GOD JUL!

Publicerad 2015-12-23 18:59:24 i Allmänt,

Jag önskar alla en riktig GOD JUL! Skinkan är färdig och griljerad, rödingen ungsbakad, löjromsröran med mera klart. Bara resten kvar och i morgon kommer grabbarna med familjer och Elna hit. Elna gör köttbullarna, den inlagda sillen och en tårta.
Det här fotot är från 2010 tror jag, när vi var hem till mamma på julafton. Här är det ju plusgrader och gröna gräsmattor. Så nu får det gärna bli riktigt kallt så isarna växer. Vi får lyssna på telefonsvararen 0243-239644 om det blir någon tävling på Ösjön på Nyårsdagen. Håller tummarna det är ju en vecka kvar.
Häromdagen den 22 December inföll ju Vintersolståndet så nu vänder det och blir ljusare. Jag skrev ju fel att det var den 21 December. Hehe man kan ju fira i flera dagar. Väntar även en fullmåne den 25 December som redan börjat visa sig. Har även fått uppleva dessa astreroider som var förra veckan. Helt magiskt med dessa ljusfenomen som lyser upp himmlen och försvinner kors och tvärs. Norrsken har ju också visat sig mycket denna höst och senast för några dagar sedan. Tyvärr så har jag ett berg i norr här där jag bor och med gatlyktor i området så kunde jag bara ana ljuset.Man ska ju helst stå ute i mörkret någonstans för att bättre se norrskenet.Ha en bra JUL!
 
 
 
 

Eis Bitte!......

Publicerad 2015-12-21 14:15:53 i Allmänt,

Det börjar bli dags att beställa is ifrån Alperna tror jag. Det är för tråkigt med detta mildväder och starka blåst som varit senaste dagarna, som tar hårt på de isar som finns i trakterna häromkring Borlänge.
Så här efteråt så var det nog bra att Falubygdens SFK ställde in sin tävling i söndags. Inte bara för problemet med parkering utan även för säkerheten.
Det ser även mörkt ut just nu för kommande tävlingar och Smedjebackens SFK har ställt in annandagsnappet på sjön Barken, då isarna är för dåliga.
 
Ni får hålla tillgodo med isbilder från förra vintern, och säkert många som blir i repris.Längtar verkligen ut på isen igen, men behöver även vila mig i form. Jag ska berätta någon gång om min senaste fysiska resa och detox.Slarvade ju i lördagskväll, vilket jag har igen nu med mer värk och trötthet. Kram på Er!
Det var jag och mina söner Mikael och Niklas som hade en fin dag på en liten sjö. Det nappade dåligt och det verkligen sjöng och knakade i isen. Så jag förstår att fiskarna inte var på hugget, det spelade ingen roll vad vi gjorde.
 
 

Premiär....

Publicerad 2015-12-20 03:56:10 i Allmänt,

Ja, jag tänkte att min premiär för säsongen skulle bli den 20 december på Runn, vid Sandviksviken. En rejäl revansch efter SM 2014.Falubygdens Sfk skulle ha tävling där. Men den blev inställd p.g.a parkeringsproblem!? Hur tänkte man då?! När man tidigare i veckan utlyste tävling?
 
Hur som helst så hade Borlänge SFK tävling på Lördagen på Lilla  Aspan och där fick Erik Södergårds en öring på över 3 kilo.Grattis! Bara abborre räknades men en fin fisk till Julmiddagen.
 
 
Själv var jag helt upptagen av förberedelser inför min årliga tjejmiddag med kompisar och vi hälsade ljuset tillbaka. det vänder ju nu den 21 december och blir ljusare igen. Nästan att jag trodde att jag fyllde år, då jag fick så fina presenter två ugglor av ljus, en räv och en stor turkos lyckta av glas. Mycket lyckat och vi hälsade ljuset åter med en skål i rosa bubbel.
En lyckad kväll med lite småplock av diverse mat och dryck därtill. Trummande in det nya ljusåret,skönt att det snart vänder och blir ljusare igen. Nu hoppas vi på kallare väder och att isarna växer på sig.
Tomten palla inte riktigt för trycket, utan satt mest och sov och en viss Mr Rickard hängde mest i taket.
Nu är det visst bara jag kvar så God Natt, gott folk, vi hörs!
Det bidde ingen premiär denna helg och katten  Chilla var ganska otålig när jag plockade fram kvällens mat.
 

Väntans tider....

Publicerad 2015-12-11 13:34:11 i Allmänt,

Idag är det 11 December och man bara väntar på kyla och bärbar is. Igårkväll var det + 7 grader, regn och blåst. Pimpeltävlingarna igång förra helgen i HDH-cupen som man kan läsa mer om på pimpelsport, se länk. Så var rädda om Er ni som skall ut nu och bär alltid isdubbar.
 
Igårkväll så hade vi årsmöte i Borlänge Sfk och jag fick hoppa in som sekreterare och Jonas satt som vanligt som ordförande.Vi var runt 25 stycken medlemmar som kom för att som vanligt bjudas på varm glögg innan mötet och mingla runt och köpa lotter.
På plats visades även en batteridriven motorisborr med specialpris för medlemmar. På tävlingar inom Dalarna så får alla använda en batteridriven isborr, utan att inneha ett handikappkort.Vilket bestämdes på Dalarnas tävlingsledarmöte, tillsammans med många andra klubbar. Men naturligtvis så måste man ha ett godkänt handikappkort från Sportfiskarna för att få använda en sådan borr på DM och SM.
Årsmötet fortlöpte med många omval, och lite diskutioner om framtida priser,resor och hur man bäst ska lösa problemet med återväxten. Styrelsen har lite att bita i.
Efter mötet bjöds det på varmkorv med bröd och läsk och slutligen prisutdelning av lotteri och KM med glaspokaler och varupriser. En trevlig kväll tillsammans med många medlemmar som har lätt till skratt.
Tack för denna gång, vi hörs.
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela