Del 3 England.......

Publicerad 2019-05-19 13:37:55 i Allmänt,

När man kommer ner från Tor så kan man gå till höger upp på gatan till den vita källan. Men nu var den avstängd då de höll på att renovera inne i stenhuset inför festligheterna 1/5, som kallas Beltane. Man kan ta källvatten i en kran vid den vita källan och tvärs över gatan en tappkran från den röda källan, Chalice Well. Vi gick vidare in i den stora parken, det kostar en slant att gå in och det är för att de ska kunna underhålla den stora trädgården med alla växter och blommor.
 
Ett underbart ställe som lockar många besökare från hela världen. Vattnet är lite rött av allt järn och det sägs att Joseph of Arimatea begravde och sköljde den heliga graalen från den sista måltiden här. Hehe, jag har en annan teori varför vattnet är rött.....  
 
Ovan går Patricia genom healingbassängen med iskallt vatten, det har jag gjort för flera år sedan, brrr.
Här sitter jag framför törneträdet och där man kan ta vatten från källan. Trädet blommar två gånger om året, vid påsk och jul. Nu var det nästan utblommat.
Våren hade kommit långt här och många vackra träd och blommor och vi hade tur med vädret. Från trädgården ser man Tor på håll.
 
Vi brukar ta foton vid brunnslocket, så det har blivit några genom åren. Vid varje högtid smyckas den med olika blommor, så till första Maj blev den smyckad och vi var där 28/4.
Lånad bild från 1/5.....
 
På tisdagen var det marknad i stan och vi gjorde en del fynd. Sedan tog vi bussen in till Street, en liten fin stad med ett köpcentrum med fullt av outlet-butiker. På onsdagen var det dags för Stonehenge och Avebury m.m. Fortsättning följer......

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela