En presentation......

Publicerad 2017-02-02 15:46:00 i Allmänt,

Tänkte presentera herrarna som står med mig på söndagsmorgonen framför bussen utanför stadshotellet i Örebro. Vi skulle ju åka till tävlingsplatsen för SM i pimpel 1967.
Från vänster Gunnar Samuelsson som bodde i Uttran och var vaktmästare på Uttrans sjukhus. Det var mycket tack vare honom vi fick fiska på Uttrasjön och Lillutrran.Han var även tillsyningsman på Bornsjön, den stora sjön man ser ifrån motorvägen mellan Södertälje och Stockholm, i höjd med Salem. Bornsjön är ju vattentäkt åt Stockholm och fiske är förbjudet. Men Gunnar hade tillgång till båt och fick provfiska, och jag kommer ihåg att pappa fick följa med honom ut. Fanns mycket stor abborre i sjön på den tiden. Av Gunnar fick jag en liten maskot som jag i många år hade i fickan. Det var en liten böna som man kunde öppna och i den låg en liten snidad elefant, cirka en centimeter lång.
Nummer tre på bilden är Kurt " Abborrpelle" Pettersson, behövs väl ingen presentation av honom. Men för er som inte vet så var han med och bildade Södertälje SFK och ritade även klubbmärket. Har tagit många SM-medaljer i olika grenar och fiskat mycket i Älvkarleby. Han var mest känd som tillverkare av Södertäljekroken, som gjort många glada genom åren. Många olika varianter och färger på kroken som han utvecklade under åren, och krok gjorde han ända upp i 80-års åldern.
Nummer fyra på bilden är Tore Karlsson, pappas ungdomskamrat från Gnesta. Han åkte med oss på fisketävlingar och semestrar under många år. En snäll person och det finns många historier om honom, och vi har haft mycket roligt ihop genom åren. Tyvärr så finns ingen av dessa herrar i livet längre, men jag är tacksam för vad de lärde mig som ung.
 
Det var ju DM 2 i lördags på Byrviken, Leksand och Niklas hämtade upp mig.Tror att det var lite fler startande den här gången, vilket är bra. Då procenten av startande sedan avgör hur många som får åka på SM 2018.
Jag har ju bara varit på sjön tre gånger tidigare och mycket huvudbry vart man skulle gå. Konditionen är ju inte den bästa och med en ny medicin, som gör att jag mår skit, så tog jag beslutet att bara gå tvärs över sjön.
 
Jag var helt ensam där jag började, satt tre stycken långt borta vid avruskningarna ut mot Siljan och åt andra hållet så var det ännu längre till någon. Vet att det är ganska grunt in mot land och började därför långt ut. Det var nog närmare tio meter och ingen fisk. Så jag borrade mig närmare land och sedan utmed vasskanten. Gjorde nog runt 20 hål innan jag fick fisk och de var fem stycken fina. Borrade 10 meter längre bort och får ett kanonhål med varierande storlek på fisken. Fick nog 55 stycken i det hålet, men de andra kom närmare då de såg att jag fick fisk. Så efter det hålet fick jag bara två till och de två sista timmarna inte ett napp, trots att jag provade allt och letade själv igen.Sammanlagt fick jag 62 stycken som vägde 2118 gram och på det kom jag tvåa. Fiskade med en specialbeställd Hugo gjord av Kaj Hagström och en krok gjord av Jocke Eriksson också specialbeställd med mina färger.Nu gäller det att kämpa på och sista och stora DM och lagtävlingen kommer att bli avgörande,om man får kliva ut som tävlande på Mälaren och SM 2018. Det vore ju en höjdare.
 
Stockholm har sitt "stora" DM nu i helgen på Brunnsviken i Stockholm, ett roligt ställe och jag önskar alla skitfiske och framförallt syrran Monica.
 
På söndagen var det KM 3 från 2016 på Bysjön, Borlänge. En rund liten sjö utan uddar och öar och det skulle bli 4 timmars tävling. Vi brukar ha 3 timmar på KM, så det lät inte så inspirerande, på en trögfiskad sjö. Så vi pratade på hemresan om att vila på söndagen. Jag har ju min värk som blir värre efter varje tävling och Niklas jobbar i Karlstad i veckorna, och åker hemifrån söndageftermiddag. Såg att fisket på Bysjön varit väldigt ojämnt från noll till fem kilo.Gick misste om en pokal då jag inte ställde upp, men vad gör det om hundra år. Finns heller ingen kontroll på ställningen av vandringsprisen på KM i klubben, så man blir ganska less. Efterlyser även datum för de tre kommande KM 2017, hörde på svararen i måndags att det blir ett nu till helgen. Men vore trevligt att kunna planera in de andra två.
 
Till helgen så blir det Fiskekryssning med vänninan Gun-Britt, skall bli roligt och intressant med föredrag och mingel. Jag behöver få skratta lite efter en dålig start på säsongen. Sen skall jag till nästa tävling byta taktik, och laddar upp på mitt sätt. Ha det gött!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela