Nominering......

Publicerad 2020-01-24 12:14:18 i Allmänt,

Blev nominerad på Facebook att lägga ut bilder  med anknytning till fiske 10 dagar och nominera  en vän varje dag. Vet inte hur det fungerar och gjorde det enkelt för mig med 10 bilder på en gång. Ser ju gärna att mina vänner lägger ut egna bilder där och hänvisade även till min blogg. Så nu bjuder jag på 10 bilder till.😉
 
Det var allt för idag, ingen pimpel den här helgen heller.

SM-pimpel 2020.....

Publicerad 2020-01-18 13:23:00 i Allmänt,

SM-pimpel 2020 kommer att genomföras. Det bekräftas 17/1 av tävlingsledaren och basen blir i Arvika, och reservsjöar finns. Vi hoppas ändå att kylan kommer.
 
Såg även att arrangörerna för Runn Winterveek, med stora skridskotävlingar kanske tvingas att ställa in. Sjön Runn har ju inte lagt så som den brukar och i år är det ännu sämre än 2014.
 
Torsåkers Afk kör idag tävling på Tolven i Hofors och i morgon arrangerar de tävling på Hyen, Hofors.Många glada från Mellansverige väntas dit, då isarna lyser med sin frånvaro söderut.
 
Ser inte ut att bli så mycket kallare framöver här i Borlänge, så säsongen blir bara kortare och kortare.
 
Tyvärr inget fiske för mig idag på Dalarnas DM 1, det blir inte alltid som man tänkt eller trott sig ha planerat med skjuts. Satt i alla fall och putsade pirkarna och knöt om alla spön igår, gjorde matsäck och plockade fram fiskekläderna........Så kan det gå.😠

Det finns hopp......

Publicerad 2020-01-15 15:03:59 i Allmänt,

Det finns hopp om att Dalarna kommer att kunna genomföra DM-serie 1 på lördag 18/1. Grängesfirren är arrangör och det finns förhoppningsvis is i trakterna runt Fredriksberg och Säfsnäs FVO.
Så nu håller vi alla tummar att isarna inte minskar, trots det varma och blåsiga vädret.
Torsåkers AFK inbjuder till tävling på sjön Tolven, Hofors, även det på lördag 18/1. Där isen också kontrolleras dagarna innan.
För övrigt så är det lite oklart i spåkulan och den rätta inspirationen att blogga har inte infunnit sig ännu. Hoppas att det blir bättre om man får komma ut på is.
Man blir ju lite avundsjuk på de som redan varit och tävlat norröver. Höga vikter och fina abborrar, runt Sundsvall, Ljusdal och Hälsingland. Gillar starkt att man kan följa det via Facebook.
 
Man blir ju lite orolig för SM i pimpel och hur isarna är i Värmland. Idag är nog sista dagen att anmäla sig och en del distrikt finns ännu inte med på listan. Hoppas även på lite mer info om SM, du kan se listorna på www.sfktrekroken.se
Nu är det nog bäst att jag kollar över mina fiskeprylar så att jag är beredd på lördag. Ha det gott så ses vi på isen.😊
 
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela