Våren........

Publicerad 2019-04-20 06:40:03 i Allmänt,

Våren är här och med sköna soliga dagar för alla som är lediga. Mycket av pimpelfisket är kvar men häromkring är det slut. Fullt med tävlingar i Jämtland och längre norrut.
Sen efter påsk stundar Sälen cup och Trysil cup. Sälen cup har annonserat ut sjöarna, Tisjön, Horrmund och Öjsjön. Roliga och fiskrika sjöar, vi får hoppas att isarna håller och att det blir kalla nätter. Jag får planera lite bättre till nästa år, så jag kan vara med mer på sluttampen av säsongen.
I norra Sverige är mycket kvar av säsongen och där har snön sjunkit ihop och fina dagar på isen. Jaja, vad är en bal på slottet.....
 
En dag nu i veckan var jag ut till Ösjön, kände att jag behövde lite luft och en liten promenad. Soligt och fint, med is i kanterna och långt ut på sjön. Vilka kontraster, isen kvar och backen full av blommande scilla.
Fullt av sjöfåglar, canadagäss, storlom och en massa fiskmåsar.
En skön stund i solen och jag såg fjärilar, sädesärla och vårlöken blommade.
Satt en stund i solen, så härligt men helt slut av den lilla promenaden.
Ser ni spindeln som väver för fullt.😊
Sjön är tappad på mycket vatten, den mynnar ju ut i Prästjärn i Torsång, som i sin tur rinner ut i Dalälven. Så nu kan den stora vårfloden från Dalafjällen komma. Men i år har det varit mindre med snö, vi får hoppas att vattnet fylls på till båtsäsongen.
Det berömda dasset där Gustav Vasa flydde när danskarna var på väg. Ha en fortsatt trevlig påsk.🧙😎

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela