KM 2 i Traditionellt mete.....

Publicerad 2017-05-31 13:54:00 i Allmänt,

Efter första Km så åkte Gun-Britt och jag ut och metade en dag. Det hade blivit lite varmare ute och jag behövde träna lite mer med kastspö.
Vi åkte till Truttjärn och det nappade en del men ingen riktig fart på fisken. Vid den här tiden på året får man riktiga naturupplevelser. Fåglar som sjunger och grodor som kväker. En fiskgjuse cirkulerade runt och de är ju otroligt stora.
Jag fick en stor sarv på cirka 30 cm, hade ingen våg så vet inte hur mycket den vägde.Blev av med ett bottenmete, men fick upp en jigg med tafs.
Man kan se fiskgjusen högt uppe bland molnen.
 
KM 2 i Traditionellt mete skulle gå vid Kårtylla som ligger mellan Truttjärn och Dalälven. Där hade det varit braxcup med mäskning i veckan. Lite varmare ute så hopp om lite mer fisk.
Gun-Britt och jag stod bredvid varandra och det var mest mört och sarv som nappade. Fiskade med 6 och 4- metersspö och provade även kastspö och bottenmete. Fick några mörtar på bottenmete, men det gick snabbare att ha 4- meters. Fick ihop 2620 gram denna dag och vann min klass. Här är alla resultat:
Yhj.1  William Berggren.       2504 gram.
H.   1 Jonas Gustafsson.     6350 gram. Högsta vikt.
Yhv.1  Hans Bjurström.         2356 gram.
Ydv.1  Rosie Thörne.             2620 gram.
       2. Lena Olaison.                572 gram.
Ädv 1 Ellen Jonsson.            1890 gram.
       2 Gun-Britt Högander.    1348 gram.
Ähv 1Kjell Hellström.             3406 gram.
       2Lars Collin.                     2470 gram.
       3 Gardar Olaison.            2364 gram.
       4 Ingemar Eriksson.        1344 gram.
       5 Åke Wiklund.                    676 gram.
 
Den här dagen den 14 maj hörde jag göken för första gången i år.Tredje och sista KM blir efter sommaren.
En annan dag kommer rapport om KM i Internationellt mete och ikväll har vi mete vid båthamnen i Ornäs, Ösjön.
 

Tillbaka.......

Publicerad 2017-05-30 14:15:51 i Allmänt,

Ja, nu är jag tillbaka här och det här hänt mycket senaste tiden.
Vi i Borlänge SFK har haft 2 KM i Traditionellt mete och 2 KM i Internationellt mete. Våra onsdagstävlingar i mete har börjat och Falubygdens SFK:s tävlingar på torsdagar har också satt igång.
Jag har varit ner till syrran i Strängnäs och vi har varit på Trosametet på "Första metardagen".
Flera av Niklas fotbollsmatcher för Amsberg har jag sett och även råkat ut för 3 punkteringar inom loppet av två veckor......
Börjar med KM 1 i Traditionellt mete som hölls i Truttjärn, som ligger bredvid inloppet till Lillälven, Torsång.
Vi parkerade vid rastplatsen i kurvan och Truttjärn ligger på andra sidan av vägen. Samtidigt så var det någon typ av tipsrunda för bilar, som hade en fråga som satt på ett träd vid parkeringen. Så det kom massor av andra bilar som stannade till.
En av dem hade jag kunnat tänka mig att köpa, en svart "cheva" med passande nummerplåt.
 
På våra tävlingar har vi lottad utgång, man får ta en kula och gå ut och välja valfri plats i den gångordningen. De med handikappkort drar också kulor och går ut tidigare än oss andra. Står de på en plats och någon annan har lägre nummer så kan de få flytta på sig. Men oftast så kan vi alla samsas.
Jag gick ut som trea i ordningen och hängde med de andra, med Jonas i spetsen. I veckan innan så hade det varit en braxcup med mäsk. Så om vi hade tur skulle det finnas fisk inne på vårt område.
Det här var den 6 Maj och det hade blivit lite kallare igen, så det blev inte så höga vikter. För första gången på KM så skulle vi få använda kastspö också, vilket är bra. Då har man chansen att öva lite mer på det. För så är ju Sportfiskarnas regler att man får använda det på DM och SM. Det är många som inte gillar det, men ska det bli ändring på det så får man gå den långa vägen med motioner.
Vi var inte så många som kom till start, och jag var ensam i min klass. Gun-Britt vann äldre damveteran och blev så här glad.
 
Övriga klasser :Juniorer Erik Bjurström, herr Jonas Gustafsson, herrveteran Hans Bjurström och äldre herrveteran Kjell Hellström.
Fortsättning följer.......

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela