Midsommar, Lillälven Torsång.......

Publicerad 2017-06-25 14:44:00 i Allmänt,

Jag blev även i år tillfrågad att följa med vännerna på ångbåten Domnarfvet, och bestämde mig några dagar innan att följa med. På midsommarafton går turen från Tomnäs i Ösjön, ut genom Storsund och ut i Runn mot Lillälven. Lillälven rinner ut i Dalälven men Ove brukar numera lägga till vid bryggan vid motormuseumet. Det var i Lillälven som DM i traditionellt mete hölls 10 Juni, se tidigare inlägg och jämför gärna bilderna.😉
När vi plockat lite blommor och alla kommit så var det dags för avgång. I år var vi bara 9 stycken så det var gott om plats ombord. Vi brukar ha knytis och dukar upp på fördäck, där vi sitter och äter och sjunger snapsvisor.Men kapten Ove och de som kör bil till och från båten får vänta med alkoholen.
Långt borta ser man den lilla ön utanför udden vid Ornässtugan.
 
Storsund en ganska smal passage för en stor båt. Lite trångt i Lillälven med tillfälliga bron som det är borttaget en bit av under sommaren.
 
Marina öppnar skumpa till damerna...
På väg in i Lillälven.
Många båtar och bilar har redan kommit.
Dags att vända runt med utkik i fören och aktern.
Sakta och säkert lägger Ove till vid bryggan och fru Marina och kompisen Peter går iland med varsin tamp som surras fast.Sedan är det dags för mat och sång.
Det blåser väldigt mycket, så man får se till att glasen är påfyllda, så de inte blåser omkull. När vi ätit klart kommer kyrkbåtarna ut från Kapplatjärn. De skall ro ut i Dalälven till Tylla där de hämtar upp girlanger och spelmän och folkdansare, som sedan rors tillbaka in i Lillälven till ångbåtsbryggan vid Gammelgården.
Många olika båtar i farten idag och även sjöräddningen.
Efter maten så tog vi tjejer en promenad bort mot Gammelgården, det var inte lika mycket folk som det brukar. Det kanske var att regnet hängde i luften och många mörka moln runt omkring. 
Här var min startplats på DM.
 
Vi klarade hela båtresan utan regn, men när vi kom till stugan så började det. Så vi fick grilla och sitta under tak hela kvällen, och den avslutades med egna önskningar av musik.....laget runt. Sen var det att krypa till kojs uppe på loftet med ett härligt smattrande regn mot plåttaket.........zzzzz

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 64 år och bor i Borlänge,har tre vuxna söner och två barnbarn.Jag har alltid tyckt om att vara i naturen,och att fiska.Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren.Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela