Inte vilken dag som helst......

Publicerad 2017-03-23 12:00:21 i Allmänt,

Idag är det ingen vanlig dag, nej idag är det 48 år sedan jag blev Svensk Mästarinna i damjuniorklassen. Den 23 Mars 1969 på sjön Daglösen i Filipstad. Så en dag att fira.
På den tiden så var det bara en damjuniorklass och en herrjuniorklass. Man var junior t.o.m det år man fyllde 17 år, och jag var 14 och skulle fylla 15 år på sommaren. Övriga klasser var herr, dam och arrangörsklass.
 
Tror att det är pappa som tagit fotot med min kamera och han var nog lika glad som jag. Tore Karlsson grattar mig här men det syns inte att det är han. Prisutdelningen var i samband med gemensam middag och man fick gå upp på en scen och hämta pris. Jag fick en radio, klocka, ekkorrjohanspö med pinnar, pirk,guldplakett och en minnesplakett från Filipstads tidning.
Jag tävlade för Södertälje SFK och Stockholmsdistriktet hade egen buss och vi bodde på Hennickehammar.
Det var ingen lagtävlingen på den tiden, inte ens distriktlag. Förbundets namn var SAFF, Sveriges Allmänna Fiskevårds Förbund, om jag inte minns fel.
Samma dag avgjordes en landskamp mellan Sverige och Finland, som Sverige vann. Man fick två poäng per styck och tio poäng per hekto och poängen avgjorde vem som vann. Hehe, tur att det inte skall räkna alla abborrar idag, vilken tid det skulle ta.
Legenden Kaj Jonsson Kisa vann herrklassen, Margit Östlund Tröskens Fvk damklassen, Lars-Erik Sjöberg Enskede Sfk herrjuniorklassen och Annie Bergkvist Borlänge Sfk arrangörsklassen.
Över 500 deltagare och isen var 60-75 cm. Jag fiskade på samma ställe som pappa och Ivar Hedenskog och naturligtvis på Ivars pirkar, rött garn med små bitar av stockholmsfärgerna gult och vitt eller två nyanser av grönt.
Ja, det var tider det, glad att jag har gamla minnen. Nu pågår förberedelser för SM i Skellefteå som avgörs nästa helg 1/4-2/4.Betydligt fler klasser och tävling i två dagar.Skitfiske till Er som skall medverka, vi kanske ses.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela