Trosametet 2017 och 2018....

Publicerad 2018-04-30 19:53:00 i Allmänt,

Det har nu blivit en tradition att åka ner till Trosametet som alltid arrangeras på Kristihimmelfärdsdagen eller första metardagen. Passar så bra att bo hos syster Monika i Strängnäs och träffa lite av släkten.
Förra året åkte jag ner på tisdagen och på onsdagen gjorde vi en utflykt till Mariefred och på kvällen hade Södertälje Sfk en serietävling i Strängnäs.
Jag stod över tävlingen och tog en promenad istället och träffade brorsan och Aina som åkte förbi vid fisket.
Kommer inte ihåg resultaten från tävlingen, men skönt att vara utvilad till Trosametet på torsdagen.
 
Vi åkte ut till Robban Horvat och åkte med honom ner till Trosa, som vi brukar. Ner och köpte kort och tog lott, blev lite besviken när jag fick ett lågt nummer, 13. Men 13 för mig är ett turnummer, och Robban sa att det kan vara braxen där. Hade ju helst fått ett nummer runt 69, där jag vunnit två år i rad.
En bra bit att gå och skönt att ha vagn att dra och spöfodralet på axeln. Kollade runt lite när jag riggat upp allt och fick höra att några privata fiskare fått bra med fisk dagen innan på min plats.
Det låg en båt där jag stod och bakom den stod fisken, började bra och efter 20 minuter hade jag fyllt en påse. 
Strulade och min spötopp gick av och den och fisken försvann. Försökte ta upp den med håven men den flöt iväg. Efter några timmar dök den upp på min plats igen och jag kunde kasta kroken runt reven om flötet.
Upp kommer rev, flöte, spötopp, en stor abborre och en tjock gren. Kunde håva in allt och ta reda på min abborre. Vilken himla turdag.
Fiskade på bra och fick en  extrapåse av en funktionär, själv hade jag tagit två påsar på morgonen. Var väl lite för snabb ibland och missade några braxnar. Det strömmade på bra i ån och dagens fångst bestod av braxen, id, mört, abborre, och löja.
När slutsignalen sköts hade jag tre fulla påsar med fisk. Många bekanta hade stannat och pratat bland annat brorsan, Aina och Peo.
Vid invägningen hade jag 13.330 gram om jag inte minns fel och nytt personligt rekord i traditionellt mete.
 Jag vann damveteraner för tredje året i rad och hade högsta damvikten, så vandringspriset med den fina abborren fick följa med hem igen.
För att ta hem den för alltid måste man ha högsta damvikten tre år i rad. Hade den 2015, och just nu 1-0 till mig.
Har haft min lila rutiga skjorta på mig varje år, nu har det gått troll i den klädsel. Tror inte att jag vill ha något annat på mig.😉
Både Monika och Robban fick också pris, så en bra dag för oss. 
Tråkigt att se att skarven har övertagit en ö alldeles bakom båtklubben, de lär väl äta mycket fisk varje dag. Fisket i Trosa skärgård har nog blivit sämre. Om man kollar i mitten av bilden ser man de kala träden och fåglarna.
 
I veckan fick jag en personlig inbjudan till årets Trosamete. Jag kommer åka ner och försöka försvara abborren.
 Det ska bli kul, vi kanske ses där......

Dagen F.......

Publicerad 2018-04-26 13:55:00 i Allmänt,

Inte dagen D utan dagen F, som i fotografering. Är ju på väg att sälja min bostadsrätt och flytta till hyreslägenhet. Det är 30 år sedan jag bara hyrde och då i Södertälje, Lina Hage. Skälet att jag då flyttade och köpte bostadsrättsradhus i Nyköping, var att min då äldste son Stefan, fick ett stålrör i huvudet, av en yngre utländsk grabb, som vi fick tag i och följde med hem. Hans mamma kunde ingen svenska, så en syster tolkade.
Hon förklarade att han, grabben var så bråkig så han fick inte vara inne.....
Då beslutade jag och min särbo, Niklas pappa att flytta till Nyköping, då han också blivit värvad av bangolfklubben och tävlade på elitnivå.
 
Det har varit en hektisk tid här med rensning och packning av diverse prylar. Är ju kräfta och en ekorre som samlat på mig genom åren, och när mamma dog blev det en hel del därifrån.
Mäklare här i måndags och som påtalade vad jag skulle åtgärda inför fotografering. Idag kom mäklare och fotograf och hon var imponerad av allt jag rensat bort.❤
Köpte rosor på icamaxi igår för att förstärka intrycken och i morse, nickade flera.Det var bara att klippa av dem och lägga i en skål med vatten.😉
Mäklaren och fotografen kom och tyckte att det mesta såg bra ut.
Nu återstår publicering och visning, men då är jag inte hemma, lika bra det. Vi hörs, nästa gång skriver jag om Trosametet 2017.😊😎
 

Det man bjuder in.......

Publicerad 2018-04-20 10:08:00 i Allmänt,

Man lär så länge man lever. I höstas när jag plockade bort sommaren fick mina möss stå kvar och jag klädde bara in glashyllan i plast.
Jag hade sommarens blommor i en plastsäck, som jag inte  "orkade" gå till skogen med. Sen kom snön och allt blev bortglömt.
Nu när snön smält undan skulle jag gå iväg med säcken.Den var lite blöt när jag tog tag i den och ur säcken kom en liten råtta som smet iväg. Svansen slog emot min handled och tröjärm som blev blöt. Usch!
 
Stänger balkongdörren och ut  i badrummet av med tröjan, tvätta händer och och handleder.
Lite ångest över att ta ut säcken och jag som ofta vädrar och ingen katt längre.....Tog tag i det nu i veckan, ruskade om säcken och ställde ner den.Hela säcken börjar vibrera och plötsligt sitter råttan längst upp och stirrar på mig, men springer snart iväg.
Har tagit fram en till säck som jag trär över den andra, då jag inte vet om den är söndergnagd i botten. Tippar i säcken och ut kommer en liten unge som sticker iväg.
 
 Fort in, stänga balkongdörren, på med jacka och stövlar och håller hela tiden ihop säcken. Hade lite gammal ljung på framsidan som jag snabbt slänger ner i säcken. Sen bär det av till skogen runt hörnet med stora steg.
Väl framme i skogen tömmer jag ut allt ur båda säckarna.
Ut springer en fem,sex ungar.....utan mamma. Känner mig elak, men de har ju sitt bo någonstans och mat finns överallt. Annars blir de väl mat åt någon annan.
 
På kvällen har jag svårt att somna, tänker på alla små mössen och mamman. Nu har jag i alla fall städat och skurat balkongen.Tur att man inte blev allt för rädd och nu vädrar jag inte via dörren längre utan den är stängd. Så man lär så länge man lever.

Kaninskinn......

Publicerad 2018-04-16 07:43:42 i Allmänt,

Nu ska jag berätta om en födelsedagspresent som jag till verkat av kaninskinn. Det är min väninna Joanna som önskat sig en "altarduk" eller ceremoniduk av kaninskinn.
 
Jag hade tänkt ut hur den skulle se ut, ritat upp ett mönster på papper. En stor rund tårtbit med åtta bitar och en cirkel i mitten i annan färg.
Åtta då våra högtider under året är just åtta och väderstrecken skulle bli som ett svart kors.
Allt började som vanligt med alun och saltbad där skinnen får ligga något dygn.
Sen tar man upp dem och drar bort hinnor, vilket kan vara jobbigt. Särskilt på hanar som har tjockare och hårdare skinn.Därefter i med mer alun och grovsalt och tillbaka något dygn.Man rör om i baden flera gånger.
Skinnen sköljs av mest på pälssidan och läggs på ställning för att torka. När de torkat kommer det jobbigaste, att gnugga dem mjuka. Jag använder vatten och kokosolja för att mjuka upp dem och drar dem fram och tillbaka över en ställning av järn.
Ritade upp mönster på ett gammalt lakan och klippte ut.
 
Klippte sedan till de olika tårtbitarna, vilket var svårt. Jag hade bara ett svart skinn, en hane och pälsen var ganska kort. Så bitarna blev mindre än planerat.
De andra skinnen hade längre päls, men det fanns även en hane med. Det gick åt sammanlagt 4 skinn.
Jag hade tänkt att sy ihop dem på symaskin, har speciella skinnålar både till maskin och för hand.Men det blev för tjockt och matade inte fram.
 
Så det blev att sy för hand och det var det svåraste jag någonsin gjort. Svårt att få det runt, då skinnen var olika tjocka och pälsen olika. Kämpade på och fick tråckla ihop och dra ihop för att göra den rund.Sist på med den runda mittbiten.
En av de svarta skinnen hade gått sönder när jag bearbetade dem, så där fick jag skarva i en bit för hålet.
 
Köpte svart tyg som jag sydde som en basker på baksidan. Tyget var mycket större än skinnbiten så att det skulle bli en kant  runt om när man vände på den.
Det här var också jobbigt då en del tårtbitar var hårda att sy i. Resultatet blev som det blev och jag förstår nu att man skarvar päls i små bitar för att forma dem.
Men Joanna blev glad och hon är min försökskanin på altardukar. Blir nog lite bättre nästa gång, men en erfarenhet rikare.Blev lite bråttom för att få den klar och idag fyller hon år. Grattis!
 

Kursdag.......

Publicerad 2018-04-15 06:57:00 i Allmänt,

Trots lockande pimpeltävlingar hade jag anmält mig till en kurs med bästa väninnan Joanna Kirubai Holmen.
Den skulle innehålla olika ljudmeditationer med trummor, klangskålar, klockspel, skallra med mera.
 
Började dagen med att åka förbi och hämta ullbädden med magneter. Den skall bli intressant att testa på min värkande kropp.
Hämtade upp Joanna och vi åkte ut till Beröringskällan vid Romehed. Romehed är ett gammalt nedlagt militärläger med stora vackra trähus. I ett av husen hyr Lotta och har sina egna kurser och hyr ut lokalen till andra aktörer. Är smakfullt inredd och en  spännande plats med bevakande "andar".
Vi var ute tidigt och Joanna gjorde i ordning rummet och jag fixade te och kaffevatten och plockade fram kakor och choklad.
 Tjejerna började droppa in och några välbekanta ansikten och många kramar. Vi var ett gäng med 7 nyfikna tjejer. Vi började med att presentera oss och första meditationen var med ljud från valar och överljudssång. Häftigt.
 Dagen gick fort och Joanna höll bra fart med sitt trummande med sina olika redskap. Allt är ju energi och vi påverkas mycket av olika ljud som i meditationen kan väcka väldigt gamla kroppsminnen och minnen från nuvarande liv.På slutet drog vi varsin runa och sjöng och trummade runt till  varandras runor i cirkeln.
Jag hade en skön fåtölj att sitta i och korta pauser och ett litet lunchuppehåll. Ett härligt tjejgäng och många berättelser om upplevelser vid de olika meditationerna och mycket skratt.
En solig varm dag och ut på verandan och andas mellan meditationerna.Nu är man påfylld av energier, vilket behövs inför kommande styling av lägenheten, försäljning, och senare flytt.
 
På kvällen kollade jag in liveinspelningarna från Nordiska Mästerskapen i pimpel i Luleå. Både från dagens fiske och från prisutdelningen.
Vill gratta MR Magic Lars Sundberg, som vann herrveteranklassen. Honom har jag kännt sedan slutet på 60- talet, då vi båda var juniorer. Ett silver i damjuniorer och ett brons i herrklassen för Sverige. Bästa nation blev Finland. Grattis!
 

Lyckodag.......

Publicerad 2018-04-14 08:24:00 i Allmänt,

Många tycker att fredagen den trettonde är en otursdag. Men så har det nog aldrig varit för mig.
Igår var det min lyckodag, ❤ men full av prövningar. Började sådär när jag skulle boka boende i Orsa för mig och en väninna. Mitt kort fungerade inte vid delbetalningen, trots rätt siffror och teckning på kontot.Slutade med att jag blev avbokade och spärrad. Skickade ett mail och förklarade min situation. Då skickade de en ny fil, där jag kunde boka och betala.
Nu var det betalning i euro och plötsligt 730:- dyrare.Ringde bokningssidan som fanns i Danmark och fick prata engelska för att förstå varandra. Förklarade och undrade varför?! Nu var jag tvungen att bevisa att jag tidigare fått ett billigare pris. Så jag mailade över länken och en justering gjordes,vilka  prövningar.
 
Ner och skall tvätta bilen inför kommande däckbyte och besiktning. Lång kö, bara att andas. Allt flöt på bra och tvätten för hand och dammsugningen gick bra.
Hem och ner i tvättstugan där allt även flöt på bra.
Till kvällen kom Niklas och Stella, han skulle måla om ett av rummen. Det flöt också på bra, fick ett nytt rum.😊Före och efter....
 
Stella hade lite långtråkigt och sov en stund.Efter vår andra promenad fick hon sin belöning, en hård brödbit. Vi övade att spela död och "give me five", vilken härlig hund.❤
 Slutade kvällen med ett meddelande att jag får hämta en ullmadrass, med magneter. Livet leker. I'am blessed.❤

Skitfiske.......

Publicerad 2018-04-13 15:20:07 i Allmänt,

Önskar alla som tävlar denna helg Skitfiske, och framförallt vårt Svenska landslag i pimpel. De tävlar i morgon på  Nordiska Mästerskapet i pimpel. Det avgörs i Luleå och man har gångavstånd från hotellet.
Ett bra landslag med många starka namn och en del hemmafiskare.
Stig Granström är tävlingsledare och har idag sänt live på facebook från dagens tävling. Många stora abborrar kom upp på filmen, men i invägningskön var det inte så stora påsar. Det var väl en och annan som träffat på fisken.En strålande dag och minus 10 grader, tjock is och för en del tungborrat. I morgon gäller det, Heja Sverige!
Tredagarstävlingar i Jämtland, där säkert många kommer till start. Man har ju lovat fint väder hela helgen.
Trysilcup kör också nu i helgen, en cup som jag aldrig varit på. Verkar trevligt och jag vet många som skall dit.
Sälen cup startar på måndag och man kör två tävlingar om dagen och en avslutningstävling på onsdagen.
Roligt att man dragit igång den cupen igen, som varit vilande i många år.Själv har jag inte varit med sedan 2002, då man fick avbryta cupen på grund av dåliga isar. I år kan jag inte vara med, men hoppas på nästa år.
 
Måste bara få nämna Arvid Einarsson, junioren som haft en kanonbra helg.Vann SM i mormyska och fick kvala på söndagen till landslaget i mormyska. Kniper en plats i ordinarie lag och får åka på VM nästa år.
I veckan tog han en gädda på över 5 kilo på 0,08 rev och mormyska.Stark kille som säkert kommer vinna mycket i framtiden.
 
I morgon har jag kurs med flera tjejer, vi skall studera runor, trumma och mycket annat, spännande.
 
Ha det gott och Skitfiske!

Snöar......

Publicerad 2018-04-09 18:00:40 i Allmänt,

Det snöar i Borlänge och i morse regnade det. Det tar väl en del på isarna men är nog långt kvar innan Ösjön går upp.
Åkte en sväng idag, hoppade ur bilen fotade snabbt och in igen, brr.
 
Åkte även förbi vid Kårtylla där vi brukar meta. Men det dröjer nog innan premiären.
 
Hörs en annan dag.😊
 

Inget fiske.....

Publicerad 2018-04-07 13:41:29 i Allmänt,

Inget fiske för mig den här helgen. Håller på och röjer här hemma innan jag kontaktar mäklare. Lägger ut lite prylar på en säljsida,annars så  åker de på soptippen eller skänkes.
Plusgrader ute men fortfarande en kall vind. Snön har sjunkit ihop mycket, men långt kvar innan den försvinner.
Idag avgörs SM i mormyska uppe i Sveg, Skitfiske till alla som är med.
Jag önskar att försäljningen av lägenheten går fort och kommande flytt blir smidig, längtar.😍

Legender och nostalgi.....

Publicerad 2018-04-06 09:25:00 i Allmänt,

Träffade legenden Pilo i helgen, lika skojfrisk som vanligt. Han och hans familj har ju vunnit mycket inom pimpel och på Långsjön visade han var skåpet skall stå med en seger.
Vi pratade vid Båven och jag hade för mig att han jobbat som elektriker, men det var ju som målare. Niklas stod bredvid så jag sa att han också är utbildad målare. Pilo frågade hur gammal han är,Niklas svarade 29.Nämen, var det du som var med på Sälen cup och ni spelade fotboll. Jovisst och åkte snowracer i backen med smältvatten. Haha, vad roligt vi hade.
Nu är Pilo nyopererad i ögon och bar solglasögon hela tiden.......alltså, absolut ingen diva😉 Fiskar mest mormyska på vintern.
 
På annandagen vid genomgången nere vid sjön i Mariefred kom Lennart Kilestad fram och hälsade  och vi kramades. Så roligt att träffa honom, också en kille som vunnit SM och många andra tävlingar genom åren. Respekt för dessa herrar som jag känt sedan jag var ung.
Här står Lennart till vänster vid genomgången.
 
Även jag blev kallad legend när Björn "Elden" Eldh presenterade mig för Isabelle Wassberger. Sa att jag fiskat sedan han var en tvärhand hög. Jag sa, så jag var din idol, haha😉 
Kontrade med att Björn är så lik stryrkemannen Magnus ......men det är ju han som är lik Björn.
 
Rensar för fullt inför kommande flytt och hittade några t-shirts.
Niklas var hemma så jag visade var jag fiskat,  jag började vid några kala öar. Sedan gick jag ut och fiskade på en stor flata, där jag såg många storabborrar komma upp. Jag lyckades inte få någon stor, men kom 11:a. Rolf Taskinen vann herrklassen.
 Förutom Södertälje Sfk och Trosa Afk har jag även tävlat för Mariefreds Fiskeriförening, under mina år i Södertälje och Nyköping. Den föreningen är idag nerlagd och eldsjälen Torsten är borta för längesedan.
 
Jag har ju varit anställd på posten under åren 1976-2003 och jobbat som postkassör, brevbärare, städerska när jag var mammaledig och på kontor. I Södertälje spelade vi fotboll och hade lag i korpserien och åkte varje år på postcuper i olika städer. Jag var tung center, lagkapten och fixade det mesta runt omkring när vi var ute på turneringar. Är man morsa så är man.😉 Roliga år och man blir nostalgisk. 

Sammanfattning av påsken.......

Publicerad 2018-04-05 09:24:09 i Allmänt,

Nu ska jag försöka sammanfatta påsken, den roligaste på länge. Då Södermanland har blankisar, så hade jag köpt ett par kängor. Det skulle bli skönt att få slippa all snö och stöpis. Så packar på torsdag förmiddag och beräknad avresa 15, då jag skulle hämta Niklas.
Vi var ju bjudna på middag två dagar så för att skydda flaskorna fick de ligga i kängorna som jag ännu inte använt. Hade lagt en lapp på bordet så jag skulle komma ihåg det viktigaste.😉
Hämtade Niklas och sen stannade vi i Säter för sista inköpen. Tur var väl det annars hade vi kanske blivit inblandade i den stora olyckan vid Aspö lanthandel, mellan Enköping och Strängnäs. Frontalkrock där en dog och några allvarligt skadade. När vi fick stanna var det cirka 15 bilar före, och en del vänder.
När vi väntat i en timme, säger de på radion att det kommer ta ännu en och en halvtimma innan de släpper på trafiken. Monika har maten klar i Strängnäs så Niklas som kört från Säter vänder och vi åker via Enköping,Västerås,Kvicksund,Eskilstuna till Strängnäs. Så  det blev en 11 mil längre resa och  minst 2 timmar försenad.
Vaknade på fredagen till en vacker himmel, idag skulle vi till Båven,Sparreholm.Frukosten blev gröt och kaffe till Monika och mig och Niklas åt yougart och müsli, ägg samt kaffe. Efter några dagar blev det till en rutin och även våra platser med fiskekläder.Allt flöt på perfekt.
Idag körde jag och väl framme blev det många kramar och glada återseende av tävlare från många delar av landet.
Monika hade fixat matsäcken och gav Robban kaffe och smörgås då han hade fullt upp med försäljningen av kort.Efter varje prisutdelning stannade vi kvar och fikade tillsammans med Robban och Mats.Tävlingen och fisket har jag redan skrivit om, ni kan kolla bakåt på bloggen för att läsa.
Bilder från Båven....
 
På lördagen var det dags för Yngern och Hökmossebadet,Nykvarn. Många minnen från barndomen som dyker upp och visar Niklas, det k-märkta gula huset vi bodde i. Nu helt malplacerad med höghus runt omkring. Tävlingen läser ni på tidigare inlägg.
Bilder från Yngern....
Här får Annika Skog pris, en av få juniorer från början av 70-talet, som tävlar. Hon har haft ett långt uppehåll men nu reser hon landet runt på tävlingar. Så roligt att träffas.
 På söndagen skulle vi till Långsjön, Vårdinge, Monika körde. Vi bombarderade Niklas med vår släkthistoria, vem som gift sig i olika kyrkor och vilka som  låg begravda. Vilka sjöar vi fiskat på.Var farfar jobbat som kusk tidigt på 1900-talet och var pappa var född. När vi åkte genom Gnesta så berättar vi historien när Åsa fem år tävlade. Får på en stor braxen i ån på en metartävling och skriker- Hjälp mig då för faan, den är ju så tung. 
Den här dagen gör Åsa comeback och takterna sitter i. Lite frusen och fisket kunde varit bättre, men hoppas hon kommer med till nästa vinter.Alltid lika glad och social.❤
Bilder från Långsjön.....
Timo fiskade bra dessa dagar och på annandagen högsta vikten för dagen och allra högsta vikten på cupen, över 12 kilo.
Samma rutiner varje morgon och sista dagen åker  vi mot Mariefred och Mälaren. Tävlingen skrev jag om igår och det blev min högsta vikt i vinter på 6141 gram.
Cupen var fyra dagar och man räknar de tre bästa tävlingarna,alla i samma klass och högsta vikt.Här är de elva främsta från cupen.
 
1 Per Nilsson.                     9
2 Robert Horvat.               13
3 Timo Hakulinen.            18
4 Thomas Jansson .        28
5 Michael Litholm.            36
6 Lotta Engvall.                 38
7 Owe Westerholm.          39
8 Michael Molander .       40
9 Fredric Ankarberg .       44
10 Anders Paschen .        46
11 Putte Davidsson .        46
 
Hårt i toppen och låga siffror på tre tävlingar.Själv kom jag på plats 22 med platssiffra 94, vilket jag är nöjd med. Det var sammanlagt 178 startande.Monika på plats 56 och Niklas på plats 61.Niklas blev uppskattad för sin positiva attityd trots att inte fisket gått så bra, det finns förhoppningar om en bra framtid inom fisket. Han fick ett lätt pimpelspö, skänkt av Janne Åkerlind.
 
Hoppas att nästa vinter blir lika bra med dessa isar i Södermanland, för då kommer vi gärna tillbaka.
Bilder från Mälaren.....
 
Det blev ett långt inlägg och jag håller med Niklas i sin kommentar- Jag har aldrig varit så här jäkla trött och samtidigt så påfylld av energi.😍😎

Påskcupen dag 4........

Publicerad 2018-04-04 08:58:00 i Allmänt,

På annandagpåsk var det dags för fjärde och sista tävlingen i Gnestas cup. Den skulle avgöras på Mälaren i Gripsholmsviken.Man räknar de tre bästa resultaten av fyra, och vikten räknas och alla slås ihop i samma klass.
Vår morfar Ivar Thörne bodde i Mariefred och fiskade mycket. Men på den tiden var vi aldrig med honom ut på sjön. Däremot har Monika pimplat en hel del och när vi noga studerat sjökort så beslöt vi att gå till ön bort mot Hedlandet. Idag skulle även Niklas följa med oss.
Vi parkerade vid slottet och fick gå en bit ut till udden vid ångbåtsbryggan, då en råk slagit upp och startplatsen blev flyttad.
 
Robban höll som vanligt i genomgången före starten och för fjärde dagen i rad ingick jag i tävlingsjuryn Vilken ära, man tackar!
 
Det var en solig dag med hård blåst, så lite extra kläder satt inte vägen.Det tog bara en kvart att gå och då gick vi sakta. Tog några bilder innan starten, sen dog mobilen.Den hade redan börjat krångla på ditresan när jag satt och bloggade, kunde inte lägga ut det jag skrev?!
 
Vi började bredvid ön men inget i de första hålen, utan drog oss längre ut och jag får igång fisken.Härligt Mälarfiske med fin storlek på abborrarna.
Plockar på bra i flera hål och fiskar med Kajs Hugo k/s 45 m.m. volfram.En otroligt snabb pirk som jag trivs bra med. Hade först en Kurrekrok Bolander, men gick över till Monikas special i lila och orange. Idag behövdes varken pinkies eller blodisar. Där fisken fanns nappade det på en gång.
Även Niklas får några bra hål, så roligt att han får prova på Mälarfiske.Längre bort sitter Maggan Strid och plockar på bra och Österholm från Nora har också haft fler bra hål med fin fisk i.
Efter ett tag får även Monika igång fisket, fler tävlande har kommit dit och huggperioden börjar dö ut. Några kommer väldigt nära Niklas och fisken försvinner.Så han letar nya ställen och försvinner bakom ön.Tyvärr var det mest småfisk där och längre mellan nappen.
 
Såg på håll en klunga utanför slottet och en annan utanför bryggorna vid starten. Ångrar att jag inte gick dit, då jag de två sista timmarna inte hade några bonushål.
Full motvind när vi skulle iland, riktigt jobbigt. Med årets tyngsta kont på ryggen, sliten efter tuffa dagar på isen.
Men det gick bra och iland blev det lite hinderbana, upp på bryggan och hamnade fel och fick klättra över ett litet staket vid gästhamnen.
När vi kom till parkeringen hade Jari och Rolf Taskinen börjat invägningen. Då det blåste så hårt hade man vågen i bakluckan och det tog väl lite längre tid. Men vågen måste ju vara på noll när man väger.
Monika och jag började sortera korten och med Mats inrådan läggs alla kort i viktordning oavsett klass.Just för att man skall räkna ut cupen.
Blev lite trångt så jag går och fikar. Mohlander och Calle kollar upp och gör i ordning cupen och Mats och Robban fixar kuverten inför prisutdelningen.
 
Kollade de tyngsta påsarna i kön till invägningen, wow vilka stora abborrar en del fått. Jag hade också lyckats bra med idag 178 stycken och över 6 kilo..Högsta vikten idag hade Timo Hakulinen på över 12 kilo.
 
När cuplistorna är klara så sorterar Monika och jag korten som redan ligger i ordning. Plockar ut klass för klass och lägger i ordning.
Cupsegrare blev Per "chefen" Nilsson och fick en pokal och kuvert. Bästa dam blev Lotta Engvall och bästa veteran Alpo Partanen.Tror att man delade ut 8 kuvert i cupen.
 
Dagens segrare
Herr        Timo Hakulinen.          12.120 gram
Dam        Rosie Thörne.                 6141 gram
Veteran   Kent Eriksson.                9444 gram
Junior      Emil Asp                         2023 gram
 
Alla resultat finns på www.pimpelsport och facebook sportfiskarna Stockholmsdistriktet.
 
I morgon kommer en sammanfattning av helgen.Ha det gott.❤

Come back......

Publicerad 2018-04-03 08:40:00 i Allmänt,

Igår var det första april, allt flöt på utan att bli lurad. 
Vi var ju på Långsjön, Vårdinge cirka 85 till start. På den sjön har jag tagit mina rekordabborrar på 1030 och 1020 gram. Men det var på 70- talet och på 10 meters djup.
Offrade en hel del tid av tävlingen att leta efter dessa stora . Kände igen mig och hittade rätt djup men inga stora abborrar hemma.Såg ett stort fågelbo i toppen på en tall, kanske fiskgjuse? Andra trädet från vänster.
 
Come back gjorde Monikas dotter Åsa Forsell- Johansson, som tidigare vunnit SM i pimpel som yngre och äldre damjunior.
Hennes söner börjar bli stora så till nästa vinter hoppas vi hon är tillbaka på isen, för hon tyckte att det var så kul.Kusinerna Niklas och Åsa hade mycket att prata om.
 
Dagens högsta vikt hade Per Nilsson på över 8,7 kilo. 
 Isabelle Wassberger vann damklassen på över 5 kilo.
Pilo, legenden som mest fiskar mormyska nuförtiden.Här tillsammans med Hans Larsson, Mats pappa som tillsammans med Jari Taskinen hjälpte till med invägningen. Jag sorterade korten och Monika sålde dricka och choklad. Robban och Mats fixade kuverten till prisutdelningen. Ännu en kall och blåsig dag.
 
 
Juniorklassen vanns av Filip Taskinen.
 
 Den här dagen behövde vi inte ta hem fisken, utan Bristam från Trosa Afk hämtade all fisk. Man skulle mata havsörnar med den.
Efter tävlingen var vi förbi hemma hos Åsa och Jimmy på fika vid en värmande skön brasa. Grabbarna Samuel och Dante fick påskägg av mormor Monika.
Sen hem till Strängnäs och snabb dusch och vidare till brorsan Kenth och sambon Aina på påskmiddag.
Vi kollade på hockeyn Mora- Leksand, men jag var så trött så nickade till hela tiden. Tur man har starka nackmuskler.
På annandagen nya tag på Gripsholmsviken,Mälaren och den rapporten kommer i morgon.Resultaten kan ni redan nu läsa på www.pimpelsport och Sportfiskarna Stockholmsdistrikts facebook-sida.
Vi hörs i morgon, man känner sig ganska mör nu efter fyra kalla tuffa dagar.

Trevlig middag.......

Publicerad 2018-04-01 06:53:37 i Allmänt,

Yngern var inte sig lik igår, där Monika brukar få fisk var det dåligt. Vi letade av stora områden men jag lyckades bara få ihop  20 stycken, och Monika några färre.
Dagens högsta vikt hade Fredrik Ankarberg på över 7,8 kilo, här nedan dagens klassegrare.
 
Många fick släppa tillbaka stora abborrar då man bara fick ta upp de som var 38 cm och mindre. Resultaten finns på www.pimpelsport.se  Calle Andersson som är bussig och hjälper till med det.
 
Kvällen avslutades med en underbar middag hos familjen Horvat. Nya tag idag på Långsjön, Vårdinge.

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela