Fiskekryssning.....

Publicerad 2017-02-07 14:04:00 i Allmänt,

Redan i somras pratade vi, Gun-Britt och jag om att åka med på Fiskekryssning till Åland. Så efter Dalarnas tävlingsmöte då jag fått veta programmet som inte krockade med vår DM-serie så bokade Gun-Britt resan. Den skulle bli av första helgen i februari, men krockade med vårt Km 1 i pimpel, men det fick jag veta först på måndagen när jag ringde vår telefonsvarare, samma vecka som resan var. 
Program hade skickats via mail och Gun-Britt hade skickat det vidare till mig, men vi hade inte förbokat några föredrag.
 
Lördagen började bra och gott om tid innan min buss ner på stan skulle gå. Hehe, från mig går bara en buss på lördagar. Efter att ha väntat på bussen i 20 minuter så kollade jag tidtabellen igen, där stod ett F, som visade sig vara förbeställa senast 2 timmar före resan. Jaja som tur var kunde Jorma och  Gun-Britt hämta mig.
 
Bussresan ner till Stockholm gick bra och på Vikingterminalen kunde vi hämta våra biljetter och gå till nästa disk för att få ett grönt armband. Detta var för oss som bokat Fiskekryssningen, för vi fick gå ombord tidigare än alla andra. Vi var över 600 personer som skulle upp och lämna bagage och ytterkläder för att sedan gå till Etage. Där fick vi mot uppvisande av en biljett få en stor baugette och ett glas öl eller vin.
Fullt med folk överallt men vi lyckades få sittplatser uppe på läktaren. Det fanns storbilds-TV och andra mindre skärmar utplacerade, för vi skulle få se finalen och sista avsnittet på tävlingen Perch Pro.
En presentation för arrangemanget av resan gjordes och de tävlande tvåmannalagen presenterades och fick sitta på stolar uppställda på "dansgolvet".
Finalen visades för första gången och det stod snart klart att Team Vision vunnit, fantastiskt att två killar som hela tiden fiskat med flugspön vann. Pokaler och vandringspris delades ut och en av killarna som vann blev även rakad på scenen. Roligt att se alla vackra abborrar som kom upp, vägdes, registrerades och släpptes i igen. Den största som kom upp vägde över 1,5 kilo. Du kan se alla avsnitt via Youtube, riktigt spännande.
Efter finalen var våra hytter färdigstädade och dags för ombyte innan mingel i puben före maten.Resten av kvällen så hängde vi i baren, puben eller studsade på disco, det var så mycket folk överallt.Vi höll i alla fall ut till 01.30.
 
 Söndagsmorgon och dags för frukost, inget som vi förbokat. Vi letade oss fram till cafeterian i fören och döm om vår förvåning när vi upptäckte en scen och dansgolv där. Shit, det var väl där vi "gamlingar" skulle hållit igång kvällen innan. Säkert ett dansbandsställe,hehe. En grå och dimmig morgon och lite snö i luften.
 
Efter frukost så gick vi upp till alla utställare och betesbyggare, flugbindare samt köpte lite lotter. Här kommer lite bilder.
Program med datum för SM i Gädda fanns uppsatt och efter att vi minglat runt så gick vi på en föreläsning med Falklind och Vagner i aulan. En kille från Tjeckien som varit med om fantastiska fiskeäventyr runt om i världen, bl.a  från Amazonfloden och Kongofloden.
Därefter var det dags för  Big-game i Atlanten med Matilda som berättade om sitt äventyr utanför en ö mitt ute i Atlanten. Där de fiskade Marlin och andra fiskar.Vi fick se film från fiskeresan och jobbet bakom kameran. Hela filmen  kommer snart ut, stora vågor och stora fiskar.
 
Det var nog tredje året som en kryssning med fisketema, arrangerades och om jag skall vara kritisk så kunde upplägget vara lite annorlunda. Inget direkt inriktat för ungdomen eller kvinnor, ingen direkt gemenskap mellan oss fiskare. Allmänheten och vi fiskare blandades överallt, enda gången vi behövde visa vårt armband var när vi klev ombord. Men trots det var det en trevlig resa och jag återkommer gärna nästa år igen.
Men allra roligast hade vi på bussresan hem, då vi satt framför ett par herrar från Falun. Mycket skratt och fiskehistorier och utbyte av erfarenheter.
 Vi kanske ses nästa år om datumet inte krockar med någon större tävling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela