Nu börjar det......

Publicerad 2015-02-18 12:52:47 i Allmänt,

Ja. nu börjar VM i skidor 2015 i Falun, och det har väl ingen missat. Tråkigt att höra att "hemmahoppet" Emil inte kan komma till start. Då skadan i låret som han fick i helgen inte läkt, finns även några fler frågetecken. Men ikväll är det i alla fall stor invigning och hörde på TV:n att det inte sålts så många biljetter som väntat.
Kommer nog inte att åka in till någon av dagarna, man ser ju bättre hemma i  TV-soffan. Så jag får väl bunkra upp där med Jägermeister, kaffe och mackor och iklädd den nya  VM-mössan. Den fungerar  ju även på fisketävlingar för mig som är tokig i bl.a mössor.
Senast när VM i skidor gick i Falun så kom mamma, pappa och min bror upp med flera av hans barn. Då bodde vi i huset på Rosengatan, och mamma och pappa var barnvakt åt de små och vi andra åkte in till herrarnas skidstafett i två bilar.Vi fick parkera uppe i skogen på ett gärde mot Sundbornshållet. För Sverige så var det katastrof på förstasträckan, så den tävlingen har jag förträngt. Men det var otroligt härligt att få uppleva VM-stämmningen på plats. När vi skulle därifrån så får Kenth åka ner till vänster samma väg som vi kom och vi blev uppvinkade mot Sundbornshållet och mot Rostberg. Så vi fick åka tillbaka via väg 50, den hemresan med alla köer tog 3 timmar från Lugnet i Falun hem till Borlänge. En sträcka på 1,5 mil som blev betydligt längre hem till Lergärdet, men roligt var det....
Idag kör Falubygdens SFK pimpelkula vid Karlslund och SM-vattnet. Hade en plan på att åka dit och få en revansch efter SM, men med tanke på VM i skidor och den problematiken med alla bilar och bussar så stannade jag hemma. Känner mig fortfarande sliten och kroppen värker, så bara att gilla läget.
I går kväll så hade jag kallat till ett möte hemma hos mig för en återuppföljning av SM i pimpel 2014 och genomgång av allt som var bra och mindre bra. Visst har vi växt som klubbar och även lärt oss mycket vad som skulle kunna vara bättre. Vi var 5 stycken från Borlänge och 3 stycken från Falun, med Peo, Lars, Berndt och Jonas och jag som nästan varit på alla våra möten som vi haft under de två senaste åren.
Något som vi hoppas att det kan bli en ändring på, är startkorten som man får från alla distrikt. Det borde vara tryckta i olika färger för varje klass, då kan man inte väga in i fel invägningskö eller bli felsorterad i sorteringen inför prisutdelningen. Tror nog att de flesta klubbar ute i landet kör efter den principen på egna tävlingar, med olika färger på startkorten.
Det är mycket efterarbete kvar än och den ekonomiska delen skall rapporteras  in till Sportfiskarna och sanktioneringen betalas. Även alla andra fakturor och allt vi hyrt via Falu kommun, rapporter in till våra kommuner och mycket annat. Men vi hjälps åt och delar på allt som blivit över, och så småningom så kommer vi göra något roligt tillsammans med alla funktionärer som vill var med. Troligtvis så går vi ut och äter en god bit mat, för alla är ju inte intresserade av att fiska.Ni ska veta att vi har många SM-märken kvar, så om någon vill köpa så hör av Er till oss i Borlänge SFk eller Falubygdens SFK .Vi är alla även så Tacksamma för allt beröm vi fått från tävlingsfiskare från hela vårt långa land.
 
Närmast så har båda klubbarna Sportlovsfiske att arrangera och Falubygdens SFK kör vid Karlslund på tisdagen och Borlänge SFK vid båtklubben i Ornäs, på onsdagen 11-13.
1 Mars arrangeras Pimpel mot Cancer på Runn med start vid Vika bygdegård, då Borlänge SFK är med som arrangör av tävlingen. Där har även Falun lovat att hjälpa till om det behövs.Tävling 10-14,genomgång 9.15 och 45 minuters ingångstid. Alla startavgifter går till Cancerfonden och det STORA PRISBORDET är skänkt av Vestlís Fiske och pokaler till alla segrare och utlottning av kolfiberspön i varje klass, samt 3000 kronor till högsta vikt. Man behöver inte vara medlem i någon klubb så Varmt Välkomna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela