Räven raskar över isen......

Publicerad 2019-03-25 08:59:56 i Allmänt,

Räven raskar över isen.....nej kan inte påstå att jag är så snabb längre. Fortfarande sliten efter SM i Luleå och vilat hela veckan, ställt in tvättstugan två gånger. Haha, tur man har en stor garderob 
Blåsig dag på Venjan, så mitt hemsydda pannband satt inte i vägen. Niklas och jag fick på lördagskvällen veta att vi kunde åka med Linda-Maria till Venjan, då två andra hoppat av.
Hade tänkt gå ner till vänster om starten, där jag tidigare fått bra med fisk. Men fick höra av Niklas att det skulle vara bra rakt utanför starten. Så jag ville testa något nytt, och där fanns flera från Ovansiljan, så det verkade lovande.
 
I andra hålet fick jag tre fina abborrar, så det började bra. Hade högerhanden lindad och en tunn handske utanpå. Men efter ett tag fick jag slita av allt, det var bara i vägen, när jag skulle kroka av fisken.
 
Fick två bra hål på en liten fläck, och dit kunde jag återvända och borra tätare och gå i gamla hål. Gick och letade lite djupare och grundare men ingen fart på fisket. Sista timmen fiskade jag mest på tafs. Fick ihop 4528 gram som räckte till vinst i damveteranklassen. Tvåa blev Annika Skoog och trea Monica Andersson.  När jag kom hem korkade jag upp lite bubbel och firade segern.
Linda-Maria Lundin vann damklassen, Dan Ersbjörs herrveteraner och även lagtävlingen tillsammans med Berndt Berggren och Jonas Gustafsson.
Niklas hade lite över 3 kilo och var med borta i området där Dan och Berndt var. Men borrade i botten och fick byta till ett  racerskär. Även denna dag var det att komma rätt med hålen för att få något. 
Stefan Gren vann herrklassen på över 10 kilo och pris för största fisk fick Björnee, med en gädda på över 2 kilo. Resultat finns på Ovansiljans sida på facebook, alltid lika snabbt och ett bra arrangemang.
 
Nu hänger hästen tillsammans med de andra, vid ett av prisskåpen.
 
 På lördagskvällen följde jag prisutdelningen från Nordiska Mästerskapen via livesändning på facebook. Dagen till ära hade jag köpt ett svenskt ljus. Spännande, det hade ju varit ett "surt" fiske på träningen dagen innan. Lotta Engvall lyckades igen med att vinna individuellt och i lag tillsammans med Marie Björklin-Axelsson och Elin Seger. Grattis!
Lena Varis vann damveteranklassen och Ture Fransson silver i herrveteran. Sammanlagt kom Sverige trea i nationstävlingen där man räknar ihop allas vikter. Finland vann den.
Bra kämpat Sverige i de svåra förhållanden som var med trögt fiske och hård blåst. Inga andra än lagkaptenerna fick vara på isen och inga mobiltelefoner fick användas. Så kämpigt för de unga damjuniorerna från Sverige, Gisela, Ylva och Ronja.
 
Nu går det fort med isarna, plusgrader, hård blåst och sol. Vi får se om det blir någon mer tävling för min del. Vi hörs😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela