Fortsättning följer SM 2019.....

Publicerad 2019-03-19 22:58:00 i Allmänt,

Fortsättning följer  trots ett hanidkapp med min högra hand efter två fall på väg från fisket och från station på perrongen till nattåget mot Gävle. Visade upp handen på vårdcentralen och blev beordrad vila, högläge och linda den. Hoppas att det räcker så.
 
 
Den 15/ 2 fick jag ett erbjudanden/ förfrågan  av Stig Granström att vara med i juryn på Sm i pimpel 2019. De ville ha två damer och två herrar i juryn, och Elin Seger var redan klar och Michael Molander var ju redan självskriven som förbundets representant. Så naturligtvis tackade jag JA. Sedan tillkom  Lars Gullstrand. 
 
Vid SM i Traditionellt mete i Kalmar på 90:talet satt jag med i juryn. Då fick vi tyvärr diska den som hade högsta vikten i herrklassen och fisken var gammal, och med ljusrosa gälar. Säkert från förtävlingen från fredagskvällen innan.
 
Nu behövde  vi under dessa två dagar i Luleå  inte bedömma någon protest, utan allt flöt på bra, Med i starpåsen fanns program inför kommande dagar.
 
 
Varför jag blev uttagen till juryn vet jag inte, kanske av min erfarenhet inom tävlingsfiske sedan 1964 och mitt första SM i pimpel 1967 i Örebro. Min erfarenhet av arrangemang och kanske min blogg bidrog till deltagandet. Jag är tacksam för uppdraget och har även erfarenhet som ordförande, kassör,sekreterare, ungdomsansvarig, tävlingsledare i Borlänge SFK och olika uppdrag  i min  moderklubb Södertälje SFK,
 
 
Med i min skrylla under lördag och söndag fanns utdrag från tävlingsregler ifall det skulle uppstå några tveksamheter. Inga protester kom in och det var under dagarna en familjär och trevlig tillställning.
 
 En stor eloge till alla arrangörer från Luleåa SFK och Råneå SFK med ett bra arrangemang och med den digitala invägningen och med en storbildsskärm att följa, allt ifrån regler till resultat av vikter i de olika klasserna. Även livesändningar under tävlingen, då vi var ute och tävlade. Bra initiativ.
 
 
Våra namn i juryn fanns med i programmet och vi blev presenterade framme vid scenen  på lördagen.
Mina inplastade kartor.....
Samt annan väsentlig information.Det hjälpte mig att hålla koll på var jag/vi var. Men var fanns fisken?😉
 
 Stort tack till arrangörer för bra info inför tävlingarna, med kartor, djupförhållanden. lågtryck, väder, fiskerapporter från tidigare tävlingar.Nedräkning av dagarna till start. Intervjuer av  flera tävlanden där även jag fick komma med. Med en  intervju och frågor från Jonas Seger, som frågade den 27/ 2 om jag ville vara med. Det tackar man inte nej till.
 
Sammanfattningsvis gick det mesta till Norrland och hemmafiskare och till  Nora - Gyttorp som fått en del tips. Men frågar man inte kan man inget veta.
 
NYA TAG NÄSTA ÅR I VÄRMLAND.
Träffade på Stig Granström  i hissen på lördagsmorgonen tillsammans med min son Niklas och Björn Borg med fru. Han hade glömt något på rummet. Sa att han skulle vinna idag och på 12 kilo. jag sa att han fick nog motstånd i sin klass av Björn. Men Stig fick rätt, och han vann på över 12 kilo. Vilken självsäker och trevlig man, tur att vi har sådana eldsjälar i vårt långa land.
Vi hörs vidare om SM en annan dag,🙂
 
I morgon ny info. 😊
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela