Fettisdagen......

Publicerad 2017-02-28 08:39:19 i Allmänt,

Jo, nog känner man sig fet ibland, och semla är väl inte någon favorit direkt. Ofta för mycket bröd och grädde, sen gillar jag inte mandelmassa.
 
Nej, så det blir ingen semla idag utan tvärtom, så börjar uppladdningen inför kommande tävlingar. Skall nog ställa mig på vågen idag.
Äter ju en ganska nyttig kost utan så mycket kolhydrater, och har dragit ner på socker och gluten. Äter mycket grönsaker, frukt och använder smör i matlagningen. Sedan blir det ju ägg, fisk, kött, kyckling, och köper ekologiska produkter. Äter även flera kosttillskott och vitaminer, allt detta har tagit bort mycket av min kroniska värk.
 
Nu ska jag även börja med de där promenaderna som jag så länge tänkt. Behöver även stärka upp ryggen och axlar som tar så mycket stryk vid varje tävling. Har ju även motionscykel och hantlar och vet hur jag skall träna. Det är ju bara latmasken som är i vägen, haha.
 
För övrigt så har jag flera anledningar att fira idag, heter ju Maria och har namnsdag. Detta datum 28 Februari 1982, blev jag svensk mästarinna och sen var det ju fettisdagen, men tar nog ett äpple istället.
De bästa och godaste semlorna fanns i Södertälje, där blandade de i mandelmassan i grädden istället för en stor klump i mitten. Det kommer ju fram alla möjliga sorters semlor , men jag har bara provat vanilj och saffran.
Nej, nu siktar jag in mig på ett ännu sundare liv och lägger alla tankar och känslor av det som varit bakom mig. Ni ska slippa mer tjat om året 1982, men det känns skönt ibland med några meriter i ryggen när fisket gått så illa i år. Man kan inte skruva tillbaka tiden, utan leva i nuet och blicka framåt.
 
Det skall bli spännande att få läsa resultaten från Dalarnas DM-serie och DM, hoppas att de kommer snart.Vi hörs.

Medaljens baksida.....

Publicerad 2017-02-27 20:33:00 i Allmänt,

Medaljens baksida......frågor på det?
 
Hehe, då var det måndag igen efter en tuff och nervös helg.Först lördagen med många timmar i den kalla  skuggan trots det fina vädret. Då jag packade upp priserna till cancertävlingen, vilket tog lång tid att reda ut. Trodde i min enfald att fler från styrelsen skulle dyka upp och hjälpa till.
Sen hade jag även koll på korv och läskförsäljningen, då det var många skridskoåkare och andra som passerade i området.Hann i alla fall ta en snabbfika innan det var dags för sortering av kort vid invägningen.
Nu hoppas jag att fler från styrelsen hjälper Jonas på Borlängemästerskapet. För jag har egentligen inget uppdrag i styrelse eller föreningen. Man är väl för snäll och vill att allt skall fungera.
Så på söndag morgon var man  ju lite stel i kroppen, men väldigt laddad och lite nervös.Det var ju nästan vinna eller försvinna och nästa chans var att ta medalj på SM i Skellefteå. Så det känns verkligen bra att jag lyckades knipa en plats till Stockholm.
 
Men medaljens baksida är ju hur jag mår idag, när man knappt kom ur sängen och går runt som  en hundraåring.Men det går väl över och nu blickar jag framåt mot nästa stora mål som är Falu och Borlängemästerskapet om två veckor.
Därefter är nästa stora tävling SM i Skellefteå och jag siktar alltid högst upp på pallen. Kämpar alltid tiden ut och hur man mår dagarna efter, det blir den dagens problem.
Jag förstår att många idag är slitna och har värk, men när helgen kommer är man lika "peppad" igen. Det är ju så roligt att fiska och att tävla. Finns ju många tävlingar att välja mellan nu till helgen, men för min del blir det nog vila.
Till er som inte lyckades i helgen vill jag bara säga - Kom igen, det kommer fler chanser framöver.

Njuter....

Publicerad 2017-02-26 20:44:00 i Allmänt,

Njuter, men kroppen skriker värk, värk,värk. Ja, är huvudet dumt får kroppen lida. Efter en lång dag igår i skuggan och jobb med cancertävlingen,så värkte rygg och axlar lite extra.
Men petade i mig lite värktabletter i morse och när Niklas hämtade mig i morse med framkörd bil till dörren, så spelades "Stockholm i mitt hjärta" med Lasse Berghagen ur högtalarna. Jag bara jublade, dagen kunde inte börjat bättre, haha.Tack,tack!
Så färden började bra med riktning mot Kättbosjön, för
idag hade vi i  Dalarna vårt stora DM och lagtävling och många oroliga själar hade samlats för dagens drabbning. Många av klasserna var ännu inte klara och själv låg jag illa till i serien.Så med kniven mot strupen var jag tvungen att bli sämst tvåa, eller trea om Barbro som har tre raka ettor i serien var före mig, pust.
En fin morgon och dimma över Siljan när vi passerade Siljansnäs. Det skulle bli en skön dag med halvklart väder, trots att det snöade igårkväll.
Taktiken lades upp i bilen och jag beslutade att följa min plan, att gå till samma ställe som jag gjort på de tre senaste DM på Kättbosjön. Alltså till vänster, men nu säger jag aldrig mer. Höger eller vänster beror ju också hur man vänder och vrider på kartan. Så nästa gång på Kättbosjön så får det bli ett nytt ställe för mig.
Niklas som också tidigare gått till vänster, tänkte satsa på att gå längst ner på höger sida. Han fiskade som vanligt största delen av tiden själv och hans vikt på drygt 3 kilo räckte inte till pris.
Själv så gick jag inte direkt dit jag tänkt då vi blev lite för många runt öarna. Kämpade på och fick fisk först i femte hålet, medans två konkurrenter fick fisk direkt. Borrade och letade runt på ett större område med bara någon ströabborre, här och där. Tävlande kom och gick och trots att jag hittade grundet och de kuperade områdena så fanns det ingen fisk. 
Nästan gråtfärdig och bara ett tiotal fiskar i konten, så går jag tillbaka där jag fått fisk. När en "kanon" från Falun plockar fisk på tafs beslutar jag att åter prova detta.
Fram med N1, en av Kaj Hagströms tafspirkar, och en jämtländsk mormyska, betad med pinkies och blodisar, så går jag tillbaka till mina gamla hål . Där får jag igång fisken och får nog 10 stycken i samma hål. Rekord för dagen, trots att jag borrat så många hål.Plockar en här och där.
När jag sen går iland känner jag mig som en riktig loser, serien som  gått så illa och dagen helt bedrövlig. Jag som längtat så att få komma på ett SM på Mälaren igen.
Men väl iland, där vi skulle invänta lagmedlemmar och väga in samtidigt efter varandra, så hade jag lagets högsta vikt på hela 929 gram.Så ett litet hopp tändes. Vann i Damveteranklassens lagtävling gjorde Skinnkroken, med endast två stycken deltagare, där Karin Andersson själv hade över 2 kilo.
 
Hon vann även individuellt och jag lyckades bli tvåa. Gissa om jag jublade och skrek - Yes,Stockholm här kommer jag!
För övrigt både glada och besvikna miner, denna dag där Mr 100% Jonas Gustafsson med dagens högsta vikt på över 9,8 kilo går till historien med ännu en etta, och ett  suveränt serieresultat.Borlänge Sfk:s herrlag  vann även på drygt 15 kilo. Resultaten kommer nog inom kort.En suverän insats gjordes av Jörgen Storm, som endast fiskat privat i år och tog en femteplats och en biljett vidare till SM 2018.
 
Hur var det nu med att jag njuter trots all värk? Jo, jag kan äntligen slappna av och vara glad för min SM-biljett till nästa år och just denna söndag för 35 år sedan blev jag Svensk Mästarinna i damklassen på Mälaren utanför Södertälje.
Då var jag betydligt mörare än jag är ikväll efter en "språngmarsch" på 8 kilometer från start och hem igen. Som "trappgeopard" (brevbärare) var jag i betydligt bättre kondition än idag. Haha och åren har väl tagit ut sin rätt, men, men. Ha det bra gott folk vi hörs, från en lycklig tjej. 
 
 
 
 

Cancertävling i pimpel.....

Publicerad 2017-02-25 19:32:00 i Allmänt,

Då var det dags med cancertävling i pimpel i Borlänge Sfk:s egen regi. Då det blev en dubbelbokning vid Vika bygdegård, så beslutade ordförande tillika tävlingsledare Jonas Gustafsson att flytta tävlingen till Storsund, Runn. Hela sjön var med.
Sundet mellan Ösjön och Runn, där det också är gott om parkeringar. En av skridskobanorna startar/slutar där och går ända in till Falun. Efter senaste veckans snö så var den inte plogad, då arrangörerna har fullt upp med skridskotävlingar inne i Falun. Så jag träffade många besvikna skridskoåkare idag.
 
Denna dag skulle jag inte fiska, så jag lämnade både borr och låda hemma. För jag vet att jag inte kan hålla igen om jag skulle gå ut på sjön.Så jag löste ett kort för den goda sakens skull.
På morgonen hade jag hämtat upp Niklas och hans kompis Jonas. Jonas har bara en gång tidigare varit med på en pimpeltävling, så taktik och fiskeplatser diskuterades på ditresan.
En kanonfin dag och här har Erik Södergårds kollat föret på sjön . Min uppgift för dagen var att plocka upp prisbordet, vilket jag trodde var uppmärkt. Men med sponsrade priser i kartonger och plastkassar, så tog det mig 3 timmar att pussla ihop allt på två bord och flera stolar. Då det var dåligt med utrymme, så föreslog jag att vi även skulle lotta ut priser till de som inte fått något pris.
Jonas Gustafssons pappa Per, stod för korvförsäljning, dricka, godis och sköt även start och slutskott.
Åke Wiklund och Lars Collin sålde startkort och höll i invägningen och jag sorterade korten.
Jonas höll i genomgången före start och prisutdelningen.Tyvärr har jag inga bilder av segrarna eller från prisutdelningen, då jag hjälpte till där.
111 stycken fiskare kom till start samt flera som köpt startkort till andra som inte kunnat närvara. En tyst minut hölls före genomgången för alla som gått bort av denna sjukdom.
Runn visade inte sin bästa sida idag och många besvikna pimplare kom iland tidigt. Men Mr 100% Jonas Gustafsson gick som vanligt rätt och vägde in  över 12,8 kilo och fick en ambasadörrulle, pokal och medalj i form av en dalahäst. Dalahästarna som alla segrarna fick hade John Gren ordnat från Nusnäs. Samtliga segrare fick även pokaler och de två juniorer som var med fick varsin kasse fylld av fiskegrejer och metspön.
Högsta vikten av damerna hade Eva Mörlin och fick ett superlätt Vimspö och det andra spöt lottades ut i herrklassen, ibland de som inte fått pris.
Det såldes även pinkies, maggot och blodisar, där en viss del av intäkterna går till cancerfonden. Precis som dagens intäkter för sålda startkort och försäljning av korv och läsk.
Hoppas att alla var nöjda trots att det nappade dåligt och vi delade ut fler antal priser än vad listan sa och beloppet på priserna låg långt över listan. Resultaten kommer så småningom på vår facebooksida och hemsida www.borlangesfk.se
STORT TACK TILL ALLA SPONSORER.
 
I morgon är en ny dag, nymåne och nya möjligheter. Dalarnas  stora DM, lagtävling och sista DM-serie.Då skall allt avgöras vilka som får åka på SM i Stockholm 2018. Det är många andra distrikt i Sverige där det också kommer att avgöras i morgon. Så "skitfiske" till oss alla.
 
 

Nya tag.....

Publicerad 2017-02-21 07:57:04 i Allmänt,

Nya tag och många intressanta tävlingar under veckorna, men hur skall man hinna med och orka? 
Det gick i alla fall bra hos farbror doktorn igår, med fina värden. Men mitt största problem med mjölksyra, extrema svettningar och dålig återhämtning, vill de inte rota i. Jag har själv läst på så mycket om det här och vet nog var problemet är. Lutar åt trötta binjurar,sköldkörteln, efter långvarig stress.
Ja, den stressen även om jag är en lugn person har varit kampen med försäkringskassan, ett destruktivt förhållande och mammas stroke/ död.
Även om dessa provsvar i nuläget är bra, så vet jag att de måste tas före 08.00 och alla prover är inte tagna.
Så mitt val blir antingen en egen remiss till endokrina eller en annan alternativ väg. Nog om detta.
Inför helgens tävlingar med en pimpeltävling på Runn vid Storsund på lördag som Borlänge Sfk arrangerar, så kommer jag att hjälpa till. Alla pengar kommer att gå till cancerforskning och prisbordet består av sponsrade varupriser och pokaler till klassegrarna.Löser ett startkort och fiskar väl en stund.Behöver spara alla krafter till söndagen.
Då har Dalarna sitt stora DM och lagtävling,Ovansiljan Sfk arrangerar på Kättbosjön. Där har vi tidigare varit och jag har min plan klar sedan länge. Hoppas på ett bra fiske så jag slipper tvivla på grejerna eller mig själv.
Vill ju såå gärna ner till Stockholm och Mälaren nästa år.
I år är det 35 år sedan jag fick ställa mig överst på pallen på SM i Södertälje och Mälaren.
Ja, åren går fort och planeringen inför årets resa till SM i Skellefteå är i full gång. Blev ju ingen buss från Dalarna då många väljer att åka bil. Så lite nya funderingar och frågor  utlagda. På något sätt skall vi ta oss dit......
Men först nya tag till helgen, ring vår telefonsvarare för mer information 0243-239644.

Ojoj vilket manfall.......

Publicerad 2017-02-20 13:10:00 i Allmänt,

Vilket ras för eldsjälen Knut då hela gänget ifrån en klubb hoppar av på sista dagen för deadline, inför resan till Dalarna. 
Knut ringer mig idag helt bedrövad och tårögd efter beskedet igår. Han firar ju 15 år i år med arrangerade pimpelresor hit till Borlänge och Falumästerskapen. Vi får hoppas att han inte behöver ställa in allt nu. Vandrarhemmet i Vassbo är ju bokat med middagar, frukost, många rum med egen dusch, precis som på ett hotell.
 
Vi har ju kontakt från tidig höst för att få allt att stämma och det har ju varit problem att hitta prisvärdiga hotell efter att favoritstället lagt ner. Där har jag försökt hjälpt till med att hitta fler tänkbara ställen.
 
Så är du intresserad av att åka med i bussen och få en fantastisk upplevelse på våra fiskrika sjöar Runn och Ösjön. Få skratta ordentligt, köpa lotter i bussen, tävla på våra tävlingar och på egna kulor inom bussen. Umgås med andra glada fiskare, kanske få höra en "rapp" av mig på lördagskvällen. Så hör av dig till Knut och har du inte hans telefonnummer så skriv en kommentar här så förmedlar jag kontakten.
 
Så ställ upp nu gott folk!
 
Det är även tråkigt att så många tävlingar krockar, vi håller på att ta död på oss själva. För-SM hade inte fler tävlande än 132 personer, varav de flesta ifrån Stockholmsdistriktet. En tävling som jag gärna deltagit på om det hade varit möjligt. Man kanske i framtiden skulle ha lite bättre samarbete mellan distrikten och inför de större tävlingarna. Samma sak med DM-serier, klubbserier och KM som krockar. En stor eloge till Stange som inför säsongen skriver ut programen från många distrikt.Ja, det här var lite funderingar denna dystra dag........

Slickar mina sår......

Publicerad 2017-02-20 10:18:33 i Allmänt,

Kroppen känns förvånansvärt bra idag efter en riktig genomkörare igår på Skramsen och Dalarnas DM-serie 3. Jag gick mycket längre än min plan och kände inte riktigt igen mig.Perfekta förhållanden med sol +3 grader, lite blåst och snö på isen och 40 cm tjock is.
 
Med kniven mot strupen och för att ha den minsta chans att ta sig vidare till Stockholm och SM 2018 via serien. Så var det bara seger som gällde, samt att även på sista tävlingen vinna.
Fick en dålig start och fisk först i femte hålet, men inget runt omkring.Jag kom aldrig på något bra hål eller fattade vad de ville ha denna dag.Provade allt, flera olika trekrokar, tafs, pinkies och blodisar.
Fiskade mig hemåt och med 45 minuter kvar blev det en chansning och 10 minuters promenad och jag slutade på samma ställe som jag fiskat året innan. Lyckades bara med en sammanlagd vikt på 838 gram, och kom trea på det.
 
Grattis till Barbro från Linghed som tagit tre raka segrar i damveteranklassen och den enda som är helt klar till SM 2018.
Niklas följde inte heller sin plan för dagen, vilket han ångrade då många i toppen fiskat just där...
En chans kvar på söndag och "stora" DM och lagtävling, och där går nog två vidare till SM. Så då jävlar....
 
Så jag slickar mina sår och idag skall jag till farbror doktorn, som är en läkarstudent. Han kommer få lite att bita i, då jag inte mått så bra i år. Fördelen med en "student" är att de brukar vara mycket frågvisa och har en handledare att rådgöra med.
Det här är en årskontroll på min diabetes och skall bli spännande att få se alla provsvar. Mådde ju skit efter att i år ha testat statiner för mitt höga kolestrolvärde. Fick huvudvärk/ migrän, hjärtklappning och ännu mer muskel och ledvärk. Läste då om biverkningarna, man kunde få diabetes, vilket jag redan har. Men tar inga mediciner för det.Sedan kunde det vara muskelnedbrytande, tack för det, jag som även har fibromyalgi. 
Nej, så det blev att trappa ner på den medicinen och nu har jag slutat helt. Äter istället omega 3 och andra kosttillskott och vitaminer. Nu är det färdiggnällt för idag och nya friska tag till helgen.

Kärlek är......

Publicerad 2017-02-15 15:47:00 i Allmänt,

Kärlek är att få åka iväg och pimpla med barnbarnet Dennis. Det var han som först såg hjärtmolnet och då började det nappa för honom.
För några veckor sedan frågade Helen, Dennis mamma om jag kunde ta med honom på pimpel den 15/2. De skulle ha friluftsdag med skidor på längden, utför och skridskoåkning.
Jag har för två år sedan varit med på fiske med skolan, men i år fanns det inte på programmet. Så vi fick åka ut själva. Kanonfint väder med lite dimma på morgonen vid Roxnäs Runn.
Dennis kämpade på och slog sitt tidigare rekord och fick idag ihop 29 stycken abborrar. De nappade bara i en del hål. Han fick som mest 11 stycken i samma hål.
Det bästa av allt är ju att fika....
Efter ett tag kom de flera bilar med gokart, så det blev lite livat när de började köra runt på den upplogade banan.Men roligt att kolla på.
I samband med att de började köra så blev fisket sämre. Det var i alla fall en skön dag och Dennis var duktig trots att han fiskade med vantar på och reste sig vid varje napp.
 

En skruv lös.......

Publicerad 2017-02-13 09:33:54 i Allmänt,

En skruv lös eller egentligen flera lösa i mina broddar. Broddarna som pappa gjorde redan 1983 håller ännu.
Jag har fått byta några remmar och naturligtvis skruvar som blivit slöa och plattor. Det är som en sandal att trä på stöveln och måtten är på millimetern anpassad efter nokiastöveln jag hade på 80- talet.
 
Jag har kvar lite reservdelar så jag kan laga vartefter de går sönder. Pappa hade ju mallar efter storlekar 36-46 , tror jag.Han gjorde även kustbroddar med kortare skruv, som var bra att ha på klippor.På bilden finns även små barnbroddar som mina äldsta grabbar hade.
Med åren så har man ju bytt till andra stövlar, men med en extra rem så har de passat ändå. Knepet är att alltid hänga upp dem på tork och smörja in dem då och då med olivolja. Ja, de är väl inte så snygga, men det bästa att ha på hala isar.
I år så har det varit ganska "knögliga" isar vilket trängt upp en del skruvar. Så idag jobbar jag på egen hand. Men det lutar nog åt att köpa ett par nya snart, de verkar smidiga och med  lika bra fäste.
I veckan skall jag ut och pimpla med mitt barnbarn Dennis som har  friluftsdag. Sedan gäller det att ladda inför DM- serien som är på söndag. Tävling 3 av 4 och än är inget avgjort och "stora" DM och lagtävlingen går sista helgen i Februari. Ha det gott!

Fiskeresa samma busshållsplats......

Publicerad 2017-02-11 20:30:00 i Allmänt,

Dags för en ny fiskeresa från samma busshållsplats, nu med förbeställd bil, hehe. Eller rättare sagt så kom  sonen Niklas och hämtade mig. Vi skulle åka på pimpeltävling på Storsjön, Årsunda.
Det är nog nästan 20 år sedan jag var där senast, och Niklas har aldrig varit där tidigare. Vi pratade i veckan om vart man skulle gå. Det är ju stora ytor och öppna områden, och öarna ligger långt bort.
Jag har alltid varit bort på höger sida, även på den tiden då vi åkte från Södertälje. Men vet att mamma oftast var inne i startviken, och fått bra där.
Hade ju tänkt ut en ny taktik och inte gå så ensam. Gick i lugn takt ut och kom fram straxt före startskottet. Ombyte upptill som vanligt med torra kläder och skottet smäller. Lite efter i starten men när jag väl bottnar upp så är det bara en halv meter djupt och ingen fisk.
Borrar mig utåt skridskobanan, men lika grunt. Ser att några får fisk på andra sidan banan och drar mig utåt.
I mitt sjätte hål så nappar det på en gång och får bra med fisk.
 
Det blåser väldigt kallt så på med tunna dunjackan och mössa, samt sätter mig med ryggen mot blåsten. En hel del ansluter så vi blir en större utspridd klunga. Men det nappar bara i vissa hål och mitt "kanonhål" går jag tillbaka till många gånger.
Sista timmen är vi bara två kvar på stället och jag kör med tafspirk och kämpar nog upp över 1 kilo till.
Väl i mål så väger mina fiskar över 4,8 kilo och räcker till en tredjeplats i damveteraner 60+, och tredje bästa damvikt. Så jag får vara nöjd trots alla bomhål.
Fiskade idag med en pirk jag fick på SM i pimpel 2016 och en Kurrekrok, på cirka 2,5 meters djup. Sista timmen fick Mankans diamant göra jobbet, med en finsk mormyska, men inte den blå.
Niklas gick iväg långt och fiskade tillsammans med Dan, men fick inte de rätta hålen. Men kämpar vidare, vet vilket helvete det var att gå från junior till senior, och med över 10 års uppehåll. Men han kämpar på och en vacker dag så lossnar det......
Dagens högsta vikt var över 10 kilo och bästa dam över 6 kilo. Nya tag nästa helg.

Knut firar 15 år......

Publicerad 2017-02-09 14:10:00 i Allmänt,

I år så firar Knut Linnander 15 år, med sina pimpelresor med buss till Dalarna.De kommer hit för att tävla på Borlängemästerskapet och Falumästerskapet . Tidigare arrangerade han resor till Värmland.
De utgår ifrån Alvesta med frukost hemma hos Knut och en del ifrån Skåne brukar också ansluta där. Sedan stannar man utmed vägen för att hämta upp fler fiskare. 
 
 
De brukar alltid bo i Borlänge, men förra året så blev det Falun. Man hade ett favoritställe i Borlänge, men ägarna sålde och det blev inte samma service. För några år sedan blev det värdshuset flyktinganläggning. Nu skall det läggas ned så vi får se vad som händer med det stället till nästa år.
 
Under tiden som jag var ordförande i Borlänge Sfk så ringde Knut för att få info, och den kontakten håller i sig. Ofta så har jag och syrran åkt och ätit middag med gänget och ibland så har det varit fler med.
 
I år så skall hela gänget bo på Vassbo vandrarhem som ligger 2km från Ornäs. Knut har förhandlat fram frukost och middagar och hyrt hela stället. Det ligger fint vid sjön Lilla Aspan, vattnet därifrån rinner in i Ösjön vid kvarnen.
 
Tiden går fort och snart är det deadline för resenärer, häromdagen när vi pratade var det bara några platser kvar. Så tveka inte, utan häng med.
 
Här ovan är lite bilder från Vassbo, då jag varit där och "rekat" lite åt Knut, och han har ännu fler bilder.
Så jag hälsar alla välkomna till Dalarna helgen 11-12 mars.Skitfiske.

Fiskekryssning.....

Publicerad 2017-02-07 14:04:00 i Allmänt,

Redan i somras pratade vi, Gun-Britt och jag om att åka med på Fiskekryssning till Åland. Så efter Dalarnas tävlingsmöte då jag fått veta programmet som inte krockade med vår DM-serie så bokade Gun-Britt resan. Den skulle bli av första helgen i februari, men krockade med vårt Km 1 i pimpel, men det fick jag veta först på måndagen när jag ringde vår telefonsvarare, samma vecka som resan var. 
Program hade skickats via mail och Gun-Britt hade skickat det vidare till mig, men vi hade inte förbokat några föredrag.
 
Lördagen började bra och gott om tid innan min buss ner på stan skulle gå. Hehe, från mig går bara en buss på lördagar. Efter att ha väntat på bussen i 20 minuter så kollade jag tidtabellen igen, där stod ett F, som visade sig vara förbeställa senast 2 timmar före resan. Jaja som tur var kunde Jorma och  Gun-Britt hämta mig.
 
Bussresan ner till Stockholm gick bra och på Vikingterminalen kunde vi hämta våra biljetter och gå till nästa disk för att få ett grönt armband. Detta var för oss som bokat Fiskekryssningen, för vi fick gå ombord tidigare än alla andra. Vi var över 600 personer som skulle upp och lämna bagage och ytterkläder för att sedan gå till Etage. Där fick vi mot uppvisande av en biljett få en stor baugette och ett glas öl eller vin.
Fullt med folk överallt men vi lyckades få sittplatser uppe på läktaren. Det fanns storbilds-TV och andra mindre skärmar utplacerade, för vi skulle få se finalen och sista avsnittet på tävlingen Perch Pro.
En presentation för arrangemanget av resan gjordes och de tävlande tvåmannalagen presenterades och fick sitta på stolar uppställda på "dansgolvet".
Finalen visades för första gången och det stod snart klart att Team Vision vunnit, fantastiskt att två killar som hela tiden fiskat med flugspön vann. Pokaler och vandringspris delades ut och en av killarna som vann blev även rakad på scenen. Roligt att se alla vackra abborrar som kom upp, vägdes, registrerades och släpptes i igen. Den största som kom upp vägde över 1,5 kilo. Du kan se alla avsnitt via Youtube, riktigt spännande.
Efter finalen var våra hytter färdigstädade och dags för ombyte innan mingel i puben före maten.Resten av kvällen så hängde vi i baren, puben eller studsade på disco, det var så mycket folk överallt.Vi höll i alla fall ut till 01.30.
 
 Söndagsmorgon och dags för frukost, inget som vi förbokat. Vi letade oss fram till cafeterian i fören och döm om vår förvåning när vi upptäckte en scen och dansgolv där. Shit, det var väl där vi "gamlingar" skulle hållit igång kvällen innan. Säkert ett dansbandsställe,hehe. En grå och dimmig morgon och lite snö i luften.
 
Efter frukost så gick vi upp till alla utställare och betesbyggare, flugbindare samt köpte lite lotter. Här kommer lite bilder.
Program med datum för SM i Gädda fanns uppsatt och efter att vi minglat runt så gick vi på en föreläsning med Falklind och Vagner i aulan. En kille från Tjeckien som varit med om fantastiska fiskeäventyr runt om i världen, bl.a  från Amazonfloden och Kongofloden.
Därefter var det dags för  Big-game i Atlanten med Matilda som berättade om sitt äventyr utanför en ö mitt ute i Atlanten. Där de fiskade Marlin och andra fiskar.Vi fick se film från fiskeresan och jobbet bakom kameran. Hela filmen  kommer snart ut, stora vågor och stora fiskar.
 
Det var nog tredje året som en kryssning med fisketema, arrangerades och om jag skall vara kritisk så kunde upplägget vara lite annorlunda. Inget direkt inriktat för ungdomen eller kvinnor, ingen direkt gemenskap mellan oss fiskare. Allmänheten och vi fiskare blandades överallt, enda gången vi behövde visa vårt armband var när vi klev ombord. Men trots det var det en trevlig resa och jag återkommer gärna nästa år igen.
Men allra roligast hade vi på bussresan hem, då vi satt framför ett par herrar från Falun. Mycket skratt och fiskehistorier och utbyte av erfarenheter.
 Vi kanske ses nästa år om datumet inte krockar med någon större tävling.

En presentation......

Publicerad 2017-02-02 15:46:00 i Allmänt,

Tänkte presentera herrarna som står med mig på söndagsmorgonen framför bussen utanför stadshotellet i Örebro. Vi skulle ju åka till tävlingsplatsen för SM i pimpel 1967.
Från vänster Gunnar Samuelsson som bodde i Uttran och var vaktmästare på Uttrans sjukhus. Det var mycket tack vare honom vi fick fiska på Uttrasjön och Lillutrran.Han var även tillsyningsman på Bornsjön, den stora sjön man ser ifrån motorvägen mellan Södertälje och Stockholm, i höjd med Salem. Bornsjön är ju vattentäkt åt Stockholm och fiske är förbjudet. Men Gunnar hade tillgång till båt och fick provfiska, och jag kommer ihåg att pappa fick följa med honom ut. Fanns mycket stor abborre i sjön på den tiden. Av Gunnar fick jag en liten maskot som jag i många år hade i fickan. Det var en liten böna som man kunde öppna och i den låg en liten snidad elefant, cirka en centimeter lång.
Nummer tre på bilden är Kurt " Abborrpelle" Pettersson, behövs väl ingen presentation av honom. Men för er som inte vet så var han med och bildade Södertälje SFK och ritade även klubbmärket. Har tagit många SM-medaljer i olika grenar och fiskat mycket i Älvkarleby. Han var mest känd som tillverkare av Södertäljekroken, som gjort många glada genom åren. Många olika varianter och färger på kroken som han utvecklade under åren, och krok gjorde han ända upp i 80-års åldern.
Nummer fyra på bilden är Tore Karlsson, pappas ungdomskamrat från Gnesta. Han åkte med oss på fisketävlingar och semestrar under många år. En snäll person och det finns många historier om honom, och vi har haft mycket roligt ihop genom åren. Tyvärr så finns ingen av dessa herrar i livet längre, men jag är tacksam för vad de lärde mig som ung.
 
Det var ju DM 2 i lördags på Byrviken, Leksand och Niklas hämtade upp mig.Tror att det var lite fler startande den här gången, vilket är bra. Då procenten av startande sedan avgör hur många som får åka på SM 2018.
Jag har ju bara varit på sjön tre gånger tidigare och mycket huvudbry vart man skulle gå. Konditionen är ju inte den bästa och med en ny medicin, som gör att jag mår skit, så tog jag beslutet att bara gå tvärs över sjön.
 
Jag var helt ensam där jag började, satt tre stycken långt borta vid avruskningarna ut mot Siljan och åt andra hållet så var det ännu längre till någon. Vet att det är ganska grunt in mot land och började därför långt ut. Det var nog närmare tio meter och ingen fisk. Så jag borrade mig närmare land och sedan utmed vasskanten. Gjorde nog runt 20 hål innan jag fick fisk och de var fem stycken fina. Borrade 10 meter längre bort och får ett kanonhål med varierande storlek på fisken. Fick nog 55 stycken i det hålet, men de andra kom närmare då de såg att jag fick fisk. Så efter det hålet fick jag bara två till och de två sista timmarna inte ett napp, trots att jag provade allt och letade själv igen.Sammanlagt fick jag 62 stycken som vägde 2118 gram och på det kom jag tvåa. Fiskade med en specialbeställd Hugo gjord av Kaj Hagström och en krok gjord av Jocke Eriksson också specialbeställd med mina färger.Nu gäller det att kämpa på och sista och stora DM och lagtävlingen kommer att bli avgörande,om man får kliva ut som tävlande på Mälaren och SM 2018. Det vore ju en höjdare.
 
Stockholm har sitt "stora" DM nu i helgen på Brunnsviken i Stockholm, ett roligt ställe och jag önskar alla skitfiske och framförallt syrran Monica.
 
På söndagen var det KM 3 från 2016 på Bysjön, Borlänge. En rund liten sjö utan uddar och öar och det skulle bli 4 timmars tävling. Vi brukar ha 3 timmar på KM, så det lät inte så inspirerande, på en trögfiskad sjö. Så vi pratade på hemresan om att vila på söndagen. Jag har ju min värk som blir värre efter varje tävling och Niklas jobbar i Karlstad i veckorna, och åker hemifrån söndageftermiddag. Såg att fisket på Bysjön varit väldigt ojämnt från noll till fem kilo.Gick misste om en pokal då jag inte ställde upp, men vad gör det om hundra år. Finns heller ingen kontroll på ställningen av vandringsprisen på KM i klubben, så man blir ganska less. Efterlyser även datum för de tre kommande KM 2017, hörde på svararen i måndags att det blir ett nu till helgen. Men vore trevligt att kunna planera in de andra två.
 
Till helgen så blir det Fiskekryssning med vänninan Gun-Britt, skall bli roligt och intressant med föredrag och mingel. Jag behöver få skratta lite efter en dålig start på säsongen. Sen skall jag till nästa tävling byta taktik, och laddar upp på mitt sätt. Ha det gött!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela