Året 2002.....

Publicerad 2014-02-01 10:08:45 i Allmänt,

DM i pimpel gick i år på Vikasjön och vi fick silver i lag. SM gick på Hjälmaren, Arboga, Herrfallet och jovisst skulle många herrar falla denna helg. Min premiär på SM var ju 35 år tidigare också på Hjälmaren. Jag hade varit med flera gånger till Lungers hamn, när jag bodde i Södertälje och där kunde man få bra med fisk. Nu hade jag hyrt en stuga alldeles vid startområdet och jag skulle tävla individuellt och Kerstin skulle följa med för att sälja krok. Hos oss bodde flera av våra klubbmedlemmar. Tävlingen gick första helgen i februari och på lördagen tävlade man i lag, och vårt herrveteranlag vann och tre av dem bodde hos oss, jättekul. På söndagen var det då dags för mig, hade en känsla av att gå långt och fick lite fisk i början. Det var en dimmig gråmulen morgon och om jag lyssnat på magkänslan lite bättre så hade jag gått och letat mer ute på flatan till vänster, så kanske det gått bättre.....Nu kom jag bara på 20:e plats, men jag köpte i alla fall en minnesmugg med siffran 48, skulle ju fylla det detta år. Segrare i herrklassen var Anders Andersson, Nykil, damer Helena Halsinaho Katrineholm, HV P-O Lindstrand Hälleforsnäs,DV Terttu Nevalainen Södertälje, Ä HJ Stefan Lundin Eskilstuna, Ä DJ Emelie Svensson Eksjö, Y HJ Jonatan Johansson Annelund, Y DJ Agnes Karlsson Underfiskarna och arrangör Pelle Joelsson SFK Aktiv. Jag har hört efteråt att flera som kom i toppen på detta SM använt sig av GPS för att hitta grunden i dimman. Jag tycker även att det är tråkigt med dessa mobiler som idag används för att sitta och ringa till varandra på tävlingar. Att man har en mobil med för att kolla klockan eller bli nådd av anhöriga på hemmaplan är för mig helt okey. Nej vi i Sverige borde göra som i Norge att inte tillåta några tekniska hjälpmedel, eller hur de nu uttrycker sig. Vart är utvecklingen på väg?
Det här året var det senaste som jag vi var med på Sälen Cup- som blev Sälen Plupp. Det var jag, Niklas, mamma, Monika och Hasse som hyrde lägenhet i Kläppen. Det blev bara två tävlingar det här året och på första tävlingen så var det väldigt landlöst. Kommer ihåg att Niklas och jag och många andra också gick långt genom skogen för att komma ut på sjön. Sen höll vi oss bara runt om vid den delen av Öjesjön, många fick bada och en del två gånger. Nästa dag skulle vi till Särnasjön, det hade nappat bra där dagen innan och isen var bra. När vi skulle gå ut på morgonen så skulle Pertti från Finland gå rakt över sjön, flera ropade på honom men han hörde inte utan plurrade. Tack vare att han hade sin ryggsäckskont på sig kunde han ta sig upp, den höll honom flytande, tappade borren. Men inget för en finländare utan upp till bilen bytte om och tog en ny borr sedan ut igen. Men under dagen så förändrades isarna överallt, vårfloden hade ju kommit igång och särskilt på Särnasjön, så tror inte att det blev fler tävlingar. Niklas fyllde år den här dagen så vi bjöd våra finska vänner på kaffe och tårta.
På DM i tradmete så kom jag tvåa och vi fick guld i laget, så då var man med till nästa års SM i mete. I Juni tog jag examen som massageterapeut och började även en kurs i lymfdräneringsmassage för en kille ifrån Stockholm som nu bodde i Mexico och var gift med en indianska. Hon skulle ha en 3-årskurs för kvinnor med samling en vecka varje sommar, och den gick jag också. All denna utbildning var på Herrgården Risäter i Råda utanför Hagfors. Det var ett "andligt" centrum där jag utvecklades mycket under de år jag var där. Finns så mycket att berätta men jag tror inte att alla ögon klarar det, utan att jag skulle bli betraktad som ännu mer tokig.Så jag tror att jag behåller det för mig själv, kanske att det kan bli en bok av allt det här så småningom, för jag har märkt att ju mer man skriver ju mer "ploppar" upp och vill komma fram både vad det gäller fiske och övriga livet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela