Premiär......

Publicerad 2018-01-21 13:40:16 i Allmänt,

Nu äntligen är min premiär för säsongen avklarad. Men det var osäkert in i det sista. Vi har ju haft mycket snö här i Borlänge i vinter och nu i veckan kom det nog 3dm  till.
I början av veckan såg det ut att kunna bli minst minus 15 grader till lördagen. Då det var dags för Dalarnas första tävling i DM-serien och en öppen tävling.
Nu blev det tack och lov mildare ute, så sent som på fredagskvällen bestämde Niklas och jag att åka. Det var ju ändå en DM-tävling.
Visst är det vackert med snö, men det räcker nu. Väl förberedd med silvertejp för att tejpa stövelskaften och matsäck, kaffe m.m hämtade jag Niklas.
På plats vid Björken i Grangärde så var det inte lika mycket snö som i Borlänge.
Många till start och även tävlande utifrån. Jag hade inte så bråttom iväg, utan lät många spåra. Snön rullade ändå under fötterna och lite drygt att gå. Stannade utanför andra udden på vänster sida.
Niklas stack iväg dit han var förra året och fick spåra största delen över sjön.
Många hambosteg för att göra plats för kont och hål. Silvertejpen runt benen var inte ivägen och det kunde varit värre.
Jag fick en bra start med tre stycken i andra hålet och med hela kroken i mun. Sen var det att kämpa på och borra och leta. Som mest fick jag 10 stycken i ett hål annars en eller två.Så det var verkligen trögfiskat.
Antingen nappade de på en gång eller så fick man lirka och reta dem ordentligt. Fick till slut ihop 2354 gram som räckte till en andraplats och en etta i DM-serien. Jag får vara glad för den placeringen och många kanoner i andra klasser som hade mindre i vikt än mig.
Det gick inte så bra för Niklas, där han fick så bra förra året var det tomt i år. Bara att bryta ihop och komma igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 64 år och bor i Borlänge,har tre vuxna söner och två barnbarn.Jag har alltid tyckt om att vara i naturen,och att fiska.Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren.Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela