita gäss ute på sjön. Lite snö och is i kanterna på skuggsidan och väldigt lågt vatten.
 
 
 
Uvbergsviken, såå blåsigt, blev ingen promenad......
 
Tog en sväng till Torsång också, kan vara bra att se hur botten och strandkanten ser ut inför metesäsongen.
Snart kommer väl vårfloden från Dalafjällen och då fylls vattnet snabbt på igen.
Annars så har det varit lugnt på fiskefronten ändå sedan SM i pimpel. Påsken gick fort och man var ju så lagom avundsjuk på de som åkt till Jämtland. Vid rapporterna därifrån så såg man sjöarna framför sig. Men jag har inte varit med där starten var på Vikfjärden. Nästa år måste jag nog åka upp.....
Påskdagen bjöd jag på lunch här hemma, och måste konstatera att jag blir mer och mer lik mamma. Alldeles för mycket mat, har fått ätit rester i flera dagar.
Vi hörs, ha det gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela